Může platit tak nízké alimenty?
- Fotoalbum (0)
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Jaké myslíš „tak nízké alimenty“? já dostávám na dítě 3roky 3 měsíce Kč 1500,–- a nikomu to žíly netrhá (jen mně)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Myslim si, ze alimenty mas krasny, na skolkacka. Kamoska nema ani to na dva
skolaky
- načítám...
- Citovat
- Nahlásit
@Anonymní píše:
Dobrý večer,
Měli jsme s ex hádku kvůli penězům, tvrdí mi, že mi dává hodně na malou - má 3 roky teď šla do školky, dává mi 5000. Sama jsem to navrhla on zpočátku souhlasil. Nyní začal, že ho nebaví být pořád v práci, platit hypotéku na dům-má svůj, a dvoje alimenty- má ještě dítě z předchozího vztahu.
Tak mi hrozí, že si řekne zaměstnavateli ať mu dá na pásku jen minimum, aby nemusel platit tolik! Když jsem mu řekla, že ho dám k soudu, ať tu částku vyměří spravedlivě ohradil se na mě jaká jsem mrcha, že mu vyhrožuju soudem a že soudce musí brát v potaz že si platí svoje(hypo, půjčka na auto.). Přitom chci jen co patří malé, pro ni to chci samozřejmě. Kdyby mu soud určil vyšší částku, tvrdí, že z předchozích stání u soudu ví, že stačí nesouhlasit. Já z toho teď už pár nocí nespím. Může tohle všechno udělat? Můžu se nějak bránit? Prosím anonym, citlivé téma.Ještě dodám, že jeho plat se pohybuje kolem 38 000.
Přijde mi to s ohledem na příjem chlapa a věk dítěte spíše naprůměr.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@stinga píše:
Jaké myslíš „tak nízké alimenty“? já dostávám na dítě 3roky 3 měsíce Kč 1500,–- a nikomu to žíly netrhá (jen mně)
Dobře, ale jak to máš třeba s bydlením? Já jsem s malou v nájmu a i spoplatky a internetem platím 13000. Navíc chci trochu spravedlnosti, Tvůj ex bere 12000?? Nebo jakto, že platí tak málo?
- načítám...
- Citovat
- Nahlásit
Za mne taky vysoky dite je ve skolce, predpokladam do prace
chodis
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Lama Lama Pro všechny, nejen pro Tebe. S alimenty 5000 jsem max. spokojená to nevyvracím. Diskuze je o tom, že je chce tímto způsobem, co jsem popsala v příspěvku snížit, takže pokud mu zaměstnavatel na pásku napíše minimum, asi mi bude platit jen 2 tak to asi vychází.
- načítám...
- Citovat
- Nahlásit
Nezlob se na mě. Plat 38k nic moc. Dvoje aliky, obojí kolem 5tis, taky nic
extra. Co mu zbyde? Za mě teda dost málo. A 5k na skolkove dítě? Tebe
dítě stojí samotné 10k měsíčně? Já jsem to nikdy nějak extra
nepočítala, ale pochybuju, že mě jen samotný syn stojí 10k měsíčně,
aby to bylo teda 50:50. A k tvému dotazu. Když si nechá na pásku napsat
méně, budeš dostávat méně. Ono ani s platem 38k a dvema alimentama by ti
soud dle mě nepriklepl 5k. To je můj názor.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Anonymní píše:
Dobře, ale jak to máš třeba s bydlením? Já jsem s malou v nájmu a i spoplatky a internetem platím 13000. Navíc chci trochu spravedlnosti, Tvůj ex bere 12000?? Nebo jakto, že platí tak málo?
Ale to tvůj boj, že máš drahý bydlení. Co platí, tak platí opravdu dost.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Anonymní píše:
Myslim si, ze alimenty mas krasny, na skolkacka. Kamoska nema ani to na dva skolaky
Kolik kamoška platí za bydlení?
- načítám...
- Citovat
- Nahlásit
@Anonymní píše:
Záleží, jaký nájem. Tak si porid levnější? Jde to? Je to tržní cena? Asi taky chodíš do práce, ne? Z jj chlap nemá zas tak velký příjem. A platí ty alimenty dvoje. Nic extra mu teda nezbyde…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Anonymní píše:
@Lama Lama Pro všechny, nejen pro Tebe. S alimenty 5000 jsem max. spokojená to nevyvracím. Diskuze je o tom, že je chce tímto způsobem, co jsem popsala v příspěvku snížit, takže pokud mu zaměstnavatel na pásku napíše minimum, asi mi bude platit jen 2 tak to asi vychází.
Zkusit to může. Jsou i chlapi, co neplatí nic. Dvě děti si udělal, se ženami se rozešel, jeho blbost. Ty peníze přece platí dítěti. Ne tobě. Ukládej mu něco na spoření. Do práce snad chodíš, ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Švagr platí na středoškolačku 6000 a příjem má asi 50 měsíčně.
Nemáš nízké alimenty.
Můj otec platil 1500, strojní inženýr, až do roku 2013 na vysokoškolačku
- mě.
- načítám...
- Citovat
- Nahlásit
@Anonymní píše:
ex donesl k soudu potvrzení, že bere 14500,–- a platí ještě alimenty na dítě
z 1. manželství - na cca 16tileté dítě 2100,–-
a soud nezajímá, kolik platíme za nájem a tak, řekli by ti, že si máš
najít levnější, ale také je nebude zajímat nějaká exova hypotéka ani
půjčka na auto
a 5000,–- mi přijde z jeho platu přiměřené, no i když 15% z jeho
platu to teda není, tak by mohl přidat na cca 5700,–-
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Další podobná témata podle názvu
- Může to být těhotenství? Máte někdo zkušenost?
- Dárek k 1 výročí svatby ( Pro může )
- Můžu si někoho najít?
- Můžu v pubertě ovlivnit jaký budu člověk v dospělosti?
- Může mi gynekolog napsat antikoncepci, i když mě neprohlídne?
- Jaky může být důvod toho, že mi nejde otěhotnět
- Může být listerie i v pizze z restaurace?
- Vzaly byste si může, který vás podváděl?
Dobrý večer,
Měli jsme s ex hádku kvůli penězům, tvrdí mi, že mi dává hodně na malou - má 3 roky teď šla do školky, dává mi 5000. Sama jsem to navrhla on zpočátku souhlasil. Nyní začal, že ho nebaví být pořád v práci, platit hypotéku na dům-má svůj, a dvoje alimenty- má ještě dítě z předchozího vztahu.
Tak mi hrozí, že si řekne zaměstnavateli ať mu dá na pásku jen minimum, aby nemusel platit tolik! Když jsem mu řekla, že ho dám k soudu, ať tu částku vyměří spravedlivě ohradil se na mě jaká jsem mrcha, že mu vyhrožuju soudem a že soudce musí brát v potaz že si platí svoje(hypo, půjčka na auto.). Přitom chci jen co patří malé, pro ni to chci samozřejmě. Kdyby mu soud určil vyšší částku, tvrdí, že z předchozích stání u soudu ví, že stačí nesouhlasit. Já z toho teď už pár nocí nespím. Může tohle všechno udělat? Můžu se nějak bránit? Prosím anonym, citlivé téma.
Ještě dodám, že jeho plat se pohybuje kolem 38 000.