Krize po devíti letech, 3. dítě na cestě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2077
14.1.19 09:41
@Anonymní píše:
Ahoj,
my jsme páreček.
9r spolu, 1rok manželé, 2 děti, 3ti na cestě.
poslední dobou je toho moc.
Manžel pracuje v zahraničí, jezdi tedy ne úplně pravidelně, zhruba na 15 dní po 4-6tydnech.
Jsem v 3tim trimestru, stavíme, bydlíme u mých rodičů, oddělené 2+1.
Hlidani k dispozici mám, pracuji z domu a 2× tydne do kanclu.
S manželem se na sebe vždy, obvykle těšíme, objimame, povídáme, I když naše komunikace nikdy nebyla úplně perfektní, jenže asi špatně vždy očekávám.
jsem dost aktivní, manžel flegmatik. Nakopne mě každá akce, vlastně cokoliv se děje je pro mě nabuzeni. Čekám na každou akci, tím myslím činnost. Protože jsem teď trochu aktivně omezena s manželem jsme plánovali ještě nějaké vyletiky s dětmi, či dovcu než to bude složitější se 3mi.
Jenze Vánoce či svátky byly plné očekávání a nic.
Chlap přijel, čekala jsem jeho velké těseni se. Je mi jasné že potřebuje klid, taky veget, ale jemu se nic nechce, tak jsme nahodili zase xichty a jen tak fungovali vedle sebe.
Na baráku se nic pořádně nedělo protože jemu se nechtělo a muselo se počkat až se mu chtít bude, nikam se nejelo, protože buď děti nachrmlany nebo jsme se nedomluvili, dárek žádnéj pro mě. Den před Vánocemi mi koupil co jsem si vybrala. Prostě žádná snaha, iniciativa, tak jsem se nafoukla a tak vedle sebe jsme byli nafoukli celou dobu.
Mlátí to se mnou z levá do prava a jsem jen nasiraci. Žádnéj zájem o brisko o moji osobu, snahu něco vymyslet, udělat radost.
Párkrát jsem se snažila situaci probrat, odpovědí byly pro mě nedostačující nebo jsem se znovu nafoukla.
Rekl mi že zas čekám na prince na bílém koni. Nebo že se chovám jak princezna a ocekavam že kolem mě bude skákat.
To ne, ale o zájem stojím, to je jasný. Co furt mám já vymyslet. Kurna jsem v tom a pořád jen kmitam já, tak čekám taky nějakéj zájem a úlevu já. Že jako já očekávám tak teď máme očekáváci fázi a budeme čekat. Že teď je to těhotenství, pak budou zas krámy a pak špatně nastavený měsíc a že si za to můžu sama za momentální situaci.
Nase konverzace je stroha. Jen nutné věci kolem děti, na střídačku si ulevujeme od vstávání a vypravování děti. Na střídačku poklidime. uvarime, nachystame si ráno snídani, přes den buď nějaká činnost na stavbě, kde se stejně nedomluvime při výběru např. koupelny, zas kompromis všude, pak se jde třeba lyžovat s dětmi aby byl nějaký pohyb, tady 20km nebo jiná aktivita procházka nebo kroužek. Chtěla jsem vypadnout pryč I to bylo v plánu jak pojedeme někam. Velký prd.
Proklada se to hezky všechno pivem a hlavně že má pohodu a nic nemusí a hlavně aby měl svatej klid.
Nasirame se navzájem a bojím se, aby nás to neprerostlo.
V noci se netulime, snažila jsem se párkrát ho chytit, obejmout ale řekl mi že o ničem neví a že spal. Milovani za měsíc asi 3×
Ten nezájem ne zzira, trápím se, v noci Brecim a fakt jestli mě to preroste tak se akorát víc zaprdnu, obrecim to a budu zaseknuta klidně další měsíc.
No tak jsem se vypsala, dneska zas odjel, přijede nevím kdy, loučení strohe- ja- jezdi opatrně, on- všechno to tu zvladni. Čau pusa.
Nic dal, Potrebuju naší lásku, uchlacholit, obejmout.
Ach.
Radši anonym ať tu nejsem za hysterku ????

Uklidni se. Ptali se Káje Gotta, jestli, když přijde domů po vystoupení, tak jestli si večer v koupelně ještě zazpívá ? Tak jako pro radost. A on kom odpověděl otázkou : ,, Paní redaktorko, kdybyste celý den skládala uhlí, také byste si večer ještě fůrku pro radost složila ? ,, Stejně tak Tvůj muž, tři týdny na ,, výletě,, a jediné po čem opravdu netouží je ,, jet někam na výlet ,, 8o 8o :nevim: Nechej ho odpočinout a NEPRUĎ!!! Pokud to jde, musí se vrátit pracovat domů, jinak se vaše rodinná situace nezmnění. Nic není zadarmo, to si musíte OBA uvědomit. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5640
14.1.19 09:44
@Anonymní píše:
Však 3ti dítě jsem nedělala jen já.
taky má své nálady který umím akceptovat.
O kompromisech je všechno.
To že pracuje je super. Pracujeme ale oba, pracuje takto od ty doby co ho znám. Trochu povýšil, vypracoval se, no super, pracuje stejně. Já rodim a furt se jen prizpusobuju situacím.
Ja chtěla taky trochu svy pohody.

Promin, ale tohle si delas hlavne ty sama. Na vyrobu ditete jste byli sice dva, ale pokud jsi ty ta, ktere na bedrech lezi vse, tak sis to mohla/mela pohlidat. Zena je ta, co v konecnem dusledku rozhoduje, kolik deti bude a kdy, a take ta, ktera to ma tezsi. Da se to naplanovat. Tahle Vase situace prece netrva tyden. :nevim:

A svou pohodu mas ve svych rukach zase ty. Muzes se domluvit s babickou, dedeckem, pripadne domluvit zařídit ma par hodin v tydnu hlidacku. Da se zaridit stavebni dozor apod. :nevim: Za to, ze se muzes pretrhnout a nezastavis se, ti ve vysledku vubec nikdo nepodekuje.

Promluvte si s manzelem, bez nafukovani, ocekavani a vycitek. O vsem, i o tom, kdo si co jak predstavujete. Bez toho se nepohnete z mista.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.1.19 09:47

@Ms.Ragdoll mám jen tchyni, ta je v zahraničí, rodiče ale moje k dispozici mám, I mám čas na sebe, na práci když potřebuji.
pošlu děti k babičce do vedlejšího baráku, nebo jdou do školky já jedu do práce nebo dělám z domu.
příjem mám též si myslím slušněj teď. S dítětem nevím ještě jak to bude.
dozor jsme měli na hrubou stavbu, teď vlastně zadame práci a pomalu se dělají vnitrky.
K rozvodu se samozřejmě dopracovat nechceme, jen se zas musíme najít.

• Citovat
  • Upravit
5640
14.1.19 09:52
@Anonymní píše:
My byli do teď těch 6 let s dětmi v zahraničí.
samozřejmě že nám vadí že děti jsou momentálně bez táty, ale volili jsme (mysleli jsme si že to nejmenší zlo)
Starší do školy, též potřebuje zázemí. Barak rozestavěné, taky to jednou bude, jen Teda vydržet.
3ti dítě vzniklo z lásky, (kde ta teď je.. snad i svatební noci, o 3tim jsme mluvili, předtím se i snažili, potratila jsem, nechali jsme to být pak a nechali se unést svatbou. mě Teda nejvíc prudi ta naše momentální situace, že já si hraju na princeznu, nevím o tom Teda, jen jsem čekala trochu pochopení, projevene lásky, snad i jsem čekala že vypadnem někam na hory nebo někam vypadneme, že ho trkne a něco zařídí.
Též o tom mluvil že určitě někam pojedeme, že klidně ke známým do De nebo do Au. No čekala jsem, už vím že čekat nemám.

Necekej, kdyz neco chces, mas si o to naprimo a bez obalu rict. Chlap neni telepat, aby vedel na co myslis, nebo aby ho neco trklo, navic, kdyz zijete stylem, ze jako ta aktivnejsi vse zarizujes hlavne ty.

Příspěvek upraven 14.01.19 v 09:56

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2950
14.1.19 09:52

Jsi podrazdena navíc plna očekávání a hormonu… zkus neresit to jak te štve ale to aby jste byli spolu casove a až budete spolu tak byl klid. Nic hraného nic za každou cenu. Snaz se zvolnit nebo se časem stane ze v zahraničí zůstane - jako nechci te desit ale všude se motaji baby a nemysli si ze kolem tvého manžela ne a pokud se jen handrkujete nebo je doma dusno a když dojede stejne ať děla co děla vše je blbě nebo málo nebo proste nemá klid který chce tak začne jezdit min a min - co by se strachal takovou dalku když bude pak stejne dusno a časem ho sbali jiná. Neber to nějak špatne ale spějete k tomu - musí přijet domu a mít i pohodu a důvod aby se za tebou potažmo vama těšil. Pak se spolu začnete i smat…/ kvalita nebo spokojenost ve vztahu se pozná i mimo jineho tak jak často se spolu smejete - pokud minimálně tak hodne zpozorni a něco s tím rychle dělej

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
14.1.19 10:01

Děláš z komára velblouda a tak dlouho ho nafukuješ, až si vyrobíš krizi.

Respektive uděláš krizi z toho, že on se nechová podle tvých představ, které navíc nejspíš nebudou úplně vyslovené. Co kdyby on takhle přeháněl fakt, že ty se chováš podle svého a ne podle jeho představ? Jak přesnou představu máš o jeho potřebách, o jeho očekáváních, která nejsou naplněná a která on překousne?

To že jsi těhotná je sice vysvětlení, proč hysterčíš, ale není to omluva - navíc pokud si neuděláš pořádek teď, tak ti během kojení a ponocování defintiivně hrábne.

Ano, máte to těžké - rekonstrukce a třetí dítě, chlap často pryč a následní sžívání se je složité. Ale právě proto potřebuješ věci spíš překousnout, než je hrotit.

Takže vřele dopročuju tyhle knihy

https://www.kosmas.cz/…e-s-rozumem/
https://uloz.to/!FuiyEcWo4/nenasilna-komunikace-ocr-pdf

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
14.1.19 11:04

Já teda nechápu co ti vadí. Vybrala sis FLEGMATIKA, ty nic neřeší dokud jim nehoří koudel o pr… Takže co se týče stavby, je jeho chování normální s její povahou. Ty si jeho opak. Takže i kdyby on jel (a možná i jede) nás svých 100%. Tak pro tebe to bude tak 50%. :nevim:

A když takhle pracuje co se znáte. Tak už by jsi na to měla být zvyklá, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106669
14.1.19 11:19
@hanka.br. píše:
Vůbec nechápu, proč jste se třetím dítětem nepočkali na klidnější dobu. Váš styl života by mě přivedl do deprese a to bych nemusela být ani těhotná. Podle mě jste dvě rozdílné povahy a je zázrak, že jste to spolu vydrželi tak dlouho. Manžel má pravdu v tom, že máš k němu očekávání, která ti neumí splnit. Zájem o bříško? Co to jako je?
tomu se říká zájem o společného potomka :D zjevně s tím nemá vůbec nic společného.
@Anonymní píše: Čekat se 3tim už nebylo na co staršímu 6 mladší 4, me až až, úplně v plánu to nebylo.
Těšit nebo zájem o bříško? Co to je? Neznáte?
Hezký chvilky když třeba partner sahá jak kope nebo si povídá, cokoliv s tim spojené.
Však to jsou hezké chvilky.
Musíme si zas najít k sobě cestu, přijde mi Teda dost teď zahladenej do sebe vzhledem k tomu co bylo dřív. Žádná pozornost, kytka, nebo to možná beru už automaticky a fakt očekávám.
Byly svátky, čas pohody, ta Teda fakt nebyla.
Vše se točí jen o dětech povinnostrch a mě už z toho může vystřelit.

Já bych přibrzdila a nechala to na něm , bud ho to trkne nebo budete muset vztah přehodit do jiného levelu ..říká se tomu spolubydlení a své aktivity si řešit samostatně .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
14.1.19 11:47
@Anonymní píše:
@Ms.Ragdoll mám jen tchyni, ta je v zahraničí, rodiče ale moje k dispozici mám, I mám čas na sebe, na práci když potřebuji.
pošlu děti k babičce do vedlejšího baráku, nebo jdou do školky já jedu do práce nebo dělám z domu.
příjem mám též si myslím slušněj teď. S dítětem nevím ještě jak to bude.
dozor jsme měli na hrubou stavbu, teď vlastně zadame práci a pomalu se dělají vnitrky.
K rozvodu se samozřejmě dopracovat nechceme, jen se zas musíme najít.

No ty především musíš přestat být hysterická… protože dusno doma jak to ty líčíš že se hneš nafoukneš opravdu vztahu nepřidá.
A není nic hroznějšího než hysterka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106669
14.1.19 12:10
@Anonymní píše:
@terinka4444
Dekuji za pohled z obou stran, já toto přesně vím a určitě jsem po nem nechtěla hned první den aby tu něco zařizoval, opravoval. Ani první týden. Je mi jasný že takhle to je. Můj ex byl taky kamionak. Zatímco já bych po jeho příjezdu hned vypadla z bytu on byl rád že je doma na posteli. Ale to je pochopitelný.
Oba víme co bylo za ten měsíc třeba udělat a tak jsme si ten čas rozlozili.
Už mě ale fakt nebaví myslet na všechno. Korigovat chlapi na stavbě. vozit material co potřebují, když něco je k rozhodnutí volám manželovi a musíme se domluvit.
On ani na ten vyber nemá náladu. ( Vždy vše musím objet, predpripravit, zjistit možnosti, cenový nabídky, pak mu jen řeknu máme možnost z toho toho a toho, co by se ti líbilo - já nevím mě se to teď řešit nechce).
Všechno zjistuji, furt někam volam.
Pak když se mu Teda chce udělá taky kupu věci kterém zas já nerozumím) už at je hotovo nebo mě hrabne.
Doma též co ne zařídím to není, tam je třeba prisroubovat, opravit.. To radši řek u mymu tátovi, ten to vlastně udělá hned. S manželem jsme v týdnu koupili dětem věšáky, je to třeba prisroubovat jen na prkno a pak na zeď. No věšáky se tu valí, zas to zbyde na mě.
A to je řeči co vše udělá, už s tím ani nepočítám.
Pak je to najednou hotový a je mu jedno ze jsem se s tím parala já.
Takový věci už neřeším, prostě je takovej. Má toho až až. Už zas jsem se vykecala.
rozhodnout se stavět a nebýt při tom mi přijde docela přes čáru
@Malike píše:
Ale ono to tak je :nevim: s dětmi se to mění a čas pohody je pryč!.tak proč si děláte tolik dětí,když pak si stežujes :roll:

to mi také není jasné …proč tři děti do takového vztahu , kde chlap jako otec pomalu nefunguje …jedno by bylo až až …odrostlo by a pohoda .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
14.1.19 12:16
@Venetia píše:
to mi také není jasné …proč tři děti do takového vztahu , kde chlap jako otec pomalu nefunguje …jedno by bylo až až …odrostlo by a pohoda .

Tak psala že jako otec je výborný..
Jen prostě pracuje od nevidím do nevidím…
Ale pravda je že stavět rodinný dům když toho má plný bobky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106669
14.1.19 12:34
@Malike píše:
Tak psala že jako otec je výborný..
Jen prostě pracuje od nevidím do nevidím…
Ale pravda je že stavět rodinný dům když toho má plný bobky…

jaký otec , když je většinu času mimo domov a když přijede chce hlavně klídek ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.1.19 12:48

Takhle fungujeme od dubna, s tím že to chvíli vydržíme, aby jsme co nejdřív splatili a mohli být zas spolu. Mezitím se zadarilo dítě, tak nějak se to bude muset zvládnout a mezitím dostavet.

• Citovat
  • Upravit
106669
14.1.19 12:50
@Anonymní píše:
Takhle fungujeme od dubna, s tím že to chvíli vydržíme, aby jsme co nejdřív splatili a mohli být zas spolu. Mezitím se zadarilo dítě, tak nějak se to bude muset zvládnout a mezitím dostavet.

tak hlavně, že jsi spokojená

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
14.1.19 13:00
@Venetia píše:
jaký otec , když je většinu času mimo domov a když přijede chce hlavně klídek ?

Tak to psala :nevim: já nevím co dělá za zaměstnání ale upřímně,když budu mít za chlapa chirurga který dělá od nevidím do nevidím..tak mu nebudu po pár letech vyčítat,že není moc doma a že se nechce táhnout na hory. :nevim:
Ale nedělám si tolik dětí a pak štekam že chci taky svůj klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí