Nákup oblečení přes internet

14.9.14 16:36

Nákup oblečení přes internet

Jak to funguje když např. prodám malé body za 30 kč a chci ho odeslat na adresu tomu kdo si ho koupil? Musím ještě na poště něco platit, nebo ho stačí dát do velké obálky a hodit do schránky? To samé když si něco koupím okolo této hodnoty a přijde mi to, platím pak ještě něco za to, že to ten druhý odeslal? Děkuji :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1219
14.9.14 16:38

No musíte zaplatit poštovné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65368
14.9.14 16:39

@MalinovaJahoda musíš platit poštovné…ale to si připočti k ceně..30 body + poštovné…
a stejně naopak přeci…vybereš a zaplatíš cenu i s poštou
mmch kdo dneska koupí jen´dno body???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4918
14.9.14 16:46

K ceně zasílané věci se samozřejmě musí připočítat poštovné, které je různé podle toho jak velkou věc posíláš.
Tzn. od 40,–kč /za doporučený balíček, který není vyšší než 5cm/ po cca 200,–kč za větší balíky, musíš si nastudovat ceník České pošty.
To samé když si u někoho něco objednáš, připočte si k tomu určitě poštovné.
Přece si nemyslíš, že by zásilky České pošty chodily zadarmo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.9.14 17:07

Tak na obálku musíte nalepit známku, to je snad jasné. Ale lepší je zajít na poštu, tak poštovné vypočítají přesně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
14.9.14 17:20

Body lze poslat i jako obyčejný dopis na riziko příjemce za 21 kč. Ovšem vždy požadovat platbu i s poštovným.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4984
14.9.14 17:35

Nejak nechapu asi dotaz? 8o jako co ma posta spolecneho s kupujicim nebo prodejcem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
14.9.14 17:58

Do schránky nic naházej, jdi s tím na ppostu k okýnku, oni ti řeknou. Musíš to poslat doporucene, tzn. vyplnit podaci lístek, abys měla důkaz, žes to poslala, kdyby se cokoli stalo.
Na té přepážce zaplatis poštovné podle velikosti zásilky.

• Citovat
  • Upravit
ncc1701
14.9.14 18:00

To poštovné si nech od kupujícího zaplatit, abys na to nakonec nedoplacela že svého, jinak by tě lépe vyšlo to vyhodit do kose. ;-)

• Citovat
  • Upravit
27.9.14 10:21

Tak mám opět špatnou zkušenost s nákupem přes internet.. Očekávám, že když někdo napíše, že je stav výborný a věc není téměř nošená, tak tomu tak opravdu bude.. Koupila jsem dceři gumáky, maji sešlapanou patu a jsou zvalchované (zřejmě leželi v nějaké hromadě bot). Jsem jenom já tak hloupá, že vypisuji vady do poslední tečky a když napíšu, že je stav výborný, tak opravdu je.. Mám pocit, že pár let zpátky, když jsem kupovala věci pro starší dceru, tak to bylo lepší. Zároveň se mo dařilo věci i prodávat. Teď už prodávám asi půl roku kočárek za pár korun a neumím ho prodat. Že by bylo více zklamaných maminek a už mají strach nakupovat od jiných, protože už holt nějakou tu špatnou zkušenost taky mají?? A jak jste na tom vy? Nakupujete a prodavate bez problemu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
27.9.14 10:31

Nemam na toto obchodovani nervy, zabere to spoustu casu, fronty na poste. Nakonec radeji vse menim po kamaradkach nebo daruji do azyloveho domu. Protoze prodat body za 30 kc-to se mi nevyplati-dojit koupit obalku, zabalit, jit pres cele mesto na postu 30 minut, vystat frontu na poste-30 minut a jit zase zpatky domu-30 minut. To vse kvuli 30 kc :cert: Maminy v azylaku to potrebuji a jsou za to rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1356
29.9.14 20:28

Jejda přes net nakupuji oblečení ráda :) najdu tam pěkné oblečení než v obchodech :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat