Může časté tvrdnutí břicha znamenat předčasný porod?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2787
1.3.11 10:33

Ahoj v prvním těhotenství mi tvrdlo břicho asi od 20tt, kvůli tomu jsem taky pak od 24tt byla na riziku doma, musela jsem si zapisovat čárky, magnézko jsem pak vysadila 36tt a do týdne rodila.
Tentokrát mi tvrdne břicho od 18tt, dr to ale moc neřeší, prý je dole všechno ok a když jsem začla brát magnézko (beru magnesolv) ráno i večer, přišel průjem, dr pak na kontrole ve 31tt říkal, že je dole pořád vše ok CS stále jen 1 a tak stačí 1 pytlík denně, od té doby mi břicho tvrdlo míň, ani jsem se i uklidnil a přestala na to myslet, včera i dneska mám ale pocit, že mi tvrdne zase víc, včera vůbec jsem měla dojem tvrdého břicho od rána do večera…na kontrolu jdu příští pondělí, tak jsem zvědavá na CS, jesli to bude pořád ok, tak se zase na chvilku uklidním :mrgreen:
A z dcerkou jsem sestouplé břcho buď neměla nebo nepoznala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jankaslos
1.3.11 10:38

anebaba tvrdnutí nesmí bolet .. to už normální není .. skoč si na gyndu nebo na pohotovost, 31tt je ještě docela dost brzo, tak ať nic nezanedbáš!!! držím palečky!!!

Mi tvrdne břicho od 18tt mám celou dobu magnézko. První magnesii lactici 3×1 a pak Magnosolv 1/2 - 0 - 1/2 22tt jsem byla na pohotovosti, protože mi to tvrdlo cca 20× za hodinu
ve 30tt jsem skončila v nemocnici, tvrdlo mi to dvě hodiny co tři minuty a to mě dost vyděsilo .. nechali mě tam 14dní 8-o kapali mi do žíly Gynipral na utlumení děložní činnosti, pak magnezko a tak .. měla jsem přísný klidový režim.
Absolutně nechápu, proč jsem tam byla tak dlouho :roll: čípek mám od začátku těhu 36mm a i když mi ho tam dvakrát měřili na utz, nechtěli mě pustit dřív, že rodím nebo co … fakt masakr… mám to popsané v deníčku, kdyby si to někdo chtěl přečíst :-)

Důležité je na tvrdnutí co nejdřív upozornit lékaře! Ten bude pravidelně utz měřit délku čípku, kontrolovat uzavřenost a tak .. Mi to tvrdne extrémně často a už to fakt peču ;-) prostě „některé děložky to tak mají“ říkal doktor na pohtoovosti :lol: :lol: :lol:
No a co mi říkali fakt všude nesmí to bolet

raději stokrát do nemocnice jako planý poplach, než něco zanedbat! 8-) ale pokud jsi už 35tt tak se toho zas tolik neděje ;-)

• Citovat
  • Upravit
2939
1.3.11 10:45

Holky, všem děkuju za vaše zkušenosti, aspoň jsem si udělala nějaký obrázek :andel:

Chillinka, fakt tedy tvrdnutí trénuje dělohu, že pak může být ten porod rychlejší??? To je dobrá zpráva :pankac: :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6378
1.3.11 11:23

Možná ti začínají poslíčci.Mě břicho taky hodně tvrdlo a nakonec jsem 14dní přenášela a měla vyvolaný porod :nevim: Aspoň se ti děloha pěkně připraví… myslím že předčasný porod by jsi poznala,ale nevím zkušenosti mám právě úplně opačné :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2939
1.3.11 12:11
miriskaw píše:
Možná ti začínají poslíčci.Mě břicho taky hodně tvrdlo a nakonec jsem 14dní přenášela a měla vyvolaný porod :nevim: Aspoň se ti děloha pěkně připraví… myslím že předčasný porod by jsi poznala,ale nevím zkušenosti mám právě úplně opačné :kytka:

Díky, myslela jsem to spíš tak, že by porod mohl přijít třeba dřív, než v tom 40 tt, ale podle zkušeností ostatních to nebude pravidlem… :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
173
1.3.11 14:06

Mně tvrdlo břicho od cca 20tt hodně často, doktorka mi dala magnézko a prý to chce klid. V 28tt jsem si večer všimla, že mi tvrdne nějak pravidelněji, pro sichr jsem jela na pohotovost do porodnice a hned jsem dostala kapačky na zastavení rozjíždějícího se porodu, prý už byly na monitoru vidět lehké kontakce, ty jsem teda necítila, jen mi tvrdlo břicho. Ležela jsem tam do konce 32tt. Pak jsem se tam ještě 2× vrátila se stejným problémem a nakonec porodila v 37tt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2939
1.3.11 15:58
dominka píše:
Mně tvrdlo břicho od cca 20tt hodně často, doktorka mi dala magnézko a prý to chce klid. V 28tt jsem si večer všimla, že mi tvrdne nějak pravidelněji, pro sichr jsem jela na pohotovost do porodnice a hned jsem dostala kapačky na zastavení rozjíždějícího se porodu, prý už byly na monitoru vidět lehké kontakce, ty jsem teda necítila, jen mi tvrdlo břicho. Ležela jsem tam do konce 32tt. Pak jsem se tam ještě 2× vrátila se stejným problémem a nakonec porodila v 37tt.

A jak moc pravidelně ti tvrdlo? A jak dlouho, než jste jeli na pohotovost? Já zatím žádnou pravidelnost naštěstí nevypozorovala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
1.3.11 15:58

Mně v obou těhotenstvích tvrdlo břicho strašně brzo (cca od 18. týdne?). Brala jsem magnezko, pak nějaké léky na nervy, které měly „uvolňovat svalstvo“ (a v letáčku bylo napsáno, že je těhotné nesmějí 8-o !). Někdy to až bolelo a bylo opravdu hodně časté a nepříjemné. První dítě jsem přenášela a porod byl vyvolávaný. Druhé jsem porodila dva dny před termínem, ale jen proto, že jsem den předtím měla autonehodu :nevim: Takže pravidlem to není, že když tvrdne břicho, budeš rodit dřív :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2939
1.3.11 16:03

lulje, díky za info…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
1.3.11 16:06
Mně v obou těhotenstvích tvrdlo břicho strašně brzo (cca od 18. týdne?). Brala jsem magnezko, pak nějaké léky na nervy, které měly „uvolňovat svalstvo“ (a v letáčku bylo napsáno, že je těhotné nesmějí 8-o !). Někdy to až bolelo a bylo opravdu hodně časté a nepříjemné. První dítě jsem přenášela a porod byl vyvolávaný. Druhé jsem porodila dva dny před termínem, ale jen proto, že jsem den předtím měla autonehodu :nevim: Takže pravidlem to není, že když tvrdne břicho, budeš rodit dřív :nevim:
Není zač :kytka: Ale co platí u jednoho, nemusí platit pro druhého :lol: Bohužel :nevim: (nebo bohudík? :think: :-D )
Eneer píše:
lulje, díky za info…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2939
1.3.11 16:13

lulje, těžko říct, já bych právě brala porod klidně už v tom 38 tt :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
219
1.3.11 17:02
Eneer píše:
Holky, všem děkuju za vaše zkušenosti, aspoň jsem si udělala nějaký obrázek :andel:Chillinka, fakt tedy tvrdnutí trénuje dělohu, že pak může být ten porod rychlejší??? To je dobrá zpráva :pankac: :-)

Tak to teda fakt nevím,jestli to bylo tím :mrgreen: Ale možná jo,ale rodila jsem už po druhé :think: První porod trval 12 h :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2939
1.3.11 19:06
Chillinka píše:
Eneer píše:
Holky, všem děkuju za vaše zkušenosti, aspoň jsem si udělala nějaký obrázek :andel:Chillinka, fakt tedy tvrdnutí trénuje dělohu, že pak může být ten porod rychlejší??? To je dobrá zpráva :pankac: :-)
Tak to teda fakt nevím,jestli to bylo tím :mrgreen: Ale možná jo,ale rodila jsem už po druhé :think: První porod trval 12 h :roll:

Aha, tak to jo… no uvidím, jaký vliv to bude mít na porod spolu s maliníkem, lněným olejem, masáží hráze, homeopatiky a mým přesvědčením, že budu mít nádherný porod :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
173
1.3.11 20:20
Eneer píše:
dominka píše:
A jak moc pravidelně ti tvrdlo? A jak dlouho, než jste jeli na pohotovost? Já zatím žádnou pravidelnost naštěstí nevypozorovala…

Tvrdlo mi běžně snad 20× za den. Pak to bylo ale jeden večer skoro pravidelně po čtvrt hodině, všimla jsem si toho cca kolem sedmé a ve dvě ráno jsem radši jela na pohotovost. Hned si mě tam nechali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2939
2.3.11 07:59

Aha, tak děkuji za info, taky se snažím vysledovat, jestli je to pravidelný, nebo ne radši…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí