Mixovat/mačkat/vařit ve vodě/v páře?

96
8.11.20 14:52

Mixovat/mačkat/vařit ve vodě/v páře?

Maminky ještě se zeptám. Začínám s příkrmy. Mám mixovat nebo stačí mačkat vidličkou? A vaříte zeleninu v páře nebo ve vodě? A kolik mám přidávat oleje nebo radši máslo? Synovi je 5,5 měsíce. Děkuji

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6866
8.11.20 15:00

Ja mela pro dceru parni hrnec Avent. Vyborna vec :palec: Na pare se to udelalo a pak jsem jen otocila a mixla. Davala jsem cisty olivovy olej, v masle je zbytecne hned od zacatku sul. Ale nekdo dava i maslo.

Ja bych v zacatku mixovala a pak zkousela treba jen mackat. Ale je to na tobe a co zvladne prcek. Dceru treba dlouho nadovovaly kousky, ale pak jak kdyz luskne a v pohode. Byla ale celkove nejedlik a jeste vybiravej :lol:

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
1144
8.11.20 15:01

Zezačátku jsem mixovala, vařila na páře. Až jsem přidala ovoce vcelku na žužlání, začala jsem jen mačkat (asi od 7. měsíce). Přidávám máslo, podle mě to chutná líp než s olejem.

Maso od začátku tlačím přes lis na česnek. Nakrájený i mletý nadavuje :nevim:

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
10881
8.11.20 15:14

Vařím v páře, koupila jsem si na to z druhé ruky parní hrnec. Objednávám dcerce vlastní bedýnku z bedýnkového systému, ve kterém jedem i my, takže většinou zpracuju víc zeleniny a masa, zamrazím to a skládám obědy jak lego.

Jinak jsem od začátku mačkala nebo mixovala nahrubo (řepu vidličkou nerozmačkáš), aby v jídle byly kousky a nebyl problém. Teď je jí 9 měsíců a zrovna asi 14 dnů fakt úporně trpí se zuby, jíst skoro nechtěla, tak mixuju úplně najemno. Můžeš to zkusit hruběji a když se to dítku nebude líbit, tak postupně mixovat jemněji.

Olej dávám panenský řepkový, olivový má svou charakteristickou chuť, nad kterou se slečinka ofrňuje. A poslední dobou i máslo. Množství záleží na Tobě a na váze. Stačí to jen trochu zakápnout, aby tělo vstřebalo vitaminy rozpustné v tucích. Já ale bojuju s dceřiným nepřibíráním, takže dávám tuku poměrně hodně. A v tom mi právě přijde lepší máslo, s olejem by to bylo nepoživatelné…

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
17538
8.11.20 16:17

Vařila jsem v páře. Potom už dělala vývary, takže ve vývaru. A zeleninu jsem nejdřív pasírovala a po chvíli už jen mačkala vidličkou. Maso jsme mixovala chviličku a pak na hodně jemno krájela.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
246
8.11.20 18:57

Já to dělala nějak dle nálady napůl, bohužel až později jsem si přečetla, že když např. brokolici varis ve vodě, tak ztratí 60% antioxidantů, v páře 7%. Od té doby dělám na páře, vařím jen když dělám vývar. Mixovala jsem taky chvilku, pak už jen mackala vidličkou a maso krajela opravdu na drobno.

Edit: jak píšou holky, uvidíš, co ti mimčo dovolí. Postupem zkus měnit konzistenci, ale nedělej si hlavu, když to bude neúspěšně. Malej mi tak do 11 měsícu celkem moc nejedl, byla jsem z toho špatná, kousky byl boj, vyplivoval to. A pak jak když utne, úplně bez problémů, jak druh jídla, tak další stupeň hrubší konzistence :dance: ale jinak já pořád celkem dělám jídla spíš mačkaná, po 12m má porad jen 2 spodní zuby.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
2736
9.11.20 13:50

Nikdy sem nic nemixovala, vaření ve vodě a buď máslo, nebo oliváč. Dceři sem vařila úplně bokem do roka + kojení. Teď u syna zatím jen kozena, pak budu pokračovat jak předtím u dcery ;)

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
13584
10.11.20 10:40

Někdy jsem vařila na páře, někdy ve vodě a vždycky jsem rozmixovala v tom vývaru. Když jsem vařila v páře, měla jsem připravený vývar v mrazáku a pak jen vyndala a pomixovala s tím.
Ke každému jídlu jsem přidala buď trošku másla, nebo oleje, ty jsem střídala. Olivový, dýňový, nebo v DMku jsem kupovvala přímo pro děti olej.

Mačkat jídlo jsem začala až o dost později. Jak to přijaly.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další podobná témata podle názvu

Další témata z kategorie

Reklama