Mouka do příkrmu?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
113
8.2.15 14:36

Ty jo jídelníček pro 4.-6. měsíční dítě, doporučený paní doktorkou, mi připadá docela drsný. Malej, když mu bylo 6 měsíců, tak teprve začal jíst na noc kaši, jinak zbytek MM :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
8.2.15 14:38
@Poison Eve píše:
Hlavne kreveta, orechova buchta, bilek…Jsou zase obecna doporuceni pro vyzivu jina? Tohle mi prijde hardcore…

Hele, když jsem začala přikrmovat kluka (teď 20 měsíců), tak dr. mluvil ajen o zavedení lepku mezi 4-6 měsícem.
Pár měsíců později jsem díky emiminu zaregistrovala, že dr. rozjeli lobby za ochutnání co největšího množství potravin včetně potenciálních alergenů ve věku 4-6 měsíců (jako prevence alergií).
Gólem je, že podle studií třeba u toho lepku se snad ukázalo, že to platí pro KOJENÉ děti, přičemž výskyt alergie při zavedení až po 6 měsíci při současném kojení nebyl až o tolik vyšší, než u těch kojených dětí, co ho dostali už mezi tím 4-6. měsícem.
Celikie je navíc genetick ypodméněná, takže pokud bych měla mít malého celiaka, tak mu budu raději ničit střevo lepkem později než dříve (a neceliakovi to může být putna).

No, jsem zvědávaá, s čím na mě dr, přijde tak za cca půl roku u druhorozeného. :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
@Svistice píše:
Já taky. Mě by docela zajímalo, zda paní doktorka poučuje maminky i o tom, co případně dělat, když budou mít z p.dele smůlu na malého alergika a způsobí takovému drobkovi anafylaktický šok.

myslim, ze tady jde prave o vyuziti imunitniho okna pro snizeni pravdepodobnosti alergii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1468

WHO stale doporucuje vyhradne kojenie do 6 mesiacov veku a zavadzanie lepku skor nez v 6m len v pripade, ak dieta nie je kojene/bude v blizkej dobe odstavene.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15251

@Nikolllet no to teda koukám na tu zprávu od doktorky 8o mojí malé je 5,5měsíce a ještě neouchutnala krom mateřského mléka nic, mě naopak naše mudr. řekla, že stačí přikrmovat až od 6.měsíců pokud je kojená :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1724
8.2.15 14:39

@Emerita 4 měsíce :zed:

@Hřiběnka jako dala jsem dnes lzicku te mouky do mrkvicky a neslo to tam citit, ani to moc nezhoustlo a hltala to jak splašená :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
146

Tak jsem si přečetla doporučený jídelníček… No… Zapoj zdravý rozum. Pokud plně kojíš, tak najednou nedostavuj. Novou potravinu zkus v poledne (kvůli připadné reakci, abys to nemusela řesit v noci) a zkus ji třeba 2 dny za sebou. Postupně a pozvolna zapojuj nové a uvidíš co chutná a co nee. S ořechy, samotným vejcem a krevetou bych určite počkala klidně pomprvním roce. Já tohle dělala a nemela jsem problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996

@Nikolllet Evidentně se řídí novou studií podle které by na potraviny podané do půl roku tělo nemělo reagovat později alergiemi. Dej dítěti ochutnat vše - jedna lžička stačí. Moje dítě mělo tou dobou taky dávno ochutnané ořechy, ryby, med. Lehká alergická reakce byla pouze na rajče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
8.2.15 14:40
@Bibi239 píše:
myslim, ze tady jde prave o vyuziti imunitniho okna pro snizeni pravdepodobnosti alergii.

Já se obávám, že pokud bude mít někdo opravdu dispozice k velké alergii (nemluvím o vyskákání kopřivky), tak takhle brzké podání pro něj silného alergenu by ho mohlo i zabít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
146
8.2.15 14:40

@Nikolllet Jinak ja plně kojila do 5 měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
8.2.15 14:41
@Svistice píše:
Já se obávám, že pokud bude mít někdo opravdu dispozice k velké alergii (nemluvím o vyskákání kopřivky), tak takhle brzké podání pro něj silného alergenu by ho mohlo i zabít.

Dítě asi nemá dispozice ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
8.2.15 14:44
@Lynette píše:
Dítě asi nemá dispozice ;)

Moje děti mají 50% šanci na atopický ekzém. Takže jahůdky, rajčata a exotické ovoce včetně citrusů dávám až po roce - jsem moc pohodlná na to, abych řešila atopák u několikaměsíčního kojence.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1724
8.2.15 14:44

No čert aby se v tom vyznal. Kdyby to sjednotili nějak a ne ať každý pediatr říká něco jiného, to je fakt na palici :zed:

Tak budu davat 1× týdně 1 lžičku mouky na střídačku s piškotem a bude. Furt výmysly tady toto :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
8.2.15 14:45

@Nikolllet nedávno jsme se o tom bavili v jedné diskuzi o zavádění lepku. Tou moukou určitě nic nezkazíš, v podstatě je zdravější, než ten piškot, kde je navíc cukr, ale mě přijde mouka taková prázdná a ani já sama ji nemám ráda jako zahušťovadlo jídel, takže když jsem synovi zaváděla lepek, tak jsem mu dělala kašičku s obsahem lepku, nebo sypla trochu obilné kaše (nebo třeba ovesných vloček) do příkrmu, nebo dala na žužlání kousek chleba. Tam je sice mouka taky, ale aspoň se na tom naučil kousat. Já jsem teda ale začala přikrmovat později.
Moje dr. mi to podala takto: „v současné době se doporučuje začít s příkrmy atd atd…, ale nechám to na vás“, což jsem si vyložila jako: „já jsem vás informovala a vy si dělejte, co chcete“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Poison Eve
8.2.15 14:45

Zakladatelko, muzes dat ditku kasi, davala jsem nemlecne, piskot a podobne sladke srajdy -na to ma casu dost.

Trendy se porad meni, casem si s miminem po porodu matka rovnou tukne skopkem a zaji to tatarakem :lol:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí

3 batolecí mléko