Moc uražený manžel

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1853
25.1.22 12:27
@drewlet píše:
dokud se bude v rodinách podporovat sebevědomí jenom u chlapečků a hlásat, že žena se má obětovat pro ostatní, protože tak je to správné, nezlepší se to. i tady v diskusi se Zakladatelka se taky heroicky vzdává všeho, byla tak vychovaná a čeká, že chlap to bude mít stejně.
:potlesk: Přesný, vůbec nechápu proč by si chlap nemohl koupit za vydělané peníze auto svých snů. Jenže k tomu dodám i to B. Neměla bych s tím totiž problém ve chvíli, kdy si oba plníme svoje sny, vzájemně se podporujeme v péči o děti, rodiče, domácnost a máme dopředu dané kolik peněz se šetři do rodinného rozpočtu a kolik je pro každého na plnění jeho snů. Ve chvíli kdy se jeden veze a druhej padá na hubu doma, nemá peněz nazbyt ani na domácnost či rodinné výdaje a vykonává sám bez pomoci často dost náročné povolání pečovatelky o domácí krb, tak některý excesy dost chápu. Dokud není vztah rovnocenný, vede to k extrémním reakcím obou stran.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2342
25.1.22 13:08
@Aragua píše: :potlesk: Přesný, vůbec nechápu proč by si chlap nemohl koupit za vydělané peníze auto svých snů. Jenže k tomu dodám i to B. Neměla bych s tím totiž problém ve chvíli, kdy si oba plníme svoje sny, vzájemně se podporujeme v péči o děti, rodiče, domácnost a máme dopředu dané kolik peněz se šetři do rodinného rozpočtu a kolik je pro každého na plnění jeho snů. Ve chvíli kdy se jeden veze a druhej padá na hubu doma, nemá peněz nazbyt ani na domácnost či rodinné výdaje a vykonává sám bez pomoci často dost náročné povolání pečovatelky o domácí krb, tak některý excesy dost chápu. Dokud není vztah rovnocenný, vede to k extrémním reakcím obou stran.

A co z toho tady vidíš? Krom toho excesu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pan Dan
25.1.22 14:14
@WontTell píše:
Že pravda je, jako obvykle někde uprostřed. Chápu že je zakladatelka naštvaná, že to všechno asi není podle jejích představ. Bohužel to vyřešila špatně ve spatnou chvíli. Její manžel pravděpodobně nedělal kompromisy. Kdyby dělal, nemuselo se to stát.
Já jsem v pětadvaceti letech měl taky náročného koníčka a vždycky jsem ten čas dělil napůl. Jeden víkend motorka, druhý rodina, tzn. víkend podle představ manzelky. Ale pokud si to zakladatelka představuje, že to bude jako u jejích rodičů, že jsou „pořád spolu“, tak to by teda jako nešlo. :think:
  • Citovat
  • Upravit
1853
25.1.22 15:00
@WontTell píše:

No třeba to, že má zakladatelka pocit, že se obětuje pro rodinu viz „já každou vydělanou korunu dávám do společných peněz a on si to syslí pro sebe“, „Jak jsem psala, já se taky musela svých koníčků vzdát. Na pletení nebo siti jsem nesáhla ani nepamatuju a hudbu jsem si neposlechla taky nejmíň rok.“ a že by se teda stejně měl obětovat její manžel (nekupovat si svoje snová auta), což prostě je celý moc špatně. To je taková pozice matka co hlídá nezbedné dítě a nezbedné dítě pak automaticky odporuje. Začala bych tím, že bych natvrdo určila peníze co jsou pro rodinu a co jsou pro každého k užití, tady se prostě přesně ukazuje, kde jsou limity společných účtů a vše na jedné hromadě a hned za tím bych určila čas, kdy mám já čas na sebe a svoje koníčky. Pokud má chlap dost času chodit po kamarádech a vydělávat si na svůj koníček, pak část toho času bych chtěla já na svoje koníčky popř. svoje přivýdělky. Prostě obětování a z toho vyplívající frustrace a výčitky v rodině ještě žádnou ženskou ke štěstí nedovedlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
25.1.22 15:22
@drewlet píše:
když je pro tebe pochopitelné nevážit si svého životního partnera, tak to potom jo. 8)

Pochopitelné je pro mě to, že mu to říct nechtěla. Ale já bych jednala jinak. Ona chybu udělala, ale panáček je urážlivý sobec. On nikdy chybu neudělal?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2342
25.1.22 15:32
@Aragua píše:
No třeba to, že má zakladatelka pocit, že se obětuje pro rodinu viz „já každou vydělanou korunu dávám do společných peněz a on si to syslí pro sebe“, „Jak jsem psala, já se taky musela svých koníčků vzdát. Na pletení nebo siti jsem nesáhla ani nepamatuju a hudbu jsem si neposlechla taky nejmíň rok.“ a že by se teda stejně měl obětovat její manžel (nekupovat si svoje snová auta), což prostě je celý moc špatně. To je taková pozice matka co hlídá nezbedné dítě a nezbedné dítě pak automaticky odporuje. Začala bych tím, že bych natvrdo určila peníze co jsou pro rodinu a co jsou pro každého k užití, tady se prostě přesně ukazuje, kde jsou limity společných účtů a vše na jedné hromadě a hned za tím bych určila čas, kdy mám já čas na sebe a svoje koníčky. Pokud má chlap dost času chodit po kamarádech a vydělávat si na svůj koníček, pak část toho času bych chtěla já na svoje koníčky popř. svoje přivýdělky. Prostě obětování a z toho vyplívající frustrace a výčitky v rodině ještě žádnou ženskou ke štěstí nedovedlo.

A kdo to po ní chce, aby se obětovala pro rodinu? Rok si neposlechla hudbu? Tak to je opravdu čistě její volba, nebo jí má manžel po tom co přijde z práce hrát na housle?
Celý jsem to nečetl, ale s penězma snad problém nemají, navíc manžel si na to vydělal bokem. Jistě, některý tady mají osypky z toho, že by manžel neudělal doma kompletně stojku a neodevzdal všechny peníze do koruny (vsadím se, že ty stejný exempláře budou tleskat ženské, co si odkládá peníze „kdyby něco“), ale to je v podstatě jenom jejich hamyžnost. Čas na koníčky si samozřejmě určit a prosadit může, ale to mu tu Ladu už nezachrání, že jo. Mimochodem všimni si, že když někdo s láskou vzpomíná na čas, strávený s tátou, tak je to vetšinou zrovna sport, nebo něco v dílně apod. Tak jestli by nebylo na čase přestat frfňat a kroutit očima, že manžel je „furt v dílně“ a místo toho se s ním dohodnout, jestli by si tam ty děti nevzal občas s sebou (pokud mají vhodnej věk).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
25.1.22 15:37
@WontTell píše:
A kdo to po ní chce, aby se obětovala pro rodinu? Rok si neposlechla hudbu? Tak to je opravdu čistě její volba, nebo jí má manžel po tom co přijde z práce hrát na housle?
Celý jsem to nečetl, ale s penězma snad problém nemají, navíc manžel si na to vydělal bokem. Jistě, některý tady mají osypky z toho, že by manžel neudělal doma kompletně stojku a neodevzdal všechny peníze do koruny (vsadím se, že ty stejný exempláře budou tleskat ženské, co si odkládá peníze „kdyby něco“), ale to je v podstatě jenom jejich hamyžnost. Čas na koníčky si samozřejmě určit a prosadit může, ale to mu tu Ladu už nezachrání, že jo. Mimochodem všimni si, že když někdo s láskou vzpomíná na čas, strávený s tátou, tak je to vetšinou zrovna sport, nebo něco v dílně apod. Tak jestli by nebylo na čase přestat frfňat a kroutit očima, že manžel je „furt v dílně“ a místo toho se s ním dohodnout, jestli by si tam ty děti nevzal občas s sebou (pokud mají vhodnej věk).

Pokud mají děti vhodný věk, proč to nenapadlo super truper manžílka vzít je do dílny? Aha, já zapomněla, že je to blbeček, co si bere peřinky do obýváku, jen co vyvstane problémeček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2342
25.1.22 15:39
@Pan Dan píše: Že pravda je, jako obvykle někde uprostřed. Chápu že je zakladatelka naštvaná, že to všechno asi není podle jejích představ. Bohužel to vyřešila špatně ve spatnou chvíli. Její manžel pravděpodobně nedělal kompromisy. Kdyby dělal, nemuselo se to stát.
Já jsem v pětadvaceti letech měl taky náročného koníčka a vždycky jsem ten čas dělil napůl. Jeden víkend motorka, druhý rodina, tzn. víkend podle představ manzelky. Ale pokud si to zakladatelka představuje, že to bude jako u jejích rodičů, že jsou „pořád spolu“, tak to by teda jako nešlo. :think:

Tak chtělo by to názor toho chlapa, jenže to je problém většiny diskusí tady. Si představ, že by ti manželka tu motorku vzala a prodala, protože se rozhodla, že už ji nepotřeuješ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106248
25.1.22 15:40
@Russet píše:
Pokud mají děti vhodný věk, proč to nenapadlo super truper manžílka vzít je do dílny? Aha, já zapomněla, že je to blbeček, co si bere peřinky do obýváku, jen co vyvstane problémeček.

Lepsi v obyvaku, nez urazeny chlap ve spolecne posteli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
25.1.22 15:44
@Pan Dan píše: Že pravda je, jako obvykle někde uprostřed. Chápu že je zakladatelka naštvaná, že to všechno asi není podle jejích představ. Bohužel to vyřešila špatně ve spatnou chvíli. Její manžel pravděpodobně nedělal kompromisy. Kdyby dělal, nemuselo se to stát.
Já jsem v pětadvaceti letech měl taky náročného koníčka a vždycky jsem ten čas dělil napůl. Jeden víkend motorka, druhý rodina, tzn. víkend podle představ manzelky. Ale pokud si to zakladatelka představuje, že to bude jako u jejích rodičů, že jsou „pořád spolu“, tak to by teda jako nešlo. :think:

Technicka - kdyby manzelka chtela taky dva vikendy pro sebe, resil bys to jak?
To byste pak netravili zadny vikend jako rodina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
25.1.22 15:47

@WontTell Pokud ona dava vsechny spolecne penize na rodinnou hromadu, tak je opravdu nefer, aby on si syslil penize pro sebe a jeste okradal rodinu o cas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
25.1.22 15:49
@VitaminC píše:

Jenomže ti lidé s pe. nisem na to mají nárok. Jsou to hračičkové. Neber jim hračky. Budou se vztekánkovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pan Dan
25.1.22 15:50
@VitaminC píše:

Myslel jsem to přibližně. Ne striktně jeden víkend tak, druhý jinak. Je to na domluvě a navíc já neberu čas s rodinou jako svou oběť. Jsem velmi přizpůsobivý a nekonfliktní člověk.

• Citovat
  • Upravit
4164
25.1.22 16:00

Protože jsem tam u toho nesvítil, tak nemůžu posoudit situaci korektně ale osobně si myslím že:

• autorka přehání, že každý den je tam přesně 3 hodiny. Je tam třeba 4 dny v týdnu, z toho 2 jsou sobota a neděle… Nebo někdy 4, když chce něco dodělat jindy hodinu. Ale jak je naštvaná a hledá jak si to omluvit a vypadat líp, tak to takhle hodila.
  • pokud moc nepřehání, tak i podle popisu situace a reakcí v diskuzi je autorka osoba, se kterou není v rámci zachování duševního zdraví trávit více času, než je povinná nutnost. Tak je lepší se uklidit jen do garáže, než se hned rozvádět. Kvůli dětem. řešení financí, nemovitostí a čekat, než tam budu moct brát děti.

Dále co jsem hned neviděl v komentářích, přitom to v úvodním textu zaznělo - To auto bylo jeho vysněný už hodně dlouhou dobu. Měl k němu nějaký citový vztah (třeba první auto jeho rodičů, když se narodil. Nebo auto co měl dědeček, kterého měl rád). Nešlo o jeho skutečnou finanční hodnotu a za kolik se dalo prodat.
A autorka mu takhle jedním vrzem zkazila sny, emoce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
25.1.22 16:04

@Pan Dan Ja chapu, ze s tebou je domluva mozna, presto trvam na tom, ze s manzelem zakladatelky ne, jinak by se nesnizila k takovemu uskoku.
Volneho casu a financi by meli mit oba partneri stejne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí