Může si odvyknout na školku?
- Fotoalbum (0)
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Ano, může. U nás toto aktuálně řešíme. 3 týdny doma kvůli nemoci, pak 2 týdny školka zavřená kvůli Covidu a teď veeeliiký boj. A to před tím dokonce byla smutná, když musela zůstat doma, těšila se na kamarády. Ale co člověk nadělá…V září šla po 9 měsících a bylo to asi stejné jako teď po 5 týdnech. Kdykoliv vypadla z režimu, nebylo to dobré. Na tohle je teď fakt blbá doba.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Moje dítě si spíš nemá čas zvyknout na školku. V září chodilo 14 dní. Pak 14 dní nemoc. Pak 14 dní školka a od té doby doma. Nyní covid pozitivní. Když to dobře vyjde, půjde ještě jeden týden do školky. Je předškolák a absenci má nejvyšší ve školce celou dobu. Do skolky nechce! Podle mě nebude chtít do školy už vůbec.
- načítám...
- Citovat
- Nahlásit
Ten příchod do školky může být stejný jako na začátku. O kamarády se neboj, tyto děti je ještě stále mění, trvalejší přátelství vznikají pak až ke konci školky a ve škole.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Pokud se jedná o tříleté dítě, tak tam se Ti kamarádi mění a nějaká vyloženě trvalá přátelství se neutváří. Ale je fakt, že dítě, které prostě nechodí, tak na něj ostatní zapomínají a chvilku může rvat, než ho zase vezmou „do party“.
Co se týče „odvyknutí“, tak ano. I dospělí ztrácí pracovní návyky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Dcera nechodila do školky vloni od ledna až do konce školního roku a letos od půlky října do 1.12. Je předškolák. Letos šla do nové třídy, s ní šlo i pár dětí z bývalé třídy a kamarádka z jiné školky, kterou zná dcera od malička. Nic takového se nekonalo, do školky se těšila, s kamarádkami vítala. Žádné aktivity u nás letos nejsou, o nic nepřišla a nepřijde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
U triletaku z kolektivu nevypadne, navic bude chybet rada deti. Dite si odvykne, ale zase si zvykne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Syn byl přes měsíc doma- školka zavřená z preventivních důvodu a bohužel si odvykl… první týden ve školce plakal. Teď už je zase v pohodě…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Tříletá dcera začala chodit v září. Zvykala si, ráno trochu
poplakávala, pak dobrý. Od půlky října, když zavřeli školy, byla
společně se starší dcerou doma a šla až teď v pondělí. Měla jsem
strach, že to bude zase znovu s brekem, ale ona byla úplně v pohodě.
Takže může to být i naopak
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Tezko predvidat. Kazdy si muze odvyknout, kdyz je vypadek pravidelneho rezimu (dite i dospely). Tady to ovlivni povaha a celkove rod. zazemi, podminky, citlivost konkretni osoby.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Také to máme za sebou měl skoro 4, ve školce nebyl měsíc a pak mi
každé ráno skoro 3 měsíce plakal
předtím úplně v pohodě
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
My měly s dcerou úplně opačné odvyknutí
Začala chodit ve 3,5 letech, nelíbilo se jí tam, brečela, po 14 dnech
onemocněla. Byla měsíc doma a já se děsila návratu do školky a ona po
nemoci začala naprosto bez problémů a bez breku a už to tak zůstalo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Další podobná témata podle názvu
- Můžu zadat alimenty zpětně?
- Krádež ve školce v 5 letech
- Přitahují mě vzhledově nestandardní muži
- Může oslepnout?
- Může to být lymfom?
- Vztah se zadaným mužem
- Dítě (5 let) nechodí do školky.
- Může se jednat o poruchu pozornosti?
Ahoj, mám dítě prvním rokem ve školce. Školka byla 2 týdny z preventivních důvodů zavřená a další 2 týdny je dítě pořád nachlazené, takže nedávám.
Když to dobře dopadne, půjde v pondělí na 14 dnů a pak 14 budou Vánoční prázdniny.
Mám strach, jestli najede zpátky bez problémů. Může ztratit už v tomto věku oblíbené kamarády? Mrzí mě, že zítra mají mít třeba Mikuláše a prijde o to + o spoustu předvánočních aktivit. Jsem z toho trochu špatná, aby se něco pak nezlomilo a dítě tam třeba najednou přestalo chtít chodit.