Co s nalezenými koťaty

Napsat příspěvek
Velikost písma:
148710
22.12.17 11:59
@Wani píše:
@Anna766 I psi spavali v minulosti v domech i postelich. Slechta je mela jako mazlicky (casto se objevuji na obrazech) a chudi je melo v posteli kvuli blecham.
Šlechta možná. Chudí lidé byli rádi že měli sami co jíst.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19078
22.12.17 12:34

@Anna766 to že kočka žije na vesnici a chytá myši, je v pořádku. :- ) na tom nevidím nic špatného. Kočka nemusí být nutně v bytě a válet se na gauči :D Pokud se kočka má kde schovat před zimou a deštěm a dostane nažrat, pak je to v pořádku. Mám na mysli spíš kočky, které jsou ve městech na sídlištích, nikomu nepatří, jsou hladové, mrznou venku, jsou třeba i nemocné. Těch je mi fakt líto. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148710
22.12.17 12:37
@Yasminn píše:
@Anna766 to že kočka žije na vesnici a chytá myši, je v pořádku. :- ) na tom nevidím nic špatného. Kočka nemusí být nutně v bytě a válet se na gauči :D Pokud se kočka má kde schovat před zimou a deštěm a dostane nažrat, pak je to v pořádku. Mám na mysli spíš kočky, které jsou ve městech na sídlištích, nikomu nepatří, jsou hladové, mrznou venku, jsou třeba i nemocné. Těch je mi fakt líto. :nevim:

Bydlím na sídlišti a nejsou tu žádné. Ale chápu jak to myslíš. A nevím jak kde, ale na vsi kde jsem vyrostla a taky kam jsem jezdila na prázdniny k babičce, bylo vždycky nejvíc koček a vůbec odložených koťat, v kravínech, u kravínů prostě. Měly tam kočkahotel v seně a slámě a bonus v plných miskách mléka od krav.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19078
22.12.17 12:40
@Anna766 píše: Šlechta možná. Chudí lidé byli rádi že měli sami co jíst.

možná, že právě jedli i ty psi :nevim: mě babička vyprávěla, že za války to bylo běžný :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148710
22.12.17 12:49
@Yasminn píše:
možná, že právě jedli i ty psi :nevim: mě babička vyprávěla, že za války to bylo běžný :think:

To nevím. V Asii je pes potravinové zvíře, tam se běžně jedí.
Ještě k té šlechtě. I ta šlechta měla psy jako užitkové zvíře, na hony a štvanice. Až později se začali využívat jako mazlíčci pro děti a dekorativní hračka pro dámy.
Jinak mimo hrady a zámky měli psi taky úlohu pomocníků, na pastvy, lovy, hlídání dvorů a do bojů třeba.
Konec historie o psech. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19078
22.12.17 12:51

@Anna766 u nás na sídlišti jich je právě hodně no :( :nevim: A u bývalé práce jich taky bylo dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148710
22.12.17 13:05
@Yasminn píše:
@Anna766 u nás na sídlišti jich je právě hodně no :( :nevim: A u bývalé práce jich taky bylo dost.

Tady je jistá organizace která lokalizovala toulavé a bezprizorní kočky(vím to protože jsem se na FB zapojila do vyhledávání oněch koček žijících venku) která je kastruje a dodává jakousi antikoncepci. A tím se dost ten počet koček zmenšuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
22.12.17 13:40

Včera večer se dcera vrátila domů s tím, že spolužačka, jejíž babička si údajně měla jedno kotě vzít, si ho prý nevezme. Druhá kamarádka by si sice bez dovolení její maminky kotě možná vzala, ale takto si to zase nepředstavuji já.
Dcera byla docela zlomená, prosila, jestli by si je tedy nemohla přeci jen nechat… Dušovala se, že je opravdu našla v krabici v příkopě, že tam na ni z krabice vykukovala kočičí hlava. Vysvětlila jsem jí, že mi párkrát v životě zalhala, a proto mám jisté pochybnosti, že největší trest za lež je ztracená důvěra, že je to stejné, jako u nevěry..

Podmínky jsem nastavila následovně: Dcera má brigádu, na své náklady bude koťata krmit a odčervovat (neříkám, že jim nikdy nic nedám, ale stěžejní zodpovědnost ponese ona).
Na jaře se nechají obě koťata vykastrovat a sveze se s nimi i kocour, ona zaplatí kastraci koťatům.
Zatím koťata mohou být na chodbě, pokud se jim nebude někdo věnovat, neboť tam nic nezničí.
Pokud si s nimi budou chtít děti nebo dcera hrát, může je vzít i do jiných pokojů, ovšem je na nich odpovědnost za škody - respektive ručí mi za to, že mi nic nezničí.
Na jaro se pak milá koťata odstěhují na dvůr a mohou se zařídit v hospodářských budovách či na půdě (jako bonus pro sebe bych viděla, že by možná mohla občas chytit nějakou tu myš, není to tak dlouho, co mi myši ve stodole nasra.ly do kočárku a rozkousaly bezpečnostní kšírky.
Poslední a možná nejdůležitější podmínka - pokud někde zase najde opuštěná koťata, neponese je domů, ale spojí se s mou maličkostí a vyřešíme to na místě - se starostou, veterinářem, policií (podle toho, kde to bude.).
Nejsem z toho nadšená, ale i já jsem jenom člověk a asi jsem ještě dokázala kdesi hluboko najít trochu toho soucitu.(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148710
22.12.17 13:44

@eva valoi dobré řešení :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6831
22.12.17 13:47

@eva valoi Super :kytka: Teď jen, aby se fakt starala a nebylo to jen na tobě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19078
22.12.17 14:09

@eva valoi to je rozumné :palec: Děkuji :kytka: Snad se dcera bude starat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
22.12.17 14:37

No asi jí nic jiného nezbyde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27673
22.12.17 15:20

Tak super jen si stejně myslím, že se to dalo vyřešit takto hned bez nervů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
22.12.17 15:27

@ka2ka myslim, ze nedalo. Vecer napisu. Ted mam pr. d.l v kalupu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116075
29.12.17 18:46
@eva valoi píše:
Včera večer se dcera vrátila domů s tím, že spolužačka, jejíž babička si údajně měla jedno kotě vzít, si ho prý nevezme. Druhá kamarádka by si sice bez dovolení její maminky kotě možná vzala, ale takto si to zase nepředstavuji já.
Dcera byla docela zlomená, prosila, jestli by si je tedy nemohla přeci jen nechat… Dušovala se, že je opravdu našla v krabici v příkopě, že tam na ni z krabice vykukovala kočičí hlava. Vysvětlila jsem jí, že mi párkrát v životě zalhala, a proto mám jisté pochybnosti, že největší trest za lež je ztracená důvěra, že je to stejné, jako u nevěry..Podmínky jsem nastavila následovně: Dcera má brigádu, na své náklady bude koťata krmit a odčervovat (neříkám, že jim nikdy nic nedám, ale stěžejní zodpovědnost ponese ona).
Na jaře se nechají obě koťata vykastrovat a sveze se s nimi i kocour, ona zaplatí kastraci koťatům.
Zatím koťata mohou být na chodbě, pokud se jim nebude někdo věnovat, neboť tam nic nezničí.
Pokud si s nimi budou chtít děti nebo dcera hrát, může je vzít i do jiných pokojů, ovšem je na nich odpovědnost za škody - respektive ručí mi za to, že mi nic nezničí.
Na jaro se pak milá koťata odstěhují na dvůr a mohou se zařídit v hospodářských budovách či na půdě (jako bonus pro sebe bych viděla, že by možná mohla občas chytit nějakou tu myš, není to tak dlouho, co mi myši ve stodole nasra.ly do kočárku a rozkousaly bezpečnostní kšírky.
Poslední a možná nejdůležitější podmínka - pokud někde zase najde opuštěná koťata, neponese je domů, ale spojí se s mou maličkostí a vyřešíme to na místě - se starostou, veterinářem, policií (podle toho, kde to bude.).
Nejsem z toho nadšená, ale i já jsem jenom člověk a asi jsem ještě dokázala kdesi hluboko najít trochu toho soucitu.(
čtu to až teď a jsem moc ráda, že jsi to vyřešila takto. :kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný