Mleté maso, hlávka zelí - co uvařit?

20163
15.2.10 18:24

Mleté maso, hlávka zelí - co uvařit?

Mám prosbu, přemýšlím, co zítra uvařit - prošla jsem zásoby a máme doma mleté maso a malou hlávku zelí a nějak nevím, co s tím … podotýkám, že nemáme fukční troubu, takže vše zapečené odpadá. Napadá vás něco?

Zdatných kuchařek je tu spousta, takže věřím, že na něco přijdete ;)
Díky Sandra

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

2462
15.2.10 18:28

Třeba zelné závitky s bramborem? Zamíchat mleté maso s kořením dle chuti, přidat vajíčko a strouhanku (nebo nakrájené namočené housky), z hmoty tvarovat porce, ty se obalí spařeným zelným listem, který je zbaven košťálu. To celé se dusí v hrnci, občas se to podleje. Já k závitkům do hrnce dávám rajčatový protlak a po dochucení je pak i lehká omáčka.Dávám s bramborem.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
1412
15.2.10 18:29

Plněné zelné listy, maso smícháš s uvařenou rýží, sůl, pepř, a naplníš, zabalíš to aby se nerovařily, vaříš ve vodě, smíchaná s rajčetovou štávou, podle množství, asi hodinku, než je to měkké, pořeba zkusit a ochutnat.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
23505
15.2.10 18:30

Zelná polévka a karbanátky?

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
18312
15.2.10 18:31

Sandrik: mě napadá tak akorát cosi jako vtip…

Moje sestra kdysi praktikovala všemožnou zdravou výživu…Sladěnka z ječmene, pšeničné klíčky, tatarský biftek z namočené pšenice… Když se to dozvěděly ženské u nás ve fabrice, tak se strašně divily. No a před víkendem se rozvinula klasická debata: „Tak baby, co bude u vás k nedělnímu obědu…?“ No a ta největší ropucha si neodpustila poznámku: „Já jdu namáčet pšenicu!“

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
17517
15.2.10 18:33

Já dělám z mletého krůtího, ale ono je to v podstatě jedno, jaký to mletý bude, něco na způsob číny - zelí na nudličky, maso osmahnout na pánvi, okořenit ala čína, nejlepší je nějaká směs s kari a přidá se zelí, já dávám ještě kukuřici a třeba mrkev na půl kolečka nebo nudličky. Přidat trochu vody, podusit, aby zelí a mrkev změkly a zaprášit škrobem. Samozřejmě jsem zapomněla na cibuli, protože tu já nemusím, tak jí vynechávám.

Dobrý je to s rýží.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
20163
15.2.10 18:45

Já věděla, že tu najdu skvělé rady - děkuju za všechny nápady :huban:

závitky - nojó já na ně úplně zapomněla čína - to taky nezní špatně

Janine - právě že karbanátky byly jediný, co jsem dovedla vymyslet :oops: :lol:

Juro - pšenku rovnou zavrhuju ;)

tak já jdu přemýšlet, co vyberu a ještě jednou díky :kytka:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
191
15.2.10 19:14

Zkusila bych ho chvíli povařit a nakrájet na kousíčky, smíchat s mletým masem a udělat karbanátky. My je děláme s kapustou, ale to zelí by taky nemuselo být špatné.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
4086
15.2.10 19:48

Z mletýho masa občas dělám na pánvi pastu na těstoviny. A ze zelí třeba polívku :wink:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
5100
16.2.10 10:21

A co takhle kološvárské zelí? :wink: U nás má úspěch.
http://recepty.vareni.cz/…varske-zeli/

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
20163
16.2.10 10:25

mischni - jenže to je zapékané a jak jsem psala v úvodu, troubu máme nefunkční, ale díky za tip ;) někdy v budoucnu se může hodit

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další podobná témata podle názvu

Další témata z kategorie

Reklama