Mimčo v únoru 2012
- Otevřená skupina
Téma pro všechny, kdo čekají příchod miminka v únoru 2012
Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)
- Fotoalbum (541)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Ahoj holky,tak já mám od včerejška takový tlaky na spodek,až je to fakt dost nepříjenmý.nemůžu jít ani na velkou,protože když zatlačím,tak to děsně bolí.ještěže jdu zítra na kontrolu.Ale nevím jak to přežiju.Sem tam dole nějaká ztažená nebo co ![]()
Ivi, přesně takový seznam sem si našla někde na netu(až na nějaké maličkosti),tak si to chystám podle toho.
Veru nejsi sama,mě z toho už asi taky hrábne
Včera sem si nachystala věci do porodky(ještě mi zbývá pár věcí)a už sem docela klidnější…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem trochu rozhozená z té hory prádla,co mě čeká na žehlení,vydržím u toho deset minut a začne mi tvrdnout břicho a ještě mám u toho takové divné pocity uvnitř v pochvě,že se bojím,abych něco nevyvedla,tak si radši jdu zase hned sednout nebo lehnout.Tašku do porodnice jsem si už taky radši zbalila,ale taky ještě musíme něco dokoupit.Na kontrolu jdu až příští týden,potřebaovala bych to trochu častěji,abych byla klidnější a mohla něco dělat.Tři týdny nevědět,co se vevnitř děje je děsné.
Poslíčky asi ještě úplně nemám,břicho mi tvrdne sice asi 30× denně,ale zatím to není bolestivé,jen občas večer mě trochu pobolívá v podbřišku.Čekám od toho,že to budou regulérní bolestivé kontrakce,jenom nebudou pravidelné a přejde to,když si třeba lehnu.Ale těžko říct ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
tak já nevím jestli vůbec poznám ty poslíčky nebo kontrakce.Vůbec mi ani netvrdne břicho.A jestli jo, tak fakt nevím,jak se to pozná.Já totž snesu hodně,takže nějaký to píchnutí a bolení vždycky přejdu…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já myslím,že bys tvrdnutí břicha nepřehlídla.Postupně se ti stahuje děloha do maxima,přitom se vždycky málem počůrám,jak to talčí na měchýř a jak už je děloha vysoko,tak mi to přitlačí i plíce,takže se blbě dýchá.Břicho mám při tom úplně vyboulené a tvrdé a trvá to asi minutu než to zase povolí.Kontrakce a poslíčky si představuju podobně,akorát,že to ještě bude bolet.nechám se překvapit.Mě hlavně děsí vědomí,že u nás v rodině se rodí tak,že porodu nepředchází žádné pravidelné kontrakce,ale najednou se miminko dere ven.ještě že mám tu porodnici vedle.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To jo,při představě,že porodím doma nebo po cestě se mi dělá špatně
My to máme asi dvacet minut.Ale s manželovou bleskovou jízdou i 10 ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jinak my se ségrou sme byly pěkní macci.Já měla 3.80 a sestra 4.15 když sme se narodily a manžel taky ,takže předpokládám, že ta naše malá bude taky.I když sem zvědavá kolik zítra bude vážit.Tak se to snad dá nějak odvodit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem měla něco málo přes tři kila a manžel asi tři a půl,tak bych si to taky maximálně představovala.Nic většího bych asi neporodila ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky, ty jo já měla 2,80 a přítel 4,10kg takže jsem taky zvědavá, jak se to zprůměruje:-D čtyři kila bych fakt neporodila.. Prckové by měli ted přibývat cca 200g za týden, takže jsem si spočítala, že by mohla vážit ve 40.tt 3,5kg, tak jsem na to zvědavá
mám z toho hrůzu ale to zvládnem:)
Občas mám taky takový ty návaly hrůzy a úzkosti ale přítel mě vždycky tak nějak uklidní..
Teď zrovna řešíme dětskou doktorku, tady jsme cca rok přestěhovaný, takže vůbec nevim, koho a jak vybírat.Mám vybraný dvě, tak se na ně asi pojedem zítra podívat:)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Marti tvrdnutí břicha bys fakt nepřehlídla. Mě se břicho taky vždycky děsně vyboulí, až úplně „zhranatí“, je děsně tvrdý a najednou mám pocit, že se počůram a nemůžu udělat ani krok. Děje se mi to klasicky vždycky, když někde s manželem jdeme. Musim najednou zastavit a počkat, než to přestane, jinak bych se fakt snad počurala!! A je dobře, že už máš sbalenou tašku.
aspoň pak nebudeš mít kdyždak stresíky..A taky jsem četla o 36.tt, ve kterém teď jsem, že hlavička už tolik naléhá na spodek a tlačí se do porodních cest, že proto to může takhle bolet. Hlavně stydká kost a mezi stehny. Mě teda nebolí nic, protože malej se mi tam maximálně opírá nožičkama v tříslech.. ![]()
Jinak jsem volala svojí porodní asistentce a ta mi potvrdila, že to jsou poslíčky. Ale že dokud to nebude pravidelný, nemam se čeho bát. Kdyby to bylo po 10 minutách, mam vyrazit. Taky jsem jí říkala o tom mém termínu sekce a na to ona, že si myslí, že půjdu dřív, když už mívam poslíčky.. jsem zvědavá!!
Zítra zas na monitor u doktora.
Jo a ani nevím, kolik jsem měla já..ale něco málo přes 3 kg.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Leni já mám taky hrůzu a to si říkam, že ta bolest a všechno trápení s otvíráním mě s největší pravděpodobností nečeká..
Ale holt všechno má něco do sebe..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No, ono si nevybereš.. bud bolesti při porodu, nebo po sekci. Každý má svoje. Ale ven museji:)
To tvrdnutí mám taky, hlavně když někde delší dobu courám, nebo když sedim a vstanu, tak můžu jít rovnou na záchod, páč mi ztvrdne břicho a mám pocit že se počuram. Měla jsem i podezření na zánět moč.cest, tak uvidim co mi řekne v uterý, jdu si ukončit neschopenku a konečně na MD:)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
IvčaL píše:
Ahoj Petulino,vítám tě mezi námi.Ano,já jsem z Krče a budu tady i rodit.termín mám na 21.2.,ale pořád mě straší předčasným porodem,tak uvidíme,třeba se tam sejdem.My čekáme chlapečka Lukáška,jak se bude jmenovat vaše holčička?
A chodíš už do poradny do porodnice?Nebo zatím ke svému doktorovi?Já jdu teď ve čtvrtek poprvé do poradny na sepsání nějakých papírů,ale ještě tak do konce ledna budu chodit ke svému dr.Máš už s porodnicí v Krči nějaké zkušennosti?Jak se ti to tam zatím líbí?Byla jsi na předporodním kurzu?
Ivco, ja se v Krci narodila tak budu drzet tradici
a navic od zname vim, ze to sice neni zadny extra luxus, ale pece perfektni, i pro pripad ze by se neco delo tam maji super novorozeneckou jipku…
Taky nekdy kolem 33.tt jsem byla na ambulanci akorat sepsat porodopis, vyfasovala jsem seznam veci sebou, par rad od sestricky a pak uz si me objednali na 36.tt do poradny. Dnes jsem byla naposledy u sveho gynekologa a od pristiho tydne zacinam s poradnou v Krci, tak pak muzu dat vedet jak to probiha.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Petulino,já to mám pět minut od baráku a rodili tady dvě kamarádky a několik známých,všichni naprosto spokojení.Chodila jsem sem na předporodní kurzy,takže jsem si to tam i všechno pěkně prohlídla.Luxus to tedy není,ale na tom mi moc nezáleží.Spíš se mi líbí,že tu není takový frmol,jako třeba v Podolí.Mají tam na tebe víc času,hodně se soustředí na pomoc při kojení a taky jsem právě slyšela,že mají jedno z nejlepších novorozeneckých oddělení v Praze.
Já tam budu chodit až tak za tři týdny,tak budu moc zvědavá na informace od tebe.Zatím jsem tam byla jednou na pohotovosti a narazila jsem tedy zrovna na trochu arogantní sestru,ale na výbornou paní dr. Chromjákovou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No já mám Verunko taky takové chvilkové bolesti v podbříšku, bříško mi zatím netvrdne a u maleho citím každy jeho pohyb ..shcvalne jsem to fotila jaky má muj dáreček polohy .. Jinak mě přijde že mám v močáku tiíc jehliček a jakmile si na melho šahnu a jen trošku zatlačím na bříško hnedka se mi chce čurat nebo mi začne ta bolest… dneska jsem konečně koupila odsavačku do nosu
a olejičky.. jinak paní na monitor dechu mě přijde docela vygumovaná ..na peníze čekám už dva tydny a pořád nic a když sem ji volala , řekla mi že prej si ho ani nevyzvedla , že prej ji to nejak nesedí .že prej na tom prodělá než vydělá a že si bude stežovat na poště ..dalo mi to docela práci ji vysvětlit , že jak ona tak i ja jsme zaplatili 150kč poštovné a že je zbytečné si stežovat na pošte jelikož baliček byl v pořádku ale zboží bylo nepoužitelné !!! no docela jsem se vytočila !!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ty bláho, Terko!!!! Ty tam máš mimozemšťana, néé??? To neni možný tohle.. ![]()
Mě teda malej taky dělá různý boule, ale toto..to jsem teda ještě neviděla.. ![]()
Ale poslední dobou se fakt hodně uklidnil, asi už tam opravdu nemá tolik místa.
A s tim monitorem přeju, ať to dobře dopadne, hlavně, ať dostaneš penízky zpátky a příště víš, na co si dát bacha. Jestli můžu doporučit, nejlepší server je stejně mimibazar.cz. Tam se zároveň podíváš, kolik hodnocení člověk má a jak asi tedy spolehlivej bude a nakupuješ. Já tam tedy nakupuju jako divá a musim zaklepat..ťuk ťuk..že zatim nemam negativní zkušenost!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Návštěvy uživatelů
- Veroniqe , 15.6.16 22:32
- IvčaL , 8.6.16 16:15
- MarFr , 14.12.15 14:28
- Kattarina2 , 15.10.15 21:33
- Martina28 , 18.5.15 13:00
- Tojo , 28.2.15 22:22
- Petulinaxx , 28.1.15 08:06
- Ewik I , 22.1.15 14:29
- Pavlix , 13.10.14 22:13
- Ivanka1971 , 17.6.14 06:44
- Evka73 , 26.5.14 10:35
- lowlands , 21.5.14 21:30
- Lenka86 , 6.5.14 09:16
- slizone , 30.4.14 13:48
- Rakosnicek1983 , 6.3.14 19:39
Moderátor skupiny
Členové skupiny
Nové diskuze
Focení a vše kolem
- 24.5.26 12:33
- DarkPhoenix
- 1
Kam si zajít na kurz líčení Praha/Brno?
- 24.5.26 11:48
- Pauznuto
- 2
Bydlení a veterina: Finanční nouze
- 24.5.26 13:22
- stinga
- 16
Dlouhá měsíční menstruace, zkušenosti?
- 24.5.26 11:22
- chs.jasmin
- 6
Opoždění menstruace o 14 dní
- 24.5.26 10:12
- Neboj
- 14
Těhotenství a práce ve školní kuchyni
- 24.5.26 13:42
- arinecka
- 47
Rady na ústní maturitu z angličtiny?
- 24.5.26 09:52
- Paní.Norrisová
- 3
Poloviční úvazek a příplatek za směšnost
- 24.5.26 11:48
- Havlova
- 30
Hodinový manžel?
- 24.5.26 13:01
- Steve718
- 19
Omáčka Ben's original, kam zmizela?
- 24.5.26 10:35
- bjetuschka
- 4
Nové příspěvky
Jak vysvětlil chlapovi, že se má taky...
- 24.5.26 13:51
- Hanča1234
- 219
Milenky sem nová diskuze
- 24.5.26 13:47
- Lorre
- 107336
Bydlení a veterina: Finanční nouze
- 24.5.26 13:47
- SOVIČKA93
- 17
Kornelije - šetření 2020