Mimčo v únoru 2012

• Otevřená skupina

Téma pro všechny, kdo čekají příchod miminka v únoru 2012

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
259
4.2.13 19:58

Ahojky, holky moc krásné fotky z narozenini:) Přejeme s Adélkou všechno nejlepší:)) nás to čeká až 22.2 ale už se moc těším. Jinak mi jsme taky nemocný. Od soboty, rýma, kašel a horečky, dneska jsem byla u dr. aby si ji poslechla, jestli to nemá na průduškách a dobrý, naštěstí. Takže je to „jenom“ chřipajzna.. ale i ta dá zabrat:( a to jsme měly jít zítra na focení, jako k roku… bohužel jsem to musela odvolat a jdem až v březnu, ale co se dá dělat.
S tí, nočním odsáváním,– taky to nedělám, odsaju ji večer, než jde chrupkat a pak už ne. Včera jsem ji teda odsávala o půlnoci ale to měla i horečku, takže jsem ji stejně musela vzbudit.ale jinak to nedělám. Šíleně u toho vyvádí, klasika.
Dneska jsem se byla taky podívat po golfáčích, a asi vyhrajou od Chicco. Ještě se mrknu na netu, zatím nevím… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11219
4.2.13 20:10

Veru, golfky jsou luxusní, s těmi se ti určitě bude krásně jezdit :palec:
Lenko, tak ať jste zase brzy zdraví :hug:

Luky moc děkuje za všechny gratulace. Dneska jsme taky byli na roční prohlídce, tak měří 74cm (prý je trochu mrňous, ale nemá být po kom dlouhán) a váží 9,7 kg. Očkování jsem raději odložila, protože jsme teď s manželem taky trochu nastydlí a on to od nás většinou chytí, tak ho teď nechci zatěžovat ještě očkováním. Taky jsme řešili noční krmení a prý mu nemám dávat jíst mezi půlnocí a 6 hod. Mám jen dát vodu.No myslím, že má doktorka pravdu, dneska měl dokonce tři sunary za noc a to myslím nepotřebuje, pak samozřejmě nejí moc přes den.Tak jsem zvědavá, jak to bude fungovat a jestli se někdy naučí spát celou noc. Už bych se docela potřebovala vyspat, jsem neustále jak praštěná palicí :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1191
4.2.13 20:34

Díky, Ivčo.. snad budeme obě spokoejný s golfáčema..:)
Leni, taky držim palce, ať jste brzy zdravé.. mě je čím dál tím hůř..:( a malej teď večer v postýlce začal i kašlat..chjo.:(
Na roční focení jsme chtěli taky jít, ale posouvám to.. neni teď čas a vzhledem k tomu, že držím dietu, tak chci ještě chvilku počkat, abych třeba ještě něco zhubla.. :lol: :lol:
Jo a ještě k tomu nočnímu krmení, mě doktor říkal, že od půl roku je dítě připravené na to si zvyknout, že v noci se nejí a prý je to pak už jen zvyk.. holt si pár nocí popláče, ale zvykne si rychle, že v noci se spí a nepapá.. a 3× za noc je v roce fakt dost!! Tak hodně štěstí s odvykáním.. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1686
4.2.13 21:37

Ahoj holky,
Veru golfáč je super!
Leni, my máme červenej od Chicca a jsem spokojená.
Ivčo, mě malá taky v noci pije mlíko a samozřejmě vím, že je to zvyk. Říkala sem si, že jí budu postupně snižovat dávku až nakonec jí nedám vůbec. Já už se chci taky konečně vyspat. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11219
5.2.13 06:21

Tak dneska jsem zkusila o půlnoci dát jen vodu a co myslíte. Vypil mililitr a tak šíleně řval, že jsem šla dělat mlíko. To do sebe kopnul 250ml. No ale pak nemohl usnout a řádil do půl třetí, trochu mi to připadalo na zuby, tak jsem mu pak vrazila Viburcol (homeopatický čípek) a za chvíli byl tuhej. Mě pěkně bolí v krku a spouští se mi rýma, takže taky super, doufám, že to ode mne nechytne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1191
5.2.13 08:03

JO, Ivčo.. to je klasika.. oni nejsou hloupí a je jim jasný, že je chceš vošulit.. ale trvá to fakt tak 2-3dny, než si zvyknou a pak už nebudou potřebovat jíst nikdy..:) tak až budeš připravená a odhodlaná na noční řev, tak věř, že ho to fakt odnaučíš:)
No a u nás..malému je líp, zaplať bůh, je to na něm úplně vidět a ani tolik nechrčí a netečou z něj nudle.. zato mě se už v noci tolik rozjel krk, že jsem už úplně kaputo.. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1686
5.2.13 08:50

Holky, tak jak to tady čtu, tak je to tu hotovej lazaret :lol: doufám, že nám se to tentokrát vyhne…
Jinak mě se v noc malou podařilo trochu vošulit :lol: dala jsem jí místo 240ml 150ml, vypila to a vytuhla jak veka.Tak dnes dám ještě míň a uvidíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
208
5.2.13 08:57

To teda, všichni jste marodi, doufám, že se to nešíří i přes internet ;) No hlavně ať vám je všem brzo líp!
Já jsem teda včera večer chtěla dát malýmu Sunar, místo kojení, cucnul si párkrát a pak hysterák! :zed: :zed: V noci se vzbudil o půl druhý a to byla snad přímo siréna! Horší je, že už to kojení začínám nenávidět, tak nevim, co si s tim počneme :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11219
5.2.13 09:53

@MarFr A co mu udělat místo sunaru trochu řídké kašičky do lahve, to by mu mohlo chutnat víc nebo jsem slyšela, že hodně plně kojených dětí se pak chytne na banánový sunar. Já jsem s tím neměla problém, ale dávala jsem mu občas sunar už od toho 6.měsíce a míchala do něj kaši, aby si zvykal na tu chuť a pak postupně jedno kojení cca za měsíc nahradila sunarem.
Pak už jsem kojila jen jednou a taky mě to už štvalo, protože mlíka bylo málo, připadala jsem si, jako že mu ty prsa musím ždímat a ještě s jeho 8 zuby fakt dost kousal. Teď už týden nekojím vůbec a nikomu to nevadí, jenom jsme ho naučili, že se víc papá v noci :| Ale snad to brzy taky zlomíme. Nakonec dnes jedl jen v těch 12 a pak až v půl 7,takže pokud by v noci hned usnul, tak by to tak špatné nebylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
208
5.2.13 10:14

Když u nás je problém, že on moc neumí pít z flašky. Z hrnečku sice teď začal, ale to je celej zlitej, takže do toho bych mu mlíko teda dávat nechtěla :) A kaše mu bohužel taky moc nejedou. To už jsem zkoušela asi 5 druhů. Teď mám zrovna banánovou sunarku, ale pomalu to nechce ani ochutnat. Nevim proč, přitom je docela dobrá :) U nás by byla asi nejlepší ta metoda, jak mamka na týden odjede pryč, ale bohužel je to neproveditelný. Leda že by si vzal taťka na týden dovču, ale to by asi neprošlo. A babičky jsou daleko a pracující, takže ty jsou taky nepoužitelný.
No takže budem prostě muset nějak zápasit.
Taky se prodávají nějaký malý vzorky třeba toho banánového Sunaru? U nás ty vzorky nikde nemaj, takže vždycky musim koupit celý balení, nic levného, a pak to vyhodim :(

@IvčaL vám se to určo v noci podaří brzičko odbourat. Asi jak psala @Veroniqe, taky bych ho nechala vyřvat. Na našeho malýho todle funguje. A pochopil to velmi rychle, do těch tří dnů spal v noci bez jídla… Pokud teda vydrží spát celou noc, jinak je to v prčicích, páč u nás je další věc, že když se prostě v noci vzbudí, tak se nedá uklidnit jinak než ukojením :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11219
5.2.13 10:31

Já jsem kupovala kdysi jen vzorečky jedničkového Nutrilonu, takže nevím, jestli mají někde i tyhle ochucené Sunary, ale myslím, že asi ne, to spíš, kdyby je někde dávali jako reklamu.Snad brzy najdete něco co mu bude chutnat. Já jsem dlouho bojovala s tím že nepil vodu, tak jsem mu začala dávat jablečnou šťávu a tu mu postupně ředila vodou, aby si zvyknul na tu lahvičku a na chuť vody a teď když má žízeň tak je schopný vypít i 50 ml vody naráz, což je u něj zázrak :)

Toho řvaní v noci se děsím, asi ho budu muset současně přendat do pokojíčku, protože jinak na to nebudu mít nervy. Dneska to byl tedy dost extrém a to jsem mu tu flašku i dala, ale jen později než si představoval. On se pak začne úplně zajíkat a kuckat a má na řvaní velkou výdrž. Zajímavé, že dopoledne usne v postýlce docela v pohodě a v noci je to boj.Asi si zvyknul, že si ho teď většinou beru do postele a už to vyžaduje, ale dneska tam akorát zlobil a nechtěl ležet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1191
5.2.13 10:42

Holky, ze mě si radši neberte příklad, já jsem matka tyranka..
Ale v něčem to má docela výhodu, protože jsem v půl roce malého nechala 3 noci řvát.. (řval třeba hodinu a půl), ale po 3 dnech byl bez jídla v noci a od té doby nám to funguje.. je sice pravda, že má období, kdy v noci strašně zlobí, ale rozhodně to není hladem, to mám vyzkoušené.. když jsem mu někdy dala flašku, aby se uklidnil, tak si 3× cucnul a stejně to nechtěl..
takže takhle u nás. nebojte se toho, roční děti to zmáknou už úplně v pohodě.. ;)
JO a vy nikdo neděláte krupičnou kaši?? Já už snad od 8 měsíce ty v pytlíku vůbec nekupuju, dělala jsem mu krupočnou nejdřív ze sunaru a nalámala mu do toho sušenky a dnes už mu ji čas od času udělam i z normálního krabicového mléka. Ale on moc kašovej neni, takže ji máme tak 3× do týdne jen.
A poslední věc, bere vaše prcky televize?? Já jsem už několikrát zkusila Elímu pustit třeba Krtečka nebo Medvídka Pú, ale jeho to absolutně nebere.. mrkne na tv jen když je reklama.. 8) na jednu stranu jsem ráda, že to neni žádnej maniak, ale neškodilo by někdy na chvilku ho zabavit..:))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11219
5.2.13 14:21

@Veroniqe A jak přesně děláš tu krupicovou kaši z UM? Taky bych to chtěla zkusit, Luky tedy kaši miluje, ale chtělo by to nějaké zpestření, střídám mu rýžovou, jáhlovou,4obilnou a 3obilnou.

Lukyho taky neberou v televizi kreslené pohádky, ale jednou jsem mu pustila nějaký film a nemohl se odtrhnout, když tam byla nějaká pěkně stavěná blondýna, on je hrozně na ženský :lol:
Když už fakt nevím, čím ho zabavit, tak se mu taky líbí tyhle písničky http://www.youtube.com/playlist?… Hlavně Já mám koně :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1191
5.2.13 21:08

Ivčo, úplně normálně, jako kdybych si ji dělala pro sebe.. akorát ze začátku jsem ji přes den nechala namočenou v trošce vody, aby ho nebolelo bříško a teď už jen dam cca 250 ml mlíka a 2 lžíce dětský krupičky a vařim. Pak mu do toho nalámu sušenky a je to.. někdy mu tam dám banán, někdy jiný ovoce..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
208
6.2.13 10:06

Ivčo, ten odkaz je super! Malej se teď dal na tančení, takže tohle se nám náramně hodí :lol:
Ale my jinak teda taky využíváme reklamu v tv, obzvláště na přebalování, aby poležel. Jinak na to nekouká. I když tuším že o víkendu dávají Mikyho klubík (nevím přesně, jak se to jmenuje) a na to koukal, tak možná už bysme se chytli i s nějakými normálními kreslenými pohádkami :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Návštěvy uživatelů

Moderátor skupiny

Členové skupiny