Může mě ředitel školy poslat na školení/služebku proti mé vůli?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Anonymní píše:
Koordinatorka tvrdi, že to nezvládá a jestli jsem ji spravne pochopila, chce, aby to někdo další vypracovávál s ni. Nevím ale vůbec o co jde (inspis) jen co jsem našla na netu - podle toho, co jsem zjistila, je to asi rozsahle a musí to odpovídat mnoha předpisům. Jenže u nás na škole se na tom nepracovalo a ředitel to chce mit najednou hotove do konce školního roku, proto na naléhání koordinátorky - jeho zástupkyně, rozhodl, ze to musí dělat ještě někdo další, aby toho prý neměla moc…Docela dost zajimava je pro me zpráva, ze jinde to zvládá jeden člověk, tak přemýšlím, proc to tak nejde i na naší škole
Protože ten jeden člověk není zástupce ředitele. To bylo první co se udělalo, přehodilo koordinátorství ze zástupkyně jinam. A do konce roku to jde v pohodě zvládnout. U nás to byla otázka velkých prázdnin.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Aspera Dekuji moc za zprávu
uz je mi jasne, v cem je problem. Jenom nevim, jak to dopadne se mnou…zakl.
- Citovat
- Upravit
@Aspera
Tak ale zase během velkých prázdnin nemusíš učit, připravovat se na výuku, připravovat projekty, psát kroniku, dělat nástěnku a uklízet v kabinetech… tenhle výčet mě, jakožto rodiče, poněkud zneklidňuje. Jak má pak to učení nějak vypadat, když učitelky většinu své pracovní doby a zhusta ještě mnoho času po pracovní době vykonávají fci holky pro všechno?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@me2dova učila si někdy? Práce o kabinety zabírá čas v prosinci při inventuře. Nástěnka otázka půl hodiny jednou za 14 dní-měsíc. Kroniku nepíšu, tak to nevím. A projekty může přehodit na někoho jiného, ty nedělá jeden člověk. A ano o prázdninách nemusím učit, ale zase mám malé děti a i tak jsem to zvládla, on to jde, když se chce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@me2dova píše:
Nutit tě nemůže. Jeho vyhrožování výpovědí je dost nechutné, otázkou je, jestli si můžeš dovolit risknout, že o to místo přijdeš. Na druhou stranu poptávka po učitelích je teď vysoká a těžko by se řediteli sháněla nějaká další taková osoba, která by se mu s radostí starala o všechny ty serepetičky bokem. Takže když odmítneš, tak tě nejspíš nevyhodí… pokud to teda není mstivý ješitný pamrd.
Tak to je teda (s promitutím) pěkná blbost. Já mám aprobaci angličtina-čeština (se solidní praxí!) a nemůžu sehnat práci. Všude nadávají, jak nemají pořádný angličtináře, ale drží si tam pořád léta ty samý baby, co mají původně ruštinu a ty ne a ne vyhodit, asi kvůli odstupnýmu nebo co. U nás ve městě (poměrně velký) je opravu hodně škol, ale je to bída.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Tak to je teda (s promitutím) pěkná blbost. Já mám aprobaci angličtina-čeština (se solidní praxí!) a nemůžu sehnat práci. Všude nadávají, jak nemají pořádný angličtináře, ale drží si tam pořád léta ty samý baby, co mají původně ruštinu a ty ne a ne vyhodit, asi kvůli odstupnýmu nebo co. U nás ve městě (poměrně velký) je opravu hodně škol, ale je to bída.
Ty jsi taky hodně naivní… ne kvůli odstupnýmu, ale kvůli našemu úžasnému zákoníku práce je nemohou vyhodit, protože příslušné vzdělání mít budou, tedy kvalifikované jsou a dalším důvodem je už jen nadbytečnost, ale kdyby vzápetí vzal nějakou novou, tak asi ta původní nebyla nadbytečná, že.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
Ty jsi taky hodně naivní… ne kvůli odstupnýmu, ale kvůli našemu úžasnému zákoníku práce je nemohou vyhodit, protože příslušné vzdělání mít budou, tedy kvalifikované jsou a dalším důvodem je už jen nadbytečnost, ale kdyby vzápetí vzal nějakou novou, tak asi ta původní nebyla nadbytečná, že.
Naivní snad ne, je to soubor více věcí. To, že dneska učí na hodně školách angličtinu neaprobovaní, je problém, který se mnohde neřeší. Naoko to vadí ředitelům, rodičům i samotným učitelům (někteří mají svědomí a vědí, že anglicky neumí, že mají blbou výslovnost atd. - měla jsem takové kolegyně), ale opět řešení nikde. Případné odstupné pro učitele na většině škol problém prostě JE, školy nemohou ten luxus dovolit. Mám i v blízké rodině učitele ve vedení školy, takže trochu vidím pod pokličku.
Ale je mi to k ničemu. Na spoustě škol je zkrátka oficiálně plný stav i když aprobovaného angličtináře nemají a učí to holt „někdo“ ze sboru.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Naprosto chapu, jedina možnost jal někde sehnat místo je, když se někdo odstěhuje, jde na mateřskou nebo do důchodu. Na naši obyčejnou zakladku Chodi týdne dvě az tři žádosti o místo, v obdobi stát nic ještě více. Sama jsem se po mateřské třásla, jestli nebudu nadbytecna, naštěstí to vyšlo. Tak mám jazyky a dějepis. Učitelka Severní Morava.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Naprosto chapu, jedina možnost jal někde sehnat místo je, když se někdo odstěhuje, jde na mateřskou nebo do důchodu. Na naši obyčejnou zakladku Chodi týdne dvě az tři žádosti o místo, v obdobi stát nic ještě více. Sama jsem se po mateřské třásla, jestli nebudu nadbytecna, naštěstí to vyšlo. Tak mám jazyky a dějepis. Učitelka Severní Morava.
U nás to samé. Při mateřské jsem si musela vystudovat další předmět (již 4), abych nebyla nadbytečná. Nechtěla jsem ředitelku stavět do situace, vyhodit ženskou po MD, která je mi k ničemu a nechat si záskok za mateřskou s předmětem co potřebuju. Teď jsem už v lepší pozici, jsem stálá a mám taky předmět co potřebuje.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Mám se po mateřský teoreticky kam vrátit, mám dokonce smlouvu na dobu neurčitou. Ale dojížděla jsem půl hodiny autem do školy a projezdit 2-3 tisíce měsíčně a mít děti ve školce úplně na druhý straně města, to je blbá kombinace. Takže se budu snažit něco najít poblíž bydliště. Smutný je, že ačkoli mám okolo sebe cca 30 škol, kam bych mohla teoreticky nastoupit, je šance, že mě někde vezmou, minimální. Jednak jsem to už před pár lety sama zkoušela, byla to fakt bída, a vím to i od známých z VŠ. Přitom jsem (aspoň přes angličtinu) v oboru klienty vyhledávaná a i na mateřský jsem neustále vyučovala a vyučuju dost hodin týdně, dokonce jsem musela klienty už i odmítat. Takže jsem z oboru nevypadla. Ale mě baví učit hlavně děti ve škole, proto po tom tak prahnu - prostě poslání.
Je to smutný, člověk ví, že by měl dětem hodně co dát, vím třeba tady v okolí o konkrétních školách (i gymnáziu!), kde nemají angličtináře, ale ředitel nepřijímá, protože má „plný stav“. Spolužačka to tam taky zkoušela a prý angličtináře nehledají, přitom od studentů vím, že angličtinářka (jediná na škole) odešla a pytlíkují to tam suplováním kolegové. Jen představa, že nějaký takový éro pak bude AJ učit moje dítě, to by mě teda šlehlo.
![]()
- Citovat
- Upravit
Zakladatelko, já bych se být tebou tomu až tak nebránila, ale s podmínkou, že budeš koordinátor. Po vystudování 250 hodin na koordinátora, máš totiž nárok na příplatek k platu, což není tak špatné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Aspera píše:
Zakladatelko, já bych se být tebou tomu až tak nebránila, ale s podmínkou, že budeš koordinátor. Po vystudování 250 hodin na koordinátora, máš totiž nárok na příplatek k platu, což není tak špatné.
Jsem ráda, že jsem tady našla někoho, do inspIS zná a je ochoten poradit
Rozhodně jsem vždy pro, když si můžu zvýšit kvalifikaci a rozhled (do budoucna se to může hodit
). V mé situaci je však problém v tom, že mi bylo nařízeno nechat si všechny dosavadní povinnosti (jsem také správcem webu a elektronické třídní knihy pro celou školu, včetně elektronické žákovské knížky, úplně jsem to ke všem těm úkolům zapomněla napsat
) plus to, co jsem psala nahoře. S ředitelem jsem se snažila dojednat, jestli by mi něco neubral, ale bylo to striktně zamítnuto (přece se to nebude učit někdo jiný, když to umím
) Jinak na první školení má jít právě zástupkyně, která je oficiálně koordinátorka a já, která jí mám prý pomáhat. Pak už prý bude chodit jenom ona, já prý si to můžu nastudovat z materiálů
O připlatku či penězích nikdo ničehožnic neřekl a všechny úkoly, které dělám dosud, dělám za tabulkový plat, jen o Vánocích jsme dostali odměny (všichni učitelé stejné).Takže mi trochu přijde, že mám dělat opět blbce zadarmo ![]()
Jinak vůbec nevím, jak to s těmi školeními chodí - budu moc ráda za odpověď - kolik hodin školení musí absolvovat koordinátor a je to nějak akreditované? A jak je náročný samotný ten program InspIS - časově, obsahově, technicky (z pohledu PC dovedností)? Za jak dlouho se dá švp zpracovat a kolik času týdně/denně tomu člověk musí věnovat? Mám temné tušení, že je v plánu, že paní zástupkyně to bude „koordinovat“, tj. přidělovat úkoly (mně) a já to budu vypracovávat…Moc děkuju za odpověď
![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Jsem ráda, že jsem tady našla někoho, do inspIS zná a je ochoten poraditRozhodně jsem vždy pro, když si můžu zvýšit kvalifikaci a rozhled (do budoucna se to může hodit
). V mé situaci je však problém v tom, že mi bylo nařízeno nechat si všechny dosavadní povinnosti (jsem také správcem webu a elektronické třídní knihy pro celou školu, včetně elektronické žákovské knížky, úplně jsem to ke všem těm úkolům zapomněla napsat
) plus to, co jsem psala nahoře. S ředitelem jsem se snažila dojednat, jestli by mi něco neubral, ale bylo to striktně zamítnuto (přece se to nebude učit někdo jiný, když to umím
) Jinak na první školení má jít právě zástupkyně, která je oficiálně koordinátorka a já, která jí mám prý pomáhat. Pak už prý bude chodit jenom ona, já prý si to můžu nastudovat z materiálů
O připlatku či penězích nikdo ničehožnic neřekl a všechny úkoly, které dělám dosud, dělám za tabulkový plat, jen o Vánocích jsme dostali odměny (všichni učitelé stejné).Takže mi trochu přijde, že mám dělat opět blbce zadarmo
Jinak vůbec nevím, jak to s těmi školeními chodí - budu moc ráda za odpověď - kolik hodin školení musí absolvovat koordinátor a je to nějak akreditované? A jak je náročný samotný ten program InspIS - časově, obsahově, technicky (z pohledu PC dovedností)? Za jak dlouho se dá švp zpracovat a kolik času týdně/denně tomu člověk musí věnovat? Mám temné tušení, že je v plánu, že paní zástupkyně to bude „koordinovat“, tj. přidělovat úkoly (mně) a já to budu vypracovávat…Moc děkuju za odpověď![]()
![]()
![]()
napiš mi SZ. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit