Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj… potrebuju se vykecat a asi i poradit.
nejsem na sebe pyšná, ani si nepreju zadny hejty. proste to tak je a ja potrebuju poradit co dal, fakt se snazim.
chodin s pritelem půl roku… zacalo to tak ze on sbalil me.ja ho ani moc nechtela. vedela jsem, ze tonebude jednoduchy
kazdej mame svohe deti ja dvakluky9,7..on dve deti holku 15 a syna 10… oba mame svoje bydleni. svoje zivoty. je na me moc hodny, klape nam to, ale… jeho deti🙆 🙆 🙆 hele, vim, že nejsem dokonala, ale kluci poslouchaji, mame dobry vztah… jsou pohodari, s jeho detmu vychazi, i kdyz radsi asi i mlci, aby mi neublizoli, radi je nemaji, protoze mladsi syn je zvladtne akcni, sprosty a umi si veci vynucovat i nasilim. dcera tj uplne v haji, co si rene to ma. tata poslechne na slovo😥 🙆 snazim se mlcet, do vychovy se nepletu, resim si svoje kluky. ale takhle to dal nepujde a me to stve, protoze jinak my se radi mame
jenze ja se obavam, ze he to neudrzitelne, nemyslim si, ze jsem tolerantni, ale asi az moc. jdyz bekam jedeme, dcera uz me skoro ani nepozdravi, natoz aby sedela vzadu v aute, neexistuje, tam musim ja, myslite, ze tata ji na to neco rekne? ne😂 😥proste někdo ustoupí, az na to, ze ona to nikdy nebude. a takovych veci je mraky, cokoli chtej, tomaj a ja jen cumim, co jim projde. ne, holky, nezarlim, jen si myslim, ze jsou rozmazleny a celej zivot maji vsechno, co chtej. protoze neni problém… ale ten v zivote mit budou, protoze ukazat na neco a mit, bez namahy, takhle to nefunguje?
a ted babi rad.
Zkus mu to říct přesně takhle, narovinu.
Ale myslím si, že Vás čeká rozchod, bohužel. Ty nebereš jeho nejbližší lidi, nesouhlasíš s jeho výchovou, to je prostě konečná, těžko to změníš..
Jen jedinou výtku k tobě: Ne, ony mít problém fakt nemusí. Znám lidi, co celý život jen berou a jsou v pohodě ;.) Takže nepředjímej a nehraj si na věštkyni.
@Lojzísek on to vi. jenze si ty deti tak beani…
coz chapu, jsem mama. ale ty vado aby poslouchal on deti a deti jeho ne, tj moc.
myslim si taky, ze se rozejdeme, ja to nedam, protoze ja deti poslouchat nebudu.
Jeho děti, jeho výchova
Jsou už celkem velké na to, abys jim suplovala matku a vychovávala je. Budou k partnerovi patřit, navždy. Tak je jen na tobě, jak moc se s tím popereš.
Nicméně děti z rozvedených rodin si prostě šrámy na duši nesou a promítá se to do jejich chování. A je to dost častý jev, že se před novým partnerem chovají nepatřičně, třeba právě i proto, aby ho (tebe) odehnali
Partner nechce dělat scény, když je vídá sem tam… Plzs v pubertě se děti i bez rozvidu chovají všelijak, natož když si prožívají rozpad rodiny. Buď se naučíš to neřešit, nebo si k nim najít cestu nebo obětuješ vztah ![]()
Je to tak, sama vidíš, že to nedáš. Při rozchodu bych mu řekla přesně tohle, co si tu napsala.
Nemusíš to trpět a tvoji kluci taky ne.
@petramerry1864 píše: Více
Brání, protože to prostě jsou jeho děti. Ty bys ty svoje taky bránila. A dotknout se něčí výchovy / vztahu k dětem, to je neskutečně tenký led.
Rozumím Ti, já bych to taky nedala. Třeba to v tom autě… Taková blbost, ale mnohé to říká..
Jak často je má?
@petramerry1864 to netvrdím, ale jak ti je, když jste spolu? A není ti líp bez nich?
Nebo to zkus ještě jinak.. Tj. nevychrl na něho vše od A do z. Ale promysli si, co je pro Tebe vážně primární, důležité, přes co vlak nejede. S tím za ním přijď, že tohle potřebuješ, vyžaduješ, podmiňuje to existenci Vašeho vztahu.
Myslím třeba: V mé přítomnosti a přítomnosti mých dětí nebude Tvůj syn mluvit vulgárně. Atd. Pořádně to promysli a zkus to. Uvidíš, co on na to.
Ale spíš počítej s konečnou, tohle nedáš. Ale je naprosto nemyslitelné, aby se tím trápily Tvoje děti a táhlo se to roky.. Takže do toho šlápni a řeš to
@Lojzísek prave,ze to blbost neni, no. proste jedna se mnou nadrazene, sileny, uplne ji vidim na ocich, ze me za nic nema, ale ona za nic nema ani toho tatu, jen na penize… holjy, mluvi s nim jako jeho zena. jak ma mluvit se synem, co koupit muze, co nemuze… minuly mesic za ni dal 19000 za notas, +4000 za oblečení. nerekla jsem nic, jen to, ze ja bych takhle drahej notebook klukum nekoupila, chtela bych aby vedeli hodnoty penez rakze, by sli bud ba brigadu aby pochopili ale tohle mi prijde soleny😥treba…a taj dale… proste masake a ha jen muzu mlcet, protoze do toho mluvit nemuzu a ani nechci, otocilo byse to proti me.
ma je tyden v mesici, plus dovolené, ted jsou třeba taky na dovce
@Martina84 my dva si rozumime prave, jen ne, co se tyce vychovy, ja jsem prisna mama on dovoli detem uplne vsechno
@Lojzísek v tom mam uz uspech. s klukem jsme hnuli a je to oepsi👍 ❤️ ale holka me ma na haku a ja si pripadam pak jako ta, co bude mlcet a poslouchat 😥
A teď si představ, že nextka otce tvých dětí má taky averzi - na tvé syny.
@lucad77 tak i to je možné… ale vis co, ha mam jistotu, ze moje deti nikdy starsimu nereknou blondata pi..o, nebo drz hubu
![]()
Když podle mě mícháš dvě různé věci.
Určitě řeš, že je jeho syn vulgární, řeší problémy násilím, dcera Tě slušně nepozdraví atd. Řeš to, co se týká Tebe a Tvých dětí. Jdi po základech slušného chování. Vyžaduj, řeš, trvej na tom.
Ale pozor! Po tom, že za ni dal minulý měsíc xy tisíc, Ti opravdu, ale opravdu nic není. Chce dát? Dal. Jeho věc. Zrovna tak Ti on nebude kecat do toho, jak to máš nastavené Ty. Tohle Ti vážně nepřísluší hodnotit.
Heleď, jako je to těžký. Ale taky si říkám, že jste spolu jenom půl roku! Vždyť je to chvilička, mnozí by ještě ani partnera dětem nepředstavili. Možná holka zkouší, co vydržíš (což je taky přirozené).