Mimčo v únoru 2012

• Otevřená skupina

Téma pro všechny, kdo čekají příchod miminka v únoru 2012

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1686
8.12.11 12:33

To víš, že tady zůstaneš!!No uvidíme co mi řekne za 14. dní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
842
8.12.11 13:37

Ivco a prosim Te, co myslis, podle jakeho terminu se bude ridit materska u me? Mam 3 terminy porodu: podle PM 8.2., podle prvniho UZV v 9. tydnu vypadalo mimi o 10 dnu mladsi a TP 18.2. a podle genetickeho UZV na konci 1.trimestru 12.2. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11219
8.12.11 13:44

Já myslím,že je to u každého podle toho,jakým termínem se řídí doktor v průkazce.Doktor ti vystavuje ten doklad na žádost o mateřskou,tak tam asi použije ten stejný termín.Jinak je samozřejmě nejpřesnější termín porodu podle UTZ z 12tt,ale tím se třeba můj doktor neřídí ani mi ho nenapsal do průkazky,pořád jede podle PM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
842
8.12.11 13:46

Ja mam prave v prukazce vsechny 3 terminy :lol: a sestricka se me vzdy pta, podle ceho pise, kolikaty jsem tyden, a pak vzdy zjisti, ze podle PM. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
259
8.12.11 20:55

Ahoj, no mělo by se to počítat podle PM, je to první daný termín, od kterého se dál vyvíjí všechno.. takže i termín porodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1686
8.12.11 22:51

No mě to psali asi půlku těhotenství podle PM a já jim pokaždé marně vysvětlovala,že to fakt nemůžou, když sem byla na IVF a doktor si nikdy nedal říct,ale pokaždé se divil jak tele, že mi ta velikost podle UTZ vůůůůůbec nesedí. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11219
9.12.11 07:44

Ahoj holky,
já s tím termínem taky pořád bojuju,protože jsem měla 50denní cykly,tak bych podle skutečné PM musela rodit už v lednu.Doktor si tedy pro mě vymyslel takovou teoretickou PM a tím se neustále řídí,podle UTZ mi to od začátku vychází o týden víc a to mi sedí i podle data početí.Navíc mi ani do průkazky nenapsal ten termín podle utz a docela to pak byl problém v nemocnici a rozčilovali se nad tím,protože pro ně bylo docela zásadní,jestli jsem 25 nebo 26tt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11219
9.12.11 07:59

Jinak včera jsem byla na tom předporodním kurzu s prohlídkou porodnice.Bylo to fakt hodně zajímavé,sice jsem se nedozvěděla žádné extra novinky,ale jsem ráda,že jsem to všechno slyšela od porodní asistentky z porodnice,kde budu rodit.
Jen mě trošku zamrzela informace,kdy jsme probírali,kdy jet do porodnice.Tam totiž říkala,že okamžitě jet v případě,kdy krvácíte jasně červenou krví nebo když pravidelně tvrdne břicho po méně jak 10 minutách (to tedy před 37tt).Já měla ve 26tt obojí najednou a skoro mě ta sestra od nich vyhodila :cert: Snad to byla vyjímka.
Manžela povídání moc zaujalo,hned by chtěl balit tašku.A taky se moc těší,že bude malýmu podepisovat nožičku a dávat identifikační pásek.
Líbí se mi,že na porodních sálech je relativně klid,za tu dobu,co jsme tam byli,tak tam neměli žádný porod,takže to tam snad není jako na běžícím páse.Mají tam oddělené porodní boxy,na kterých je tedy hrozné vedro,ale prý kvůli miminkům.Bohužel jenom na jednom je sprcha,jinak je tam sprcha a záchod na chodbě pro všech šest boxů.A ten záchod je společný i s přípravnou,tak doufám,že až mi budou dělat klistýr,tak tam zrovna nebude fronta dalších rodících mamin :|
Oddělení šestinedělí je pro 30 lidí,pokoje jsou tam po porodu většinou po dvou,maximálně po třech.Opět mají všichni společné sprchy a záchody na chodbě.Je to tam dost špinavé,plesnivě a zastaralé,ale těch pár dní to tam nějak vydržím.Je tam taky možnost nadstandardu,kde to vypadá mnohem lépe,ale stojí to taky od 1500 do 3500 za noc,tak to fakt nemusím.
Celkově mám z toho ale dobrý pocit,tak jsem ráda,že jsem se rozhodla jít sem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1191
9.12.11 10:42

Čauky Ivčo. To píšeš skoro to samé, jako je to na porodnici v ČB. My tam máme dva boxy se spol. sprchou a dva společné s jednou sprchou. Pokoje jsou celkem moderní, ale co mě teda dostalo, od 1500 za nadstandard??? To je masakr. My si můžeme vybrat. Buď samostatný jeden, kde se platí 600/noc + 100 za den v nemocnici a nebo jsou tam dva další, které mají ale společnou koupelnu a tam se platí 400/noc. Pořád na to mam smíšený pocity. Je lepší být na pokoji sám, mít výhodu návštěv kdykoliv a na pokoji, ale kdykoliv jdeš do sprchy atd, musíš vozit mimčo na sesternu..?? Nevím.
Jinak je fain, že je manžel nadšený..:) je to hezký, když to chce všechno sdílet s Tebou. Můj chce taky, ale pořád se bojí, že to nezvládne a udělá se mu špatně..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1686
9.12.11 12:26

Ahoj holky, tak u nás v Brně je to s nadstandartama asi takto:Pokud se rozhodneš být sama platíš 750,–/den, mimšo na pokoji 350,–/den, a celá rodina-matka,otec,dítě-1200,–/den.Jinak šestinedělí je tam starý a společný sprchy a záchody na chodbě.
Já pořád uvažuju nad tím nadstandartem,protože představa, že bych měla jít na velkou na záchod někam na chodbu,tak to se tam celý 4 dny nevy… :D Mám s tím docela problém, musím mít na to klid.
Jinak když jdeš do sprchy nebo na záchod,tak si většinou maminky hlídají děti vzájemně a na nadstandartu to máš lepší.Nemusíš pořád nikoho obtěžovat, protože si to mimčo klidně můžeš dovézt až ke dveřím koupelny a nechat otevřené dveře, takže na něho vidíš.A přestava toho, že se po porodu chodíš pořád sprchovat i 10× denně,tak nevím nevím.. :nevim: Ale zase ty peníze......ach jo :,(
Já za sebe fakt nevím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1191
9.12.11 12:42

Ty bláho. tak koukam, že u nás je to fakt nejlepší. A platíš dokonce za mimičo?? to je teda sprostý!!! S tim kakáním to mam to samý.. takže u mě vyhrává spíš nadstandard. Otázkou je, jestli bude zrovna free. Na zarezervování se tu moc nehraje, protože se to nedá ovlivnit. Možná pouze, kdybych šla plánovaně na toho císaře, tak by to šlo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1191
9.12.11 12:43

Ty bláho. tak koukam, že u nás je to fakt nejlepší. A platíš dokonce za mimičo?? to je teda sprostý!!! S tim kakáním to mam to samý.. takže u mě vyhrává spíš nadstandard. Otázkou je, jestli bude zrovna free. Na zarezervování se tu moc nehraje, protože se to nedá ovlivnit. Možná pouze, kdybych šla plánovaně na toho císaře, tak by to šlo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1191
9.12.11 12:43

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11219
9.12.11 12:55

No já to snad ty 4 dny (doufám,že tam nebudu déle) nějak vydržím na tom normálním pokoji.Kdybych šla do toho nadstandardu,kde budu sama a budu mít vlastní koupelnu a záchod,tak tam za 4 dny nechám 6400 + 400 (za nemocnici) + 700 (tatínek u porodu) a kdybych se ještě rozhodla pro ten epidural,tak ten se tady taky platí zlatem.
To by jsme za to nakoupili věcí pro malýho :nevim:

Se záchodem mám taky problém,navíc mám hodně citlivý močový měchýř,už x let před těhu,takže musím chodit skoro každou půl hodinu a po porodu to bude asi vůbec veselé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1686
9.12.11 13:33

No holky, jak se tak koukám, tak to bude pěkně zajímavý. :lol: Ale my sme holky šikovný a všechno zvládnem :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Návštěvy uživatelů

Moderátor skupiny

Členové skupiny