Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Pan Dan píše: Úplně přesně. Jenomže u nás jsem to já, kdo na tyhle věci dbá.
Tak to jsem ráda, že věci na pás teda snad blbě nevykládam
Já si říkala, co to může být za systém…
@Pan Dan
Já nic o haraburdí nepsala a ani o tom, jestli to uražení bylo oprávněné nebo nebylo. Autům nerozumím vůbec a respektuju, že každý má jinou zálibu, kterou já chápat nemusím, jak jsem psala, i můj manžel takové má a nehádáme se kvůli tomu. Nepíšu tu vůbec nic o tom, že tomu koníčku snad rozumím. A taky jsem psala, že jim ta komunikace už asi nefungovala dřív, když ona netušila, jak důležité to pro něho je, ale zas on se s ní o tom vůbec nebavil. Nic nebagatelizuju, jen jsem otočila to, co tu zaznělo. Že mi přijde, že je ženským a chlapům měřeno trochu jiným metrem, je můj názor, a od toho snad je diskuze. S Russet leckdy v jiných diskuzích dost zásadně nesouhlasím, ale tady prostě jo no.
@Anonymní píše:
@Pan Dan
Já nic o haraburdí nepsala a ani o tom, jestli to uražení bylo oprávněné nebo nebylo. Autům nerozumím vůbec a respektuju, že každý má jinou zálibu, kterou já chápat nemusím, jak jsem psala, i můj manžel takové má a nehádáme se kvůli tomu. Nepíšu tu vůbec nic o tom, že tomu koníčku snad rozumím. A taky jsem psala, že jim ta komunikace už asi nefungovala dřív, když ona netušila, jak důležité to pro něho je, ale zas on se s ní o tom vůbec nebavil. Nic nebagatelizuju, jen jsem otočila to, co tu zaznělo. Že mi přijde, že je ženským a chlapům měřeno trochu jiným metrem, je můj názor, a od toho snad je diskuze. S Russet leckdy v jiných diskuzích dost zásadně nesouhlasím, ale tady prostě jo no.
A proč jsi anonym?
@e-Surfařka píše:
Nějakej systém? Já teda dávam těžší věci na začátek, aby mi pak v tašce nerozmačkaly všechno pod něma, jinak nic. Dělam to blbě?
Tohle je Costco nebo BJs - velkoobchod jako v Čechách Macro. Jde o to, že mražený patří spolu, ovoce a zelenina taky - prostě podle typu potraviny.
A jde to z vozejku na pás, z pásu do vozejku - většinou to dělá přidavač prodavačky - a pak do tašky nebo bedny v autě.
@Anonymní píše:
@Pan Dan
Zakladatelka přímo napsala, že se o tom s nim bavit nechtěla, že jí to nezajímá. A že o to auto měl velkej zájem, věděla i tak. Hned v prvním příspěvku psala o tom, jak se její chlap na parkovišti vrhnul k tomu pánovi, že to auto vždycky chtěl. Takže žádný překrucování, že to vlastně ani pořádně nevěděla a že on s ní o tom nemluvil - v rámci toho, jak ho (ne)byla ochotná na to téma poslouchat, jí toho řekl až až.
@botl
Protože tu vypisuju dost věcí o mém manželství, to mi k manželovi nepřipadá ok (ne, že by se chodil, ale co já vím, kdo nás tu zná). Bohužel jsem udělala tu chybu, že mám v nicku jméno, a teď ze sebe dělám každou chvíli anonyma.
@e-Surfařka
No tak ho asi právě poslouchala málo…vždyť to píšu celou dobu, že měli nějakou špatnou komunikaci…
@Anonymní píše:
@botl
Protože tu vypisuju dost věcí o mém manželství, to mi k manželovi nepřipadá ok (ne, že by se chodil, ale co já vím, kdo nás tu zná). Bohužel jsem udělala tu chybu, že mám v nicku jméno, a teď ze sebe dělám každou chvíli anonyma.@e-Surfařka
No tak ho asi právě poslouchala málo…vždyť to píšu celou dobu, že měli nějakou špatnou komunikaci…
Joooo, máš pravdu, už si vzpomínám.
@Anonymní píše:
@Russet
Ano, vnímám to úplně stejně, a fakt nemám žádného podpantofláka.Mě spíš přijde, že pro některé lidi, a není jich málo, chlap má právo na volný čas, koníčky, utrácet za ně i větší peníze, a je borec, když udělá nějaké práce a těm dětem se nějaký čas věnuje. Žena má automaticky zajistit ten zbytek, a když jí ještě nadto nějaký čas zbyde, může mít i koníček. Že by někdo řekl, že je manželka dobrou ženou a měl by se muž snažit s ní udržet manželství, když občas pohlídá děti, něco doma taky udělá, nepije a negambluje, a když se urazí a při problémů se odstěhuje, měl by manžel jít pro dárek za 30 000, který by si přála, a sehnat jí ho za každou cenu, to teda nevím, jestli by někomu přišlo normální.
No to si myslím taky. Na druhou stranu, kdo po ní chce, aby bylo všechno perfektní? Jasně že domácnost a děti čas stojí, ale zase to nemusí být tip ťop. Já nevím, asi jsem. spíš chlap myšlením. O rodinu se starám, ale to manžel taky. Nějak se mezi námi ustálilo, kdo co dělá. Když nestíhám, řeknu si o pomoc. Když se rozhodnu pro nějakého koníčka, o povolení nežádám, předpokládám, že se to doma zorganizuje tak, abych to dala. A když jednou nestihnu vydrhnout sporák, tak si toho stejně nikdo nevšimne.
@Pan Dan píše:
Přesně. Ta rozumí taky úplně všemu.Staré auto, které je už poměrně vzácné, je jich málo a žádné další už nebudou nazve hromadou šrotu. Přitom je to v podstatě starožitnost a hlavně velká příležitost. To můžu přijít do galerie a říkat: Ty obrazy nemůžou stát statisíce, vždyť jsou to všechno mazaniny, takových vám napatlám kolik budete chtít.
Prostě vím nejlíp na světě úplně všechno a vy se z toho posaďte na zadek.
Pro mě je auto prostě hromada plechu a smradlavých součástek. Co je na tom k nepochopení? Nepoznám od sebe jednotlivé značky, pokud nečučím na ten nápis. A hlavně díky reklamě v televizi. Zase poznám dost ptáků, hmyzu a rostlin. Mám ráda hudbu, dokážu uplést svetr, nakreslit dítěti kočku. Znám noty, hudební skladatele, čtu. Technika jde prostě mimo mě! Mám ji, aby mi sloužila nebo mě někam dopravila.
@Anonymní píše:
@Pan Dan
To nebylo na tebe ale na tu zelenou
@Russet píše:
Pro mě je auto prostě hromada plechu a smradlavých součástek. Co je na tom k nepochopení? Nepoznám od sebe jednotlivé značky, pokud nečučím na ten nápis. A hlavně díky reklamě v televizi. Zase poznám dost ptáků, hmyzu a rostlin. Mám ráda hudbu, dokážu uplést svetr, nakreslit dítěti kočku. Znám noty, hudební skladatele, čtu. Technika jde prostě mimo mě! Mám ji, aby mi sloužila nebo mě někam dopravila.
To je všechno krásné a já to beru. Jenom je škoda, že k tomu co neznáš máš zbytečně radikální, negativní přístup. Co znám a čemu se venuji je dobré. Čemu nerozumím a nevěnuji se tomu, tak je k ničemu. To je strašně extrémní postoj. Trocha empatie by neškodila, i přesto když zůstaneš na straně zakl.
@robínek pocem, pojď na mou hruď. Konečně ženská s mozkem v hlavě. Já nevím, co furt kdo má s tím úklidem. Posbírat bordel, prezehlit. Zalít kytičky, obrat uschlé lístky z muskatu, premyt koupelnu? Večer v devět? Aby to druhý den v poledne vypadalo stejně? Natož už s většími dětmi? No celá divá.
@KalamityJohn píše:
@Betty MacDonaldŽena má obsesi s tím, jak dávat jídlo na pás z vozejku v obchodě.
Stejně jí mám rád![]()
@Russet to chápu, taky se nevyznám. Ale přesto se o tom nebudu chlapovi vyjadřovat jako o hromadě šrotu. On respektuje moje koníčky, a že to u nás občas vypadá, tak já zase ty jeho. On se o mých knížkách taky nevyjadřuje jako o makulature, které jen zabírají místo.
@robínek píše:Že jo? Já vždycky obdivuju ženy, co nejdou spát dřív, než se leskne kuchyň a bez utřených parapetů, klik a kachliček nemají pocit dokonalého domova. To mě teda nepálí, radši dělám na zahradě. Prosím, nezameňovat s bordelem.
No to si myslím taky. Na druhou stranu, kdo po ní chce, aby bylo všechno perfektní? Jasně že domácnost a děti čas stojí, ale zase to nemusí být tip ťop. Já nevím, asi jsem. spíš chlap myšlením. O rodinu se starám, ale to manžel taky. Nějak se mezi námi ustálilo, kdo co dělá. Když nestíhám, řeknu si o pomoc. Když se rozhodnu pro nějakého koníčka, o povolení nežádám, předpokládám, že se to doma zorganizuje tak, abych to dala. A když jednou nestihnu vydrhnout sporák, tak si toho stejně nikdo nevšimne.