Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Muzu mluvit jen za Britanii. Ano, tady si muzes na soukrome klinice nechat dite naockovat samostatne proti spalnickam
@merde píše:
Muzu mluvit jen za Britanii. Ano, tady si muzes na soukrome klinice nechat dite naockovat samostatne proti spalnickam
ahoj
myslíš, že je v tvých silách zjistit, zda a za jakých okolností by se případně dala mono proti spalničkám dovézt-poslat do Česka? Já odmítám dítě očkovat mmr, jen se bojím spalniček. Ale ani strach ze spalniček mě nedonutí mmr dát. Děkuji ![]()
@Poison Eve píše:
Emiminarske kolegyne - je realna moznost monovakciny proti spalnickam - nakup/aplikace v zahranici nebo jsou i v okolnich statech ciste kombinovane vakciny nebo by se i v pripade existence monovakciny nedalo vyse uvedene zrealizovat? Zajimala by me konkretni pripadna zkusenost, klidne do zprav.
ahoj, vím, že donedávna byla mono dostupná v Německu, ale ted už asi není, to bych kecala. Ty nechceš dát mmr? Já bych asi zkusila se obrátit na výrobce vakcín, resp. jejich zástupce v čr (sanofi pasteur např.) a zeptala se přímo jich. Jinak
. Al etaky mě toto téma zajímá.
Tady je seznam klinik, ktere to ockuji, ale zda by to poslali do zahranici, to nevim. http://www.jabs.org.uk/…accines.html
Vypada to, ze zardenky vyrabi Sanofi Pasteur(Francie ) a driv je jeste dodaval Sii. Mumpsvax (Jeryl Lynn strain), ale pisi, ze ty uz nejsou
@merde píše:
Vypada to, ze zardenky vyrabi Sanofi Pasteur(Francie ) a driv je jeste dodaval Sii. Mumpsvax (Jeryl Lynn strain), ale pisi, ze ty uz nejsou
no tak zarděnky at si nechaj ![]()
@brko vis co? Protoze anglicky jsou spalnicky measle a zardenky se muzou rict German measle, tak v tom mam pekny bordel ![]()
@brko a u nás neexistují monovakciny? Já bych klidně zaplatila ekvivalent MMR v monovakcinach, kdyby to šlo. Teď jsem začala vyhledávat data.
Jinak jestli vakcíny nejsou registrované v Čechách, výrobci je neposlou, ani reexport nejde.
@chci_miminko prej jde se nechat naočkovat v té zemi, kde monovakcína dostupná je.
Ale ano, některé choroby tady v monovakcínách nejsou registrované.
@chci_miminko píše:
@brko a u nás neexistují monovakciny? Já bych klidně zaplatila ekvivalent MMR v monovakcinach, kdyby to šlo. Teď jsem začala vyhledávat data.Jinak jestli vakcíny nejsou registrované v Čechách, výrobci je neposlou, ani reexport nejde.
a s receptem je koupit tam? ![]()
ted přestali dováže jeden lék do čr, chtěla jsem ho pacientce tedy vyměnit za ekvivalent a ona mi řikala, že s tim českym receptem jede do němec a tam jí to na ten recept daj, jen to nehrdí pojka.
Kdyz prijedete do Britanie, tak vas tu podle me naockuji, jen to vsechno zacvakate, vakcinu i ockovani
Emiminarske kolegyne - je realna moznost monovakciny proti spalnickam - nakup/aplikace v zahranici nebo jsou i v okolnich statech ciste kombinovane vakciny nebo by se i v pripade existence monovakciny nedalo vyse uvedene zrealizovat? Zajimala by me konkretni pripadna zkusenost, klidne do zprav.