Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Já mám doma taky upíra,jenže nejhorší je že když se naštve tak kousne a to svoji ségru(dvojče)a to je pak řev.Ted jim je 21 měsíců,ale když byl menší,kousal furt.Kouše až do krve,chudák malá.Ale koukám,že to dělají snad všichni kluci
kousnout taky- aby citil ze to boli, u nas stacilo jednou a byl klid- nenechavala bych se kousat- jako mimca za to nemuzou nechapou co delaji pokud to samy nezkusi ale osobne bych teda zbytecne netrpela navic casem pujde i o jine deti ne jen o vas doma.
Myslím si, že když se tomu směješ, tak si myslí, že je to v pohodě. Když zakřičíš, že tě to bolí, tak je dobře, že se lekne. Předvedeš mu autentickou reakci na to, že se ti něco nelíbí. A to je 100× lepší, než se snažit něco batoleti vysvětlovat. Prostě mu dej razantně najevo, že tohle ne. Pokud nezabere tvůj úlek, tak bych klidně kousla taky. ![]()
Taky jsem pokousaná a poštípaná. Malé teď byl rok. Kouše mě hlavně do stehen, když sedím a snaží se drápat nahoru na mě, tak jako ze vzteku, že jí nechci pochovat. A štípe do tváří a do krku, když chovám. Obrana zatim moc nefunguje, zařvu na ní, že neeee a buď jí dám na zem, nebo odejdu (pokaždý brečí, ale má smůlu). Asi bude nosit rukavice a náhubek
než jí to přejde.
Jo a taky kouše jen mě, tatínek jí nechutná, ale tomu se zae vždycky zareje drápkama do nosu až z toho kolikrát slzí
(to zas nedělá mě)
Je to náš milášek ![]()
Tak to moje čírtě taky kouše a taky nejvíc mě, někdy je pár dní pokoj a někdy se snaží celý den
.a taky nejvíc do mě, ale když je v ráži tak se snaží všechny okolo sebe, taky to řeším tak, že zařvu au, tvářím se ublíženě a dám jí od sebe na zem, jednou když tohle nepomáhalo, jsem jí taky kousla,nastal úlek a hysterický řev a od kousání nám to stejně nepomohlo
Taky nevím pořádně co s tím, nic nepomáhá ![]()
Ahojky,taky máme doma malého upírka,ale už ho to odnaučuju,vždycky mi dával pusinku,tak že jen pootevřel pusu a přilepil se mi na tvář a ted poslední dobou to začal dělat i ze zubama,tak to jsem řekla že tedy NE.začali jsme mu opakovat,že tohle nesmí,když neposlechne,dostane přes prdel-jak jednoduché…fakt je,že už to na něj zabírá,takže rozhodně se nenech okusovat!
Michaellla : já jsem už malého taky kousla, ale to nezabírá, ani vysvětlování, důrazné ne nebo tak… on se vždycky začne všemu smát… jen jednou jsem mu jí teda střelila po zadku a to se zarazil… Ale teď je od toho zase klid. U něj to asi mělo opravdu souvislost se zoubkama, protože teď se mu všechny co se klubaly prořízly, tak už ho to nesvědí a nebo alespoň ne tolik, aby mě okusoval ![]()
tak dneska mě kousl do prsu(mám tam modřinu jak krá.a) tak jsem ho plácka po zadku a zařvala na něj že to nesmí. Chudák,strašně se lek a okamžitě začal brečet a dožadoval se pochování. Tak jsem ho od sebe odtáhla a posadila na zem s důraznym jsi ošklivej to se mamince nedělá Týjó,to jste holky měly vidět tu scénu,okamžitě se svalil na zem a začal se válet a neskutečně řvát
,no hrůza. Tak jsem to nevydržela a pochovala ho. Si představte,že dělal uraženýho. Jsem slaboch
motika: jojo, taky už u nás proběhlo něco podobného. Dokonce od tatínka a od tatínka na to tuplem není zvyklý. Náš malej ještě úžasně fackuje a občas dá opravdu pěknou peckou, třeba i oběma ručkama najednou. Tak jednou na něj táta už zakřičel a plácnul mu taky jednu po tváři a malej byl zrovna na bříšku v posteli (v naší velký) a tak zabořil hlavu do polštáře a začal brečet. Pak se ale taťkovi omluvil a dal mu pusinku. Mě se občas taky pak omluví, ale to už teda musí být. Jednou jsem mu i já jednu přes tvář dala a to jsem se sama sebe lekla a nafackovala bych si taky, bylo mi ho hrozně líto
Ale vydržela jsem to s kamennou tváří a malej pochopil. Tak posmutněl, ale za chvilku bylo vše ok… Ono to jinak prostě nejde, musí pochopit, že se to nedělá a že to druhého i bolí ![]()
Kdy vás začali prckové okusovat? Malýmu je 5 měsíců, a začal. Zatím nemá zoubky, tak je to sranda. Ale koukám, že se možná mám na co těšit. ![]()
cherubínek píše:
tak dneska mě kousl do prsu(mám tam modřinu jak krá.a) tak jsem ho plácka po zadku a zařvala na něj že to nesmí. Chudák,strašně se lek a okamžitě začal brečet a dožadoval se pochování. Tak jsem ho od sebe odtáhla a posadila na zem s důraznym jsi ošklivej to se mamince nedělá Týjó,to jste holky měly vidět tu scénu,okamžitě se svalil na zem a začal se válet a neskutečně řvát,no hrůza. Tak jsem to nevydržela a pochovala ho. Si představte,že dělal uraženýho. Jsem slaboch
Tak to je síla. To bych taky nevydržela. ![]()
gabinka píše:
kousnout taky- aby citil ze to boli, u nas stacilo jednou a byl klid- nenechavala bych se kousat- jako mimca za to nemuzou nechapou co delaji pokud to samy nezkusi ale osobne bych teda zbytecne netrpela navic casem pujde i o jine deti ne jen o vas doma.
tý jo, já ho jednou tak hryzla..po tom co mě tekla krev z ruky…ten darebák se tomu smál a nastavoval ruku abych ho kousla znova
![]()
ahoj, muj drobek 18ti měsíčni taky kouše,ale hrozně, hlavně v době kdy to nejmín čekáme, se k nám potichu připlíží a tak kousne, že ječíme jak pominutý..tvuj malej brečí, muj malej, ne! TEN SE TOMU SMĚJE!
vyloženě se mu líbí když se lekneme…jednou mi kousnul do ruky a tekla mě krev, naštvala jsem se a že ho kousnu taky..myslím že jsem ho kousla docela dost měl tam obtisk až do večer..milostpán se smál a podával mi druhou ruku , abych ho kousla ještě jednou
takže radu nemam..kousat začal taky kolem 11 měsíce a pokračuje to do ted..akorát , že je to mín častý,za to víc bolestivý ![]()