Mžitka (vada zraku) a pak šílená bolest hlavy

361
24.11.14 11:34

Mžitka(vada zraku) a pak šílená bolest hlavy

Ahoj už si nevím rady.Je to asi rok zpátky se mi začla v oku cca 3-4× měsíčně dělat mžitka, nejdříve malá zářící tečka, která se zvětšuje a jakoby kmitá a ostře září, pak se změní v jakýsi blikající pás přes celé oko a narušuje mi to vidění a někdy i narážím do věcí protože neodhadnu třeba šířku dveří, jak mi to v tom oku kmitá..a postupně uhýbá do strany až zcela zmizí, ale když zmizí ze zorného pole a přestane mi narušovat vidění tak mě začne šíleně ale vážně šíleně bolet hlava..A to mi nazaberou třeba ani dva prášky na bolest..jsem pak úplně mimo, ta bolest je taková jakoby tupá, cítím v hlavě šílené tlaky a někdy se mi zdá, že mi u toho trne i zátylek a někdy i čelist. A všechno to provází nevolnost od žaludku a citlivost na světlo..
A pořád vidím takové světlé fleky nebo pruhy i když zrovna nemám tu mžitku a mám strašně citlivé oči na světlo, dělá mi doslova zle když se kouknu do rozsvíceného světla..nevíte někdo co by to mohlo být? Máte podobný problém? Mám zajít na oční nebo neurologii? Nerada lítám po doktorech tak to pořád odkládám ale už se to fakt nedá vydržet…Brala jsem antikoncepci, myslela jsem že je to z toho, vysadila jsem, mám ted tělísko a mžitku mám taky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
412
24.11.14 11:36

Mívám to taky, prý je to migréna. Někdo i zvrací a musí být ve tmě. U mne to probíhá tak, jako u tebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5730
24.11.14 11:39

Migréna nebo vysoký nitrooční tlak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1757

@Monali Mam to leta podobne, prosla jsem mnoha vysetreni a zaver je migrena. U sebe vypozorovano, ze to prichazi pri ovulaci a ocekavane menstruaci. Nejdrive mam poruchu zraku, rika se tomu skotom, mam takove barevne hady, jiskry, pak to prejdemje to hnusne, pak bolest hlavy, az do zvraceni, jsem citliva na zvuky, svetlo,pak.kdyz usnu, kdyz se podari, tak je mi po probuzeni bajecne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3409

Migréna :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6042

To je ukázková migréna. Přesně tak to u mě probíhá taky. Mně funguje, jakmile začne porucha vidění, nadopovat se Valetolem a jít okamžitě spát. Zatemnit a spát. Jakmile to necháš rozjet, je ta bolest šílená. Už se mi i stalo, že mi to spustil záblesk slunečního světla do očí nebo když jsem žehlila pruhované tričko (takové ty tenké proužky, co skáčou před očima)
Ale teda já to mám jednou dvakrát za rok, několikrát do měsíce to už je hodně, určitě si zajdi za praktickým, on tě někam pošle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2429
24.11.14 11:45

Já měla to samé s očima jen potom nenastala bolest hlavy..prošla jsem všemožné oční vyšetření a ani na neurologii nic nezjistili, už je to několik let a samo to přešlo :nevim: ale ty máš určitě migrenu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Any11
24.11.14 11:45

Jasna migréna s aurou

• Citovat
  • Upravit
361
24.11.14 11:47

@bobri taky se mi zdá že mi to párkrát začlo v létě po záblesku světla přímo do oka..mám už strach se koukat do zářících věcí..Pruhované věci mi to nezpouští ale tenké proužečky mi blikají když na ně koukám…
holky je to strašné co? A ten kdo to nemá to nepochopí, amám pocit, že někteří známí si myslí že přeháním…pomáhají vám nějaké léky? Nasadili vám doktoři něco speciálního co v lékárně neseženu?
A máte i problém s viděním ve tmě? Když mám ve tmě řídit musím se strašně soustředit abych něke dojela..Vidím takové divné fleky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
24.11.14 11:54

Migréna s aurou. Máme v rodině. Trpí snad všechny ženské. Je to :zed: :zed: :zed: :zed:

@Monali Mrkni se sem, tady je solidní galerie různých mžitek http://www.visualsnow.wz.cz/galerie.htm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1653
24.11.14 11:55

Migréna :cert: nic příjemného, měla jsem už několikrát

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
24.11.14 12:02

Jak píší ostatní, popis sedí na ukázkovou migrénu se zrakovou aurou. Objednej se do neurologické ambulance, jednak za účelem neurologického vyšetření (u migrenika bude normální, ale prostě při nově vzniklých potížích by mělo proběhnout), nejspíš i nějakého zobrazovacího vyšetření (CT, lépe MR mozku- předpokládá se taky normální nález), a hlavně pak za účelem specifických léků na migrénu, tzv. triptanů. Zabírají lépe než klasická analgetika, užívají se hned na počátku potíží (u tebe na zač. aury), často i zastaví záchvat, že k bolesti hlavy pak nedojde. Pokud to máš několikrát do měsíce a nezabírají zvýšené dávky klasických analgetik, tak jsou triptany určitě na místě. K tomu samozřejmě klid, stahnout hlavu šátkem, ticho, tma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3423
24.11.14 12:06

Mamka trpěla (před přechodem) a ségra trpí na migrény. Když se jí to rozjede, tak to bez prášků je cca na 3 dny neschopnosti se zvracením a nutným ležením ve tmě, je to fakt děs… Ségra to má spojené s hormony. Výjimečně to rozežene silnou kávou. Plno lidem zabírá silná káva s citronem :poblion:. Některé ženy se dokonce nechávají uměle přivést do klimaktéria, aby to přešlo. Akutní rychlá pomoc najdeš u neorologa, který ti předepíše nejspíš nějaké triptany ( každému působí jiné)nebo ti doporučí preventivně malé dávky epileptik. Jinak pomůže změnit životosprávu samozřejmě, ale to ti poradí spíš léčitel, co třeba ovládá i akupunkturu. K tomu teď chodí ségra. Zakázal jí jíst různé potraviny - sýry, mléčné kromě zakysaných, ořechy…taky zjednodušit stravu, nekořenit. Vařit si ovesné vločky ve vodě apod.
Tak přeji hodně štěstí, abys to vyřešila, protože tak často na to trpět je už fakt síla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
412
24.11.14 12:11

Mě pomáhá na začátku velká dávka hořčíku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
361
24.11.14 12:21

@kubee mi je 31, u mě nepřipadá v úvahu umělý přechod..ale mamka taky trpí na migrény a cca 10 let má diagnostikovanou spánkovou epilepsii…Měla epileptické záchvaty jen ve spánku a když bere léky tak už nemá, ale hned jak ji snížili dávku záchvaty byly zpět…Tak mám strach aby to nebyl nějaký předvoj epilepsie…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí