Musím mít domácí likér v ledničce?

  • Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
204
22.12.19 13:08

Musim mit domaci liker v lednicce?

Ahoj, delame ted domaci cokoladovy liker (cokolada, kastany, rum, smetana, salko) a smetana cokolada kastany a salko projdou varem. Chceme to dneska zabalit a zavest pod stromecek rodine, myslite si, ze se tomu nic nestane do 24?diky za odpovedi :palec:

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
794
22.12.19 13:12

Já myslím že stačí když to bude v chladnější místnosti, ve sklepě nebo tak… Ale já bych to neriskovala, aby se půlka rodiny nepo…

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
21100
22.12.19 13:14

Nestane, ale určitě bych to nechala v chladnu. A jakmile se to otevře, tak rychleji vypít.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
4574
22.12.19 13:37

Rozhodne v chladu venku alespon, klido supnout na balkon :palec:

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
Ou
20789
22.12.19 14:38

To záleží na tom, jestli je tam dostatek cukru a alkoholu, aby to konzervovalo a nebo spíš málo, takže se v tom nějací mikrobové po otevření objeví, případně se tam dostali už při výrobě a přežili a začnou pracovat.

Takhle ti to nikdo neřekne, mikrobiolog či hygienik by ti to asi dokázal spočítat, kdybys dodala konkrétní poměry kolik gramů alkoholu a cukru máš v celkovém množství a jestli to stačí. Ale nechat to v ledničce či na balkoně (pokud u vás nemrzne a teplota nepřeleze přes 8°C) je spolehlivější. Mráz nepovzbudí mikroby, ale nejspíš se ti separuje voda od pevných částic.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další podobná témata podle názvu

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mohlo by vás zajímat