Mimčo v únoru 2012

• Otevřená skupina

Téma pro všechny, kdo čekají příchod miminka v únoru 2012

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1191
23.1.13 08:12

No vidíš, Marti!! To už jsou úspěchy a manžela seřvi, ať Ti do toho nekecá.. :lol: U nás už teda tenkrát situace byla tak vážná, že manžel se mnou nakonec souhlasil a podporoval mě..
Jinak v dnešní době je to tak, že ho uložím, pohladím, řeknu dobrou noc a odcházím. Někdy usne okamžitě, někdy si brumlá, ale do 5 minut vždy sám usne. Takže naprosto na pohodu. Když ho něco bolí a trošku tam škemrá a třeba pláče, tak k němu ještě jdu, pohladim, ukážu, že jsem tam s nim a zase odcházim. Nakonec vždy sám usne a vůbec mě k tomu nepotřebuje.:) Je důležitý, když řve, čas od času se jim ukázat, že jsi je úplně neopustila, ale vždy zase odejít před tím, než usne, aby se to dítě naučilo usínat o samotě. ;) Uvidíš, že dnes už to bude zase lepší..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
208
23.1.13 10:55

@Martina28 tak to vypadá, že se vám to stále zkracuje, za chvlíli usne hned jak ho položíš :) Náš to jednu chvíli dělal tak, že jsem ho položila do postýlky, on se hned začal přetáčet na bříško a už začínal řvát, takže já jsem musela utéct ještě dřív, než se stihl otočit, ale do minuty byl tuhej. Občas usnul v kleku, hlavu opřenou v rohu postýlky :mrgreen:
Nám se teď tři noci po sobě vzbudí o půl deváté (cca 1-1,5 hoďky po usnutí) vzbudí s děsným řevem a vůbec nejde uklidnit :(
Jo holky, jak to praktikujete s přikrýváním na noc? Ten náš je hroznej trubýš, vždy jakmile v noci procitne, tak se z pod peřiny vysouká a lehne si na ní. Mohla bych ho přikrývat celou noc, ale když nebrečí, tak se ani nevzbudim, takže je pak skoro celou noc odkrytej a ledovej… No teda teď zrovna zas bohužel nocuje s námi v posteli :), takže dobrý, ale vždycky to tak dělal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1686
23.1.13 14:20

Holky, já doufám, že to dnes bude lepší. Jinak s tím přikrýváním je to u nás stejný. Já bych taky potřebovala poradit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11219
23.1.13 14:28

Ahoj holky,
tak u nás jsou teď noci nějaké horší, klube se mu horní jednička a už ho to docela dlouho trápí, budí se v noci dvakrát a vždycky to vyžaduje delší uspávání, jinak jsem byla v noci zvyklá položit a za chvilku sám usnul, teď ho musím uspat u sebe v posteli. Doufám, že je to jen dočasný stav, kvůli zubu.

Přikrývání je u nás stejné, taky si pak vždycky lehne na tu peřinku, dělám to tak, že ho víc oblíkám, aby mohl spát v pohodě i odkrytý a nezmrznul ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
208
23.1.13 14:51

Ivčo, a to se ti daří v noci uspat jak si psala minule - že vedle Lukáška ležíš a držíš ho? Já toho nejsem schopná. Teda malej spíš není. Radši by řval celou noc, než aby zůstal bez přisátí se :( Budu se nad námi muset zamyslet :)
Snad se vám zubík brzy vyklube a budete mít oba klid. Teda aspoň na chvíli…

S tím přiobléknutím mě to vlastně ani nenapadlo. Kolikrát si říkám, jestli se třeba v noci nebudí právě proto, že mu je zima. I když máme v ložnici min. 20 stupňů. Ale já se v noci taky chumlám do peřiny a když vystrčim nohu, tak mi je zima :) Asi mu zkusím dát něco navíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1686
23.1.13 19:55

Holky, tak dnešní uspávání je masakr! 8o Už to trvá 25 min. a řve a řve. Možná je to tím, že dnes spala přes den 2,5 hodiny, což nebývá zvykem(spí max.1 hodinu) a asi se jí ještě nechce spát…tak nevím.
Jinak naše malá, když se ráno vzbudí, tak je studená jak led, takže ji asi taky budu muset přiobléknout…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1191
23.1.13 21:04

Ahoj holky..
Marti, to je dost možný, že se jí ještě nechtělo spát, jestli Ti jindy spí třeba jen hodinu..a chodíš tam po jakých intervalech, jestli se můžu zeptat??
Co se týče toho přikrývání, náš malej nedokáže být chvilku něčím přikrytý. Za 1. hrozně cestuje po postýlce a sám se přikrýt neumí a za 2. i když ho přikryju, tak se stejně okamžitě odkope. Vyřešila jsem to tak, že máme v ložnici nějakých 22°C a prostě ho nechávám být. Ledovej neni, když se v noci vrtí, tak ho přikryju aspoň na chvilku a jinak to neřešim..:)
Jo a musím se pochlubit, že jsou to 3 dny zpátky a Eliáš začal taky už chodit. Je to fakt mazec..:) A za 7 dní je nám rok…jupíííí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1191
23.1.13 21:05

Tak ale koukam, že ten metřík mám fakt nějak divně nastavenej, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
208
23.1.13 21:29

@Veroniqe gratuluji k prvním samostatným krůčkům :potlesk: Náš si poprvé stoupnul už skoro před třemi měsíci a pořád se k chození nijak nechystá :roll:
No a dneska jsem mu dala takový tlustý pyžamko, taťka se smál, že jdem asi ven nebo co, tak uvidíme, jestli bude nějaká změna :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
259
24.1.13 10:53

Ahojky, také gratuluju k prvním krůčkům.. U nás to už snad taky směřuje ke zdárnému chození. Podél nábytku už pěkně šupajdí a ted začala chodit za jednu ručičku, sice je to takový vratký ale pomalu to jde:-) s tim spaním je to u nás to samé. Bez řevu to nejde. Když jde spát dopol. tak chvíli řve, a pak vytuhne, někdy to jde i bez řevu. A večer..to ji dávám do postýlky s mlíčkem a to ho většinou vycvakne, pak si vezme čaj a usne. Jen jsem si ji blbec naučila s čajem..asi místo dudlíku:( tak jsem zvědavá jak ji to budu odnaučovat.
Zkoušely jste někdo už na nočník? Já to zkouším od vánoc a pořád nic:( posadim ji na něj a ona spustí takovej hysterák..:( nevim nevim…:(
Jo a taky spí odkopaná..Většinou usne na bříšku odkopaná, tak ji pak přikreju a do dalšího probuzení zůstane většinou přikrytá..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1191
24.1.13 12:08

Leni, my zkoušíme od Vánoc taky a máme docela úšpěchy. S čuráním to už celkem umíme, to se mi vyčurá téměř pokaždé, když ho posadím, dáváme totiž každý den ve stejný doby, takže už se z toho stává takovej rituál.
Ale co se kadění týče, tak to nemáme šanci.. zatim se mu to ani jednou nepovedlo, třeba tlačí, pak ho sundam a stejně se vykaká do plíny..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2282
24.1.13 12:32

Ahoj holky,
koukam, ze se spanim a zuby je to vsude stejne :-(
Na to jak mi mala krasne spala od malicka, tak ted je to des a hruza, uz pres mesic se v noci budi se revem a trva dlouho nez zase usne, pres den spani taky moc neda. Ale ted se to snad zacina lepsit.
Zubu uz ma 6, kolem nabytku a zdi lita jako dabel, sem tam udela krucek bez drzeni, za jednu rucku uz taky chodi celkem obstojne, tak jsem zvedava kdy se rozchodi uplne sama.
K nocniku - zkousim ji posazovat uz pres mesic, ale uspechy zadne, chvilku sedi, ale moc dlouho ji to nebavi a sleze. Obcas se zadari, ale vetsinou stejne jeste chodi na plinu :-D

Je uplne neuveritelne jak ten rok utekl, loni jsme tu jeste vsechny byly tehotne a ted uz se chystaji prvni narozeniny :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
208
24.1.13 13:29

Ty jo, vy už jste začli s nočníkem? Mně se to zdá ještě brzo. Nebo si to spíš neumím představit, že by ten náš pošuk vydržel sedět na nočníku :) K Vánocům teda jeden dostal od tety, ale to jsem byla spíš zklamaná, páč je takovej placatej (jakože není vytvarovanej na prdýlku) a ještě ke všemu je hrací, což se mi teda moc nezamlouvá. No každopádně jsem si říkala, že bysme začli třeba v květnu, v červnu, až bude teplejc. Samo že doma máme teplo, ale u země stejně táhne, tak aby mi u těch neúspěchů ještě nenastydl :)
@Veroniqe no tak dneska teda dle metříku opravdu slavíte :) Ale je to fakt nějaký divný, koukala jsem do kalendáře a počítala to a my budeme mít zřejmě rozdíl taky asi 6-8 dní (teď si nejsem jistá, jestli to počítá až do 31 dní)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1686
24.1.13 14:29

Holky, tak my nočník taky zkoušíme od vánoc, ale zatím žádnej úspěch :nevim: Má ho v pokojíčku na zemi, aby věděla, ale zatím se tam místo čůrání a kakání ukládají hračky. :lol: Vždycky ji tam posadím a říkám a a a nic :lol: Pořád si stoupá a sedá a stoupá a sedá, asi cvičí spartakiádu nebo co.Si říkám, že chudák asi neví co po ní chci.Ale až se jí to podaří se tam vyčůrat, tak snad pak to bude lepší!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1686
24.1.13 21:53

Jinak holky, dnešní uspávání 10 minut-sláva :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Návštěvy uživatelů