Může jíst krupicovou kaši z kravského mléka?

164
30.7.11 16:12

muze jist krupicovou kasi z kravskeho mleka?

Dobry den maminky,
mam asi dost hloupy dotaz…muzu 13-ti mesicnimu synovi uvarit klasickou krupicovou kasi z polotucneho mleka z krabice? Vubec netusim, jestli kravske mleko v jine forme nez jogurty, syry apod. muzu uz zacit davat :oops: :oops:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

15672
30.7.11 16:15

Ahoj. Tak nějak v tomhle věku jsem to zkusila. Doporučuje se plnotučné mléko, ale já jsem dala polotučné (zatím jsem ji vařila párkrát), páč plnotučné doma nemíváme. Poprvé bych určitě dala jen trošku a počkala na případnou reakci. Pokud máte v rodině alergii, tak bych se předem poradila s doktorkou.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
20554
30.7.11 16:32

Já dělám z plnotučného - občas, moc jim nechutná. :-D

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
12272
30.7.11 16:38

Super rady na jídlo pro dětičky je na kojeni.net Já se podle toho řídila a tam je doporučené vařit z mléka od roka. Nemá se používat trvanlivé a odtučněné. Já pro malou používám bio z Billy a je super. Co jsem ho pro ní začla kupovat, tak už si ho dávám i sobě do kafe. Jiný mi už nechutná :oops:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
164
30.7.11 16:54

Holky dekuju :kytka: ,
ja mu doted varila Nestle kase, kam se prida jen voda…vcera jsem ji vypotrebovala a zapomnela koupit novou. A prave muz mi tvrdi, ze uz klidne muze normalni krupicnou kasi z mlika…jenze on by mu uz klidne narval i cokoladu :roll: :zed:
No zkusim mu kasicku vecer uvarit, uvidime, jak mu bude chutnat…

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
byron
30.7.11 17:42

Já mám roční, a také jsme přemýšlela.....Větší děti krupicovou kaši milují, ale dělala jsem až dost pozdě.....Ale někdy by se to vyplatilo, aby jedli to samé…

Asi do toho v nejbližší době půjdu

  • Nahlásit
  • Citovat
9043
30.7.11 17:50

Ja myslim,ze pokud prcek nema nejakou alergii,a v rodine nic takoveho neni,ze se nemusis bat dat mleko.
Nas prcek pil od roka plnotucne kravske mleko,ale varila jsem vetsinou z polotucneho.Ted posledni dva mesice uz pije jen polotucne.Mlicko mu moc chutna.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
407
30.7.11 18:49

Určitě to zkus, od roka už můžou, takže proč to protahovat :-). Malému je rok teprve týden a už jsem zkoušela i puding 8-)

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
555
30.7.11 18:53

Já jsem to taky dělala. a od 15 měsíců pijem selské plnotučné mléko. Ne už ty sušený batolecí. A je v pohodě. My jsme byli na obyčejném od půl roku a žijeme :mrgreen:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
115
30.7.11 19:56

Holky a to dáváte na večeři? Nám bude taky rok, přemýšlím, co místo večerní kaše.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
15672
30.7.11 20:50
Vilímka píše:
Holky a to dáváte na večeři? Nám bude taky rok, přemýšlím, co místo večerní kaše.

Když dělám kaši, tak jedině k večeři. Ale už nějakou dobu dávám přednost zeleninové kaši nebo polévce. Kaši dělám tak, že do vývaru přidám polentu a za 2min je úžasně dobrá kaše (ale nemléčná, což mi už nevadí, protože Mája přes den vypije dost MM+UM a k tomu nějaké jiné mléčné výrobky).

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
1325
8.8.11 08:32

Krupicovou kaši jsem začala občas vařit synovi taky tak nějak po tom roce a teď je mu 20měsíců a dělám rýžovou z kravského mlíka a hrozně mu chutná :mrgreen: Pokud nebude mít alergii,tak bych se toho nebála :lol:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
11
19.8.11 17:29

jo bio z billy je homogenizované…takže nic moc pro Vás obě.
Proces homogenizace rozbije bílkoviny a tuk mléka na velice jemné částečky, které se rozptýlí ve stejnorodé (homogenní) tekutině. Tento proces zabraňuje oddělení smetany od mléka, ale zároveň způsobuje, že ledviny nejsou schopny tak malé částečky odfiltrovat a ty se pak společně s XO dostávají do krevního řečiště, kde páchají nedozírné škody.
ale hlavně, že je BIO!

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
12272
19.8.11 18:04
dabo2 píše:
jo bio z billy je homogenizované…takže nic moc pro Vás obě.
Proces homogenizace rozbije bílkoviny a tuk mléka na velice jemné částečky, které se rozptýlí ve stejnorodé (homogenní) tekutině. Tento proces zabraňuje oddělení smetany od mléka, ale zároveň způsobuje, že ledviny nejsou schopny tak malé částečky odfiltrovat a ty se pak společně s XO dostávají do krevního řečiště, kde páchají nedozírné škody.
ale hlavně, že je BIO!

To si děláš pr.el ne? Co už člověk dneska musí mít nastudovaný, aby ho nezabilo jídlo, nebo doktoři :cert: Jdu na to někde mrknout a díky za tip!

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další podobná témata podle názvu

Další témata z kategorie

Reklama