Může kontryhel způsobit anovulační cyklus?

Anonymní
9.6.17 13:24

Může kontryhel způsobit anovulační cyklus?

Ahoj, vkládám anonymní dotaz, protože obsahuje citlivé osobní údaje. Minulý cyklus jsem otěhotněla, bohužel se stalo, že jsem dostala menstruaci a došlo tedy k samovolnému potratu. Krvácení trvalo 14 dní a odešlo vše. (Potvrzeno ultrazvukem.) Od prvního dne nového cyklu jsem začala pít kontryhelový čaj a můj plán byl, pít kontryhelový čaj do ovulace, kterou na sobě poznám podle bolestí a výtoku. Protože krvácení trvalo dlouho, předpokládala jsem i posunutí ovulace a prodloužení cyklu, jenže ovulace zřejmě vůbec nepřišla a dnes dorazila rovnou MS. Je možné, že ten kontryhelový čaj způsobil anovulační cyklus? Poznamenám, že jsem kojící a zároveň tento samovolný potrat jsem zažila již po čtvrté. Díky za Vaše zkušenosti a rady.

  • Nahlásit
  • Citovat
Napsat příspěvek

Reakce:

8690
9.6.17 13:55

Ja myslim, ze kontryhel nemuze na anovulacni cyklus…jinak anovulacni cyklus muze byt mnoha pricin, az kdyz by se to opakovalo vicekrat za sebou tak bych se znepokojovala, kdyz jen jednou tak ne… :hug:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
11365
9.6.17 13:59

Ne, kontryhel určitě nemůže za hoej v hormonech, tam je na vině kombinace potratu a kojení.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
3713
9.6.17 14:01

Já jsem po revizi po ZT začala pít kontryhelový čaj a brát gynex a v dubnu se mi podařilo otěhotnět, tak si myslím, že mi spíš pomohl.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
1468
9.6.17 15:12

Áno, ja som niekoľkokrát čítala, že u normálne menštruujúcej ženy môže kontryhel tieto problémy spôsobovať.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.6.17 15:35

Tak já jediný samovolný potrat, který jsem zažila, byl, když jsem pila kontryhel. Chtěla jsem si srovnat cyklus při kojení cca rok a půl starého dítěte. Nepřikládám to ale za vinu kontryhelu, spíš, že moje tělo vlivem kojení nebyl správně hormonálně nastavené na další těhotenství.
Před tím čtyři těhotenství, která proběhla úplně v pořádku, početí na první dobrou bez kontryhele a dalších podpůrných prostředků. Potom ten potrat, který paradoxně moje tělo nahodil na normální fungování(ovulace v době jako dřív a normální luteální fáze) a teď jsem ve 22.týdnu. Takže po svých zkušenostech kontryhelu nepřisuzuji žádné zázračné účinky.

Já bych do něj nešla, počkala bych, jestli se to nespraví teď, vlivem toho samovolného potratu. Pokud se Ti potraty opakují, tak se možná budeš muset smířit s tím, že otěhotníš a donosíš až po úplném odstavení. Kojení sice není antikoncepce, ale plodnost výrazně snižuje. Já jsem donosila jedno těhotenství při kojení, ale je to víc jak deset let, plodnost byla někde jinde :mrgreen:

  • Nahlásit
  • Citovat
9659
9.6.17 16:43

Kontryhel se obvykle používá pro úpravu cyklu a jeho správné fungování. Takže bych neřekla, že způsobí nějakou anomálii :think:.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.6.17 17:49

Zakladatelka: Teď jsem si dělala těhotenský test a vyšel takto. To jsem z toho jelen. Dnes dorazila MS. Po předchozí MS (potratu) byl ultrazvuk a na něm čistá děloha. Od ultrazvuku je to dva týdny. Ovulaci jsem podle mě v tomto cyklu neměla (subjektivní pocit) a nechráněný styk byl před 8 dny. Co se to děje, ach jo. Jsem těhotná nebo nejsem… Chtěla bych být, ale mám MS a takto moc pozitivní test už po 8 dnech od styku? To by spíš byl jen duch, ne? Jaké jsou Vaše názory?

  • Nahlásit
  • Citovat
Anonymní
9.6.17 17:51

Zakladatelka: Ještě doplňuji, že HCG bylo po potratu zanedbatelné.

  • Nahlásit
  • Citovat
Anonymní
9.6.17 20:46

Prosím o komentáře a názory

  • Nahlásit
  • Citovat
3931
9.6.17 21:08

Pokud bylo HCG po potratu zanedbatelne, pak jsi v tomto cyklu take otehotnela a tehotna jsi. 8DPO jiz test takto vypadat muze.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.6.17 22:08

Pokud krvacis a máš za sebou uz biochemicka těhotenství, tak podle me rozhodnou dalsi dny. I kdyz bych Ti tehotenstvi přála, nezbývá nez čekat :kytka:

  • Nahlásit
  • Citovat
Anonymní
10.6.17 00:03

@Limi123 Mám strach, že by mohlo jít o mimoděložní těhu. Na těhu testu z prvního dne minulé MS byla čárka tak slabá, že byla vidět už jen pod určitým úhlem a po dlouhém soustředění. Nikdy jsem neměla takto silnou čárku v limitu už osmý den po styku - záměrně nepíšu po ovulaci, protože o té ani nevím, že bych ji tento měsíc vůbec měla.

  • Nahlásit
  • Citovat
3931
10.6.17 08:53
@Anonymní píše:
@Limi123 Mám strach, že by mohlo jít o mimoděložní těhu. Na těhu testu z prvního dne minulé MS byla čárka tak slabá, že byla vidět už jen pod určitým úhlem a po dlouhém soustředění. Nikdy jsem neměla takto silnou čárku v limitu už osmý den po styku - záměrně nepíšu po ovulaci, protože o té ani nevím, že bych ji tento měsíc vůbec měla.

Ovulace probehnout musela, jinak bys tehotna byt nemohla, a to ani normalne, ani mimodelozne. Neni důvod panikarit, podle nejakych statistik je 5% testu pozitivnich uz sesty den po styku, da se to dohledat v anglictine.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další podobná témata podle názvu

Další témata z kategorie

Reklama