Najemnice vybydluje byt

233
27.2.22 21:47

Najemnice vybydluje byt

Potrebuji to nekam napsat…

8mesicu jsem rekonstruovala byt spolecne s remeslnikem, byl to masakr, vysledek krasny. Abych splatila dluhy, musela jsem vsak byt pronajmout. Zajemcu bylo vice, vybrala jsem si divku, ktera mi byla sympaticka. Mela dobrou praci, z dobre situovane rodiny, matka pravnicka.

Po par tydnech nastaly problemy.

• neprepsala si 6mes. elektrinu a plyn, i pres opakovane vyzvy. - covid, nemoc, prace, psychiatrie, atd. tisic vymluv.

Ted prislo vyuctovani 12tis nedoplatek a doplacet to nechce.

Sousede si stezuji na party hluk
Z balkonu letaji odpadky do zahrady
Pytel s odpadem pred dverma
Za dverma skace obrovsky pes.

Na sms reaguje zridka, na volani nikdy, matka take ne. Ta pise maily.

Dnes jsem provedla kontrolu stavu bytu a cely den je mi z toho spatne. Vsude spina, smrad, lepiva podlaha, poskrabana podlaha, fleky na stenach, obouchane rohy sten, spina uplne vsude.

Vysavac i cistici prostredky tam mela, ale proste se na to vykaslala, absolutne to nechapu. Uz jsem kontaktovala pravnika, ale lidsky to proste nepochopim.

Zde prikladam stav bytu pred i po :
https://drive.google.com/…Yfa2c1a7aPew?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24684
27.2.22 21:51

Neprodloužila bych smlouvu. Případně ji předčasně vypověděla, ale tam byste musela postupovat dle zákona. Pustit si do bytu cizího člověka je bohužel vždy risk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1498
27.2.22 22:03

Z těch fotek mi tam tedy nic tak hrozného nepřijde. Je tam vidět špína na zemi, na prkynku a v dřezu. To je její věc, jestli žije v bordelu, hlavně ať to úklidi před vystěhováním. Pytel s odpadem mám za dveřmi taky. O psovi jste nevěděli? To by pak bylo asi porušení smlouvy, pokud jste zvíře nepovolili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24684
27.2.22 22:07
@hulala píše:
Z těch fotek mi tam tedy nic tak hrozného nepřijde. Je tam vidět špína na zemi, na prkynku a v dřezu. To je její věc, jestli žije v bordelu, hlavně ať to úklidi před vystěhováním. Pytel s odpadem mám za dveřmi taky. O psovi jste nevěděli? To by pak bylo asi porušení smlouvy, pokud jste zvíře nepovolili.

Zvíře zakázat nelze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
233
27.2.22 22:08

Je poskrabana podlaha, fleky na stenach, spina zazrana v podlaze, kuchynska linka je ponicena, opravdu se nejedna o stav bezneho opotrebeni, navic v novem byte po 6ti mesicich. Ve smlouve je zdurazneno, ze o stav byt je potreba pecovat, uklid je probuh samozrejmosti, neni pravda ze je mozne byt znecistovat. Naopak je potreba udrzovat jeho stav.

V dobe probajmu bytu byl Pes zatajen..

Urcite bych do bytu po rekonstrukci nenastehovala velkeho divokeho psa.

Příspěvek upraven 27.02.22 v 22:09

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
27.2.22 22:08

Taky jsem čekala úplně něco jiného. Přijde mi to jako větší provozní bordel, nic víc, nic míň :nevim:
Ne každý má běžně domácnost ve stavu, že by se dala fotit do katalogu.
Větší problém bych viděla v nezaplacených zálohách a rušení nočního klidu, ale na těch fotkách nic tak strašného není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24684
27.2.22 22:11
@wants píše:
Je poskrabana podlaha, fleky na stenach, spina zazrana v podlaze, kuchynska linka je ponicena, opravdu se nejedna o stav bezneho opotrebeni, navic v novem byte po 6ti mesicich. Ve smlouve je zdurazneno, ze o stav byt je potreba pecovat, uklid je probuh samozrejmosti, neni pravda ze je mozne byt znecistovat. Naopak je potreba udrzovat jeho stav.

V dobe probajmu bytu byl Pes zatajen..

Urcite bych do bytu po rekonstrukci nenastehovala velkeho divokeho psa.

No obávám se, že kvůli špíně ani psovi ji legálně předčasně nevystěhujete. Spíš bych to směřovala na ty nedoplatky (zaleží, jak to máte ve smlouvě) a ty stížnosti sousedů, že porušuje domovní řád, nebo tak něco. :nevim:

Příspěvek upraven 27.02.22 v 22:16

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1498
27.2.22 22:11

@lucad77 aha,to jsem nevěděla. To je dost na prd :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
27.2.22 22:12

Hele, já jsem hodně pořádkumilovmá, ale na těch fotkách je prostě jen zanedbaný úklid. Osobně bych spíš řešila ty nedoplatky, no. Kdy jí končí smlouva? Tu už bych neprodloužila. Jen tedy nechápu, že někdo pronajme byt mladé svobodné holce a diví se, že v něm dělá mejdany. A tedy, záleží asi i na sousedech, my jsme měli jedny, kteří na nás volali policii i když jsme si pustili hudbu přes den a to je nijak extrémně nahlas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24684
27.2.22 22:14
@hulala píše:
@lucad77 aha,to jsem nevěděla. To je dost na prd :?

Ani kouření v bytě zakázat nelze. Ani přihlásit TP zakázat nelze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
233
27.2.22 22:15

V byte jsem byla s panem, ktery celou rekonstrukci delal, nechtel se ani zout a byl z toho uplne hotovy. Tech problemu uz bylo tolik ze se to neda mentalne snest.
Ja bydlim ve starem byte s malym ditetem, ale takovy bordel nikdy doma nemame a ani nikdo, koho znam. Vsechno taky neslo mobilem vyfotit..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
27.2.22 22:16

Najdi si právníka a nech ho jednat. Pokud má holčina za maminku právničku, tak by tě roznesla na kopytech.

• Citovat
  • Upravit
1498
27.2.22 22:18

@wants tak zrovna na těch druhých fotkách nevidím vůbec nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35791
27.2.22 22:19

Hele takhle, moc o to nepečovala, ale upřímně ta linka je z úplně nevhodného materiálu pro kuchyni.
Já měla doma horší :mrgreen: ta tvoje aspoň dává bordel na balkon. Přidám svůj bývalý pronajmutý byt. Pak jsme to vyhazovali vydlema

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24684
27.2.22 22:20
@Aduš8 píše:
Hele, já jsem hodně pořádkumilovmá, ale na těch fotkách je prostě jen zanedbaný úklid. Osobně bych spíš řešila ty nedoplatky, no. Kdy jí končí smlouva? Tu už bych neprodloužila. Jen tedy nechápu, že někdo pronajme byt mladé svobodné holce a diví se, že v něm dělá mejdany. A tedy, záleží asi i na sousedech, my jsme měli jedny, kteří na nás volali policii i když jsme si pustili hudbu přes den a to je nijak extrémně nahlas.

Ani mladý svobodný člověk si nemůže dělat úplně, co chce. Minimálně musí dodržovat noční klid. Záleží, jak často tam ty mejdany jsou. Pokud několikrát do měsíce, tak se nedivím, že to sousedům vadí. Na můj vkus je slečna pěkné čuně. Ale to není důvod k vyhazovu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný