Mimčo v únoru 2012
- Otevřená skupina
Téma pro všechny, kdo čekají příchod miminka v únoru 2012
Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)
- Fotoalbum (541)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Vybrat si muzes, pokud clovek pred nastupem na materskou, resp. rodicovskou byl ucastnikem nemocenskeho pojisteni, takze pokud pracoval a platil dane…Pokud je nekdo student nebo nezamestnany tak ma smulu a ma 4letou i podle noveho systemu…jedina zmena asi bude ze dite muze chodit do skolky od 2 let neomezene a prispevky nechaji… Anebo je moznost to nechat napsat na otce ditete, ale Terka psala ze bude samozivitelka a navic student, takze pro ni podle me vse pri starem…
Jeste dobra kalkulacka a rady primo od zdroje
tady: http://portal.mpsv.cz/soc
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky. Moc dlouho jsem tady nebyla a vidím, že jste se tady hodně obměnily. Zůstala jen Martina28 a IvčaL co si já pamatuji. Je tady i hodně nových maminek, tak vás všechny moc zdravím.
Jak se jinak máte? Už se nám to holky docela krátí, co? Máte už všechno nachystané? Jestli se můžu přidat k diskusi, tak s tím porodným je to složité. Pokud já vím, tak na něj skoro nikdo nedosáhne, jen pokud maminka bydlí sama s dítětem v bytě a platí si ho sama, tak ho dostane, ale pokud bydlí třeba u rodičů, tak má docela smůlu, protože se přihlíží na finance všech členů domácnosti. Sčítají se tam platy všech členů domácnosti a ty nesmí přesáhnout 2,4 násobek životního minima. U jednotlivce to dělá kolem 9 500 kč a u rodiny myslím kolem 15 000 kč. Tak to bylo alespoň loni. Myslím ale, že se to moc nezměnilo. Tak snad vám to trošku pomůže.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jé, ahoj Kattarino,už jsem si ani nemyslela,že se sem přijde podívat někdo z dřívějška.Doufám,že je u tebe všechno v pořádku a už se jenom připravuješ na příchod miminka.A koho vlastně čekáte?
Já mám jakže takž všechno nakoupeno,tenhle týden jsme s mamkou prali výbavičku a příští týden se dám do žehlení.Tašku do porodnice jsem si už taky radši sbalila,protože mě od 25týdne straší předčasným porodem,ale teď jsem 34týden,tak doufám,že to dotáhneme do konce.Vždyť se taky proto podstivě válím doma ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
holky je možný že me uniká po troškách plodová voda??? porad citim nejaky vlhko tam dole ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky! ![]()
Terezko,já být tebou tak radši jedu k doktorovi ať se na to mrkne a udělá test na plodovku.Ale taky to může být jen nějaký výtok. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Terko, je to možný. Mě na to upozorňovala tchyně - porodní asistentka. V lékárně myslim prodávají nějaký speciální proužky - něco jako lakmusové papírky a to když na to přiložíš a ono se to nějak zbarví, tak zjistíš, jestli to je nebo neni plodovka.
Nebo jestli se Ti to vážně stává často, klidně bych vzala tu mokrou intimku a šla s ní do porodnice. Tam by Ti to taky zjistili, pomocí tohodle papírku. Myslim, že kdyby to zfialovělo, tak je to plodovka..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Terko,stát se to může,ale nejdřív by ti asi odešla hlenová zátka,přestu se plodovka jen tak nedostane.A to bys asi poznala,je to prý docela hodně hlenu a většinou i s trochou krve.Taky by tomu nejspíš předcházelo to,že by ti u doktora našli už nějaké změny na čípku (kdy jsi byla naposledy na kontrole?).
Myslím,že je to spíš výtok,hodně holek má teď takový tekutý.Já taky několikrát denně cítím,že ze mě trochu něco teče,tak hned letím na záchod a skoro nic tam není.Kdyby jsi z toho ale byla hodně nervózní,tak určitě alespoň zavolej a poraď se se svým dr.Nemá cenu se stresovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky IvčoL. U mě je všechno v pořádku. Máme se výborně. Jinak čekáme holčičku, tak jsem moc ráda.A co budete mít vy? Jinak já už jsem 32 tt, takže se to opravdu rychle blíží. Termín mám 29. 2. a ty? Výbavičku máme nakoupenou. Už nám chybí jen pár maličkostí jako olejíčky, teploměr, ubrousky a mastičky. Jinak tento týden jsem taky začala pomaličku prát, ale zatím jen povlečení do postýlky, deky, kombinézky atd… Na oblečky se chystám příští týden, nebo až ten další, protože se mi pokazilo žehlící prkno, tak mi ho přítel musí nejdříve zpravit.
Včera jsem byla poprvé na předporodním kurzu a bavili jsme se tam o předčasném porodu a plodové vodě. Sestřička nám říkala, že pokud máme jakékoliv podezření, tak máme jít hned buď ke gynekologovi, nebo do porodnice. Nevím Teri v kterém týdnu jsi, tak to píšu tak obecně a pokud to ta plodovka je, tak ti udělají test na intimce, kterou tam musíš odevzdat tu mokrou a oni na to nalijou roztok a pokud je to plodová voda, tak to zezelená. Jinak tě pošlou domů, kdyby to nebylo, ale pokud máš podezření, tak běž k doktorovi, pro jistotu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak my čekáme chlapečka Lukáška,termín mám 21.2.,tak doufám,že ho tam udržím ao nejdéle.Na předporodní kurzy jsem taky chodila,měli jsme tři dvouhodinové přednášky,přímo v porodnici,kde budu rodit.Takže jsem si to tam i pořádně prohlídla.Taky mi zbývá ještě nakoupit pár věcí z lékárny a už to snad bude konečně všechno.
Já už jsem si několikrát vyzkoušela,že mi intuice poradila,že něco není v pořádku a vždycky jsem šla k doktorovi ve správnou chvíli.Když jsem z něčeho nervózní,tak doktorovi volám a on mě vždycky uklidní nebo si mě pozve.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kattarino, ty máš ale moc pěkný datum porodu
my čejáme taky holkčičku a jaké máte vybrané jméno?My se rozhodujeme mezi třemi:Jolana,Valentýna nebo Antonie.Včera sme nad tím s manželem seděli celej večer,našli na internetu nějaký seznam holčičích jmen schválených v ČR a bylo jich tam asi 2700
nakonec nám vylučovací metodou zůstaly tady ty tři.Ale který vyhraje,to fakt netuším
pro kluka máme nachystaného Adámka(kdyby náhodou) ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Marťo, naše maličká se bude jmenovat Terezka. Kdyby to byl náhodou chlapeček, tak to bude Davídek. Adámka jsem chtěla taky, ale už by byli v rodině 3, tak jsme to změnili. Já chodím na předporodní kurz k jedné soukromé sestřičce. Do nemocnice bych musela dojíždět až do Nového Jičína, což je 30 min. autem a tak to mám skoro u baráku.Jinak Valentýnka je moc pěkné jméno
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Valentýnku si spíš vybrali naši,protože mám na Valentýna termín
sem fakt sama zvědavá co nakonec dáme…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak to by měla malá blbé, kdyby se narodila na velentýna a měla zároveň svátek. Já mám narozeniny a svátek 14 dní od sebe a jako dítě jsem na to vždy nadávala. Tak už proto bych to tak nedala. Malé jsme vybírali jméno i tak, ať má něco v únoru a něco v říjnu. Je to tak půl na půl.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky máme únor a říjen.To jsou akorát měsíce,které nám ještě v rodině chybí.
Holky,škytají vaše miminka a jak často?
Náš malej tak 5× denně 10 minut.Nějak mě to neděsí,ptala jsem se doktora,jestli je to normální,ale zajímalo by mě,jak to máte vy ostatní?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ivi, neboj se, mě malá taky škytá neustále,hlavně večer a někdy i v noci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Návštěvy uživatelů
- Veroniqe , 15.6.16 22:32
- IvčaL , 8.6.16 16:15
- MarFr , 14.12.15 14:28
- Kattarina2 , 15.10.15 21:33
- Martina28 , 18.5.15 13:00
- Tojo , 28.2.15 22:22
- Petulinaxx , 28.1.15 08:06
- Ewik I , 22.1.15 14:29
- Pavlix , 13.10.14 22:13
- Ivanka1971 , 17.6.14 06:44
- Evka73 , 26.5.14 10:35
- lowlands , 21.5.14 21:30
- Lenka86 , 6.5.14 09:16
- slizone , 30.4.14 13:48
- Rakosnicek1983 , 6.3.14 19:39
Moderátor skupiny
Členové skupiny
Nové diskuze
Úzkostná porucha,strach z nemocí
- 24.5.26 16:26
- Verca005
- 1
Nalitá prsa
- 24.5.26 15:45
- Jj745
- 1
Odečtená cytologie ve VZP aplikaci
- 24.5.26 15:29
- lucad77
- 8
Půjčka po insolvenci v bance
- 24.5.26 15:04
- Hanča1234
- 5
Mám pocit, že život není pro mě
- 24.5.26 16:57
- andiedvorakova
- 13
Focení a vše kolem
- 24.5.26 12:33
- DarkPhoenix
- 1
Kam si zajít na kurz líčení Praha/Brno?
- 24.5.26 14:05
- lucynka25
- 3
Bydlení a veterina: Finanční nouze
- 884135
- 45
Dlouhá měsíční menstruace, zkušenosti?
- 24.5.26 11:22
- chs.jasmin
- 6
Opoždění menstruace o 14 dní
- 24.5.26 15:17
- stinga
- 15
Nové příspěvky
Milenky sem nová diskuze
- 24.5.26 17:12
- Luxusnixicht
- 107363
Poloviční úvazek a příplatek za směšnost
- 24.5.26 17:11
- j.a.n.i1
- 33
Přítel jde ve 30 na brigádu místo práce
- 24.5.26 17:08
- j.a.n.i1
- 159
Rady na ústní maturitu z angličtiny?
- 24.5.26 17:05
- Anonymní
- 7
Jak vysvětlil chlapovi, že se má taky...
- 24.5.26 17:05
- kyslík
- 331
Bydlení a veterina: Finanční nouze
- 884135
- 45
Mám pocit, že život není pro mě
- andiedvorakova
- 13
Pozitivní ovulační test po ultrazvuku –...
- 24.5.26 16:55
- FlowerB
- 5
Těhotenství a práce ve školní kuchyni
- 24.5.26 16:50
- stinga
- 64
Přestup ze speciální MŠ do klasické s...
- 24.5.26 16:47
- stinga
- 31