Můžu zkontrolovat zboží než ho přeberu?
- Fotoalbum (0)
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Můžu zkontrolovat zboží než ho přeberu?
Prosím potřebovala bych poradit, mohla bych zkontroloval zboží než ho přeberu od dopravce? Objednala jsem si stoly pro děti a od prodejce minimum informací o zboží které mi bude doručeno, tak mám trochu obavu aby mi nepřišlo něco jiného než jsem objednala.Budu platit až při převzetí zboží. Nerada bych převzala něco poškozeného.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Reakce:
Ne. Můžeš jen neprevzit kdyby byla zasilka poškozená viditelně z venku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Simča30 píše:
Prosím potřebovala bych poradit, mohla bych zkontroloval zboží než ho přeberu od dopravce? Objednala jsem si stoly pro děti a od prodejce minimum informací o zboží které mi bude doručeno, tak mám trochu obavu aby mi nepřišlo něco jiného než jsem objednala.Budu platit až při převzetí zboží. Nerada bych převzala něco poškozeného.
Jen když je zásilka znatelně poškozená, jinak ne, musíš zaplatit a balík převzat. Snad víš co objednáváš a jestli jsi měla minimum informací a tedy dle všeho i strach co dostaneš. Tak jsi měla zjistit recenze na dotyčného a pak se rozhodnout zda objednat či ne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Simča30 nelze. Dopravce neruci a nijak neresi obsah zasilky. To je vztah mezi prodejcem a tebou. Jedina vec, kdy to jde by bylo, kdyby zasilka byla nejak viditelne poskozena.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Záleží na formě dopravy. Pokud se jedná o tradiční externí dopravu, jako pošta, ppl, dpd apod, tak to překontrolovat nelze. Pokud ti to přiveze přímo výrobce nebo je to doprava výhradně pro něj, tak si to zkontrolovat můžeš. Na to se musíš dotázat prodejce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Kuryr je zodpovedny jen a pouze za obal zasilky… pokud je neposkozeny a zbozi uvnitr rozbite, musis se obratit pak pripadne na odesilatele… pokud kuryr prijede a bude nabytek viditelne poskozeny, mas 2 moznosti, bud ho prijmouz s vyhradou a nechat si sepsat zapis o skode nebo zasilku odmitnes prebrat a objednas znovu nebo jinde..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Jinak pokud jde o to, zda budes mit uvnitr to, co ocekavas, muzes prebrat
zasilku a pokud tam budou jine stoly, muzes to reklamovat do 14 dnu pripadne mu
to vratit bez udani duvodu, mas na to jako kupujici ze zakona narok
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
To by řidič těch balíků asi moc nerozvezl, kdyby měl u každého
zákazníka čekat, až si ten svůj rozbalí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@PetraJ píše:
To by řidič těch balíků asi moc nerozvezl, kdyby měl u každého zákazníka čekat, až si ten svůj rozbalí.
A polovinu balíku co měl rozvést mu zůstanou v autě a po prac. době
pojede k prodejcům a bude se s nimi dohadovat ať si zboží vezmou, že jej
zákaznici nechtěli a ať mu zaplatí aspoň dopravu.
Fakt nevím čím ty lidé v poslední době uvažují. Od strachu zda je
v balíku to co má být přip. zda to není poškozené je snad lhůta
14 dnů pro odstoupení
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Děkuji za věcné informace. Normálně nikdy nemam se zásilkou a zbožím
problém. Bohužel tentokrát jsem se na recenze podívala až po objednání a
tak mám obavu o stav a případnou změnu zboží. Nikdy by mě ani nenapadlo
dopravce obtěžovat a zdržovat kontrolou obsahu balíku, bohužel si v tomhle
případě nejsem vůbec jistá co dostanu. Nechápu komentáře typu měla si
se podívat dřív To snad vím taky že jsem udělala chybu
ale dotaz zněl jasně. Upřímně je mi
záhadou že má tolik lidí tady potřebu se neustále k něčemu vyjadřovat
i když je odpověď úplně scestná a tedy dotazujícím k ničemu
když tady je tolik dokonalých lidí co nikdy
neudělali chybu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Simča30 píše:
Děkuji za věcné informace. Normálně nikdy nemam se zásilkou a zbožím problém. Bohužel tentokrát jsem se na recenze podívala až po objednání a tak mám obavu o stav a případnou změnu zboží. Nikdy by mě ani nenapadlo dopravce obtěžovat a zdržovat kontrolou obsahu balíku, bohužel si v tomhle případě nejsem vůbec jistá co dostanu. Nechápu komentáře typu měla si se podívat dřívTo snad vím taky že jsem udělala chybu
ale dotaz zněl jasně. Upřímně je mi záhadou že má tolik lidí tady potřebu se neustále k něčemu vyjadřovat i když je odpověď úplně scestná a tedy dotazujícím k ničemu
když tady je tolik dokonalých lidí co nikdy neudělali chybu.
Pokud mas obavu, zbozi neprebirej a mas o starost mene
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Simča30 píše:
Děkuji za věcné informace. Normálně nikdy nemam se zásilkou a zbožím problém. Bohužel tentokrát jsem se na recenze podívala až po objednání a tak mám obavu o stav a případnou změnu zboží. Nikdy by mě ani nenapadlo dopravce obtěžovat a zdržovat kontrolou obsahu balíku, bohužel si v tomhle případě nejsem vůbec jistá co dostanu. Nechápu komentáře typu měla si se podívat dřívTo snad vím taky že jsem udělala chybu
ale dotaz zněl jasně. Upřímně je mi záhadou že má tolik lidí tady potřebu se neustále k něčemu vyjadřovat i když je odpověď úplně scestná a tedy dotazujícím k ničemu
když tady je tolik dokonalých lidí co nikdy neudělali chybu.
nebreč.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Přesně jak se píše výše. Zkontrolovat si to můžete až po zaplacení a převzetí. Výjimkou je, pokud je zásilka viditelně poškozená (obal), pak se to řeší jinak. 🙂
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Další podobná témata podle názvu
- Který muž je hezčí? Foto
- Co to může být za křížence
- Můžu otěhotnět i když jsem dostala menstruaci?
- Kolik hodin denně může dítě strávit na PC?
- Může to být kontrakce?
- Muž kozoroh
- Nouzová antikoncepce a migrény - může to mít souvislost?
- Točí se mi hlava bez zjevné příčiny, co to může být?