Napadení dítěte psem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
149039
7.8.15 09:02
@Hanney píše:
@Anna766 prosim tě buď úplně v klidu, vzteklina už u nás dávno není.

Tak to jsem sama ráda. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5455
7.8.15 09:17

Ano, pro teď jsme vztekliny prostá země. Ale to nemusí být napořád. V Rumunsku mají problémy s tlupami toulavých čoklů, a ti v hojné míře vzteklinu mívají. Spustili tam program na odchyt a utrácení toulavých psů. Bohužel naši poťapaní aktivisti (milovníci péééjsků) se je snaží různě sem pašovat a „zachraňovat“. Je jen otázka času, kdy tu zatáhnou nakaženého, naštěstí by nákaza mezi zvířaty byla rychle podchycena. Avšak člověk (snad jednotlivci. Armagedon to nespustí, to by tu opravdu musely být tlupy toulavých čoklů) by na to mohl dojet, protože věříme, že jsme vztekliny prostá země. Ale to je jen poznámka pod čarou.

Myslím, že @Anna766 se nemusí bát, že by syn chytil vzteklinu. Je pod antibiotickou clonou, což je dobře, protože kousance se rády zanítí. Ale je třeba to dotáhnout do konce, rodinu bych žalovala za všechnu možnou újmu. Z principu. Psa si mají zajistit. Tečka. Ne, že vběhne mezi děti. Příště by mohlo být hůř.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149039
7.8.15 09:31

Teď mi volali že vyšetřen pes byl a nesou mi doklad od veterináře. Za hoďku odjíždíme na chíru a děj se vůle páně. Děkuji prozatím všem. Pak hodím info, jak jsme dopadli. Ještě budu volat paní přes pojištění které máme. Pozeptat se jestli máme šanci na vyplacení pojistného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1008
7.8.15 13:48

@Anna766 držím pěsti :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149039
7.8.15 14:14

Tak jsme doma. Papír mi přivezli. Cituji:pes byl vyšetřen(dnešní datum) a příznaky nemoci ani vztekliny nebyly zjištěny. Nařízeno sledování psa v dalšįch pěti dnech.11.8 se mají se psem dostavit na další vyšetření. My s klukem taky a máme zase přinést doklad o vyšetření psa. Očkován proti vzteklině není, to je v té zprávě taky. Dneska mi tvrdili že pes patří příbuznejm co uz bydlí v Anglii. Ještě včera patřil zemřelému tatíkovi kterého ůdajně hledá a proto utíká. Asi si to začnu psát. Abych si pamatovala čí ten čokl vlastně je. :mrgreen: Holky to je stejně darda.Oni přijedou s jedním papírem, vyrve se jich z auta šest :mrgreen: Jsem fakt ráda že je tu chlap a nemusim tomu čelit sama. Včera mu říkám ať jde se mnou, mluvit že budu já a on tam prostě jen musí BEJT v celé své majestátnosti(190 cm a 90 kilo, zamračenej pohled)nic víc že se po něm nechce :mrgreen: Přijdeme tam k nim poté co mi městskáči dali na ně adresu, zaboucháme na otevřený dveře do baráku a vyvalilo se na nás asi 10 lidí :roll: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1008
7.8.15 14:19

@Anna766 vidíš, takhle se ctí rodina, nikdo není na nepříjemnosti sám. :mrgreen: ale hlavně, že to dopadlo, jak to dopadlo. :kytka: Jak je synovi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1196
7.8.15 14:22

@Anna766 už to tu zaznělo…v české republice se neobjevila vzteklina několik let, tak myslím, že to dopadne dobře. Ale bububu na majitele bych dělala taky, preventivně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149039
7.8.15 14:32

@Jensina synovi je dobře. Rána trochu zarudlá, okolo jako hematom.Ne velký, na zánět to snad už nevypadá. I se uklidnil psychicky. A o tom manželovi jsem zapoměla připodotknout že bývá na montážích. Týden i dva pryč. Takže zaplaťpánbu že tu zrovna je. V pondělí zase na dva týdny odjíždí. Děkuji :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149039
7.8.15 14:44

@Alka ano vím, pohledala jsem včera na netu a doktor mi to dneska říkal taky. Jinak někdo se ptal co je to za psa.Je to mix pitbul. @Alka děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
473
7.8.15 16:56

Soucítím s tebou a jsem ráda, že kluk je v pořádku. Dceru před třemi lety pokousal na ulici pes, který utekl někomu ze zahrady. Po pár dnech jsme zjistili, že dcera má překousnutou šlachu u palce a budeme muset jezdit přes půl republiky kvůli operaci, vytahování stehů a kontrolám. Když jsem se tady ptala na rady ohledně postupu při odškodnění a bolestném, tak některé rady tady byly, že se to prostě někdy může stát a že by koupily pytlík s piškotama a šly pejska nakrmit, když má páníčka debila… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
káťa
7.8.15 17:10

Jj, je to tak. Pokud pokouše neočkované zvíře, musí jej vyšetřit veterinář a pak po 5 dnech znovu a pokud nevykazuje známky vztekliny, je to o. k. (dcerku kdysi pokousala vekovní kočka).
Jinak pokud jsou to spoluobčané, docela bych se bála, aby tam za těch 5 dní se psem dorazli. Měli by z toho mít průšvih, protože pravidelné očkování psů proti vzteklině je u nás ze zákona povinné.

• Citovat
  • Upravit
rokris
7.8.15 19:59
@Anna766 píše:
@rokris pes i majitelka jsou „sehnaní“ naslibovali že psa zítra vyšetří veterinář. Údajně ho žádný dnes narychlo nechtěl přijmout. Nevím kde je pravda, já se starala hlavně o kluka Ten byl chudák taky rozrušenej. Na chíře mu to ošetřili, dali mu ATB. Takže chlap běžel do lékárny. Pak jsme uháněli je… :zed: Já si to " vygůglila " o té vzteklině taky.Tak jsem taky trochu uklidněná.

No, chudák kluk. To musí být strašný šok. Na to už asi nezapomene. :( Mně kdysi takový jeden malinký hafan jenom roztrh nohavici. Klepaly se mi kolena až domů. Psi jsou běžně málo hlídaní a stát se to může fakt kdykoli komukoli. Mně to přijde teda strašný, co toho teď je. A případy jak z hororu. Ať je u vás brzo dobře. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
149039
8.8.15 00:26

@rokris děkuji.Dneska šel s námi ven, ale za chvilku šel domu, že ho bolí hlava.Tak jsem ho poslala aby si lehl, hlavně se napil.Taky je vedro že by nevyhnal cikánskýho psa :mrgreen: holky ono se s ATB na slunce moc nesmí že jo? :think: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rokris
8.8.15 09:35
@Anna766 píše:
Taky je vedro že by nevyhnal cikánskýho psa :mrgreen: holky ono se s ATB na
:mrgreen: :kytka:
Nevím, co má za ATB, ale dost často to bývá, že se na slunko chodit nesmí. Mělo by to být v příbalovým letáku.
  • Citovat
  • Upravit
149039
8.8.15 09:58
@rokris píše: :mrgreen: :kytka:
Nevím, co má za ATB, ale dost často to bývá, že se na slunko chodit nesmí. Mělo by to být v příbalovým letáku.

Právě že zrovna TOHLE jsem tam nenašla :think: radši ho držim od slunka dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný