Nástup do práce, možnost výpovědi

Napsat příspěvek
Velikost písma:
101702
6.11.11 10:47
Raduš.ka44 píše:
Takže pokud ji nabízí novou smlouvu na HPP, tak tu původní musí ukončit?

Podle mě nemusí, ale spíš myslím, že ji nabízejí dodatek k té původní smlouvě, ve kterém se jen upraví pozice. Já bych to chápala tak, že o ní mají zájem a nechtějí ji vyhazovat, ale možná jsem jen vždy měla štěstí na dobré zaměstnavatele, kteří neradi vyhazovali zaškolené lidi a raději se jim snažili najít novou pozici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
6.11.11 10:49

Já to štěstí neměla, 18. mi končí rod. dovolená a mně zamávají výpověďí, takže se na to dívám trochu skepticky, jsem pořád naštvaná, ale to je trochu mimo téma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.11.11 10:57
j.a.n.i1 píše:
Raduš.ka44 píše:
Takže pokud ji nabízí novou smlouvu na HPP, tak tu původní musí ukončit?
Podle mě nemusí, ale spíš myslím, že ji nabízejí dodatek k té původní smlouvě, ve kterém se jen upraví pozice. Já bych to chápala tak, že o ní mají zájem a nechtějí ji vyhazovat, ale možná jsem jen vždy měla štěstí na dobré zaměstnavatele, kteří neradi vyhazovali zaškolené lidi a raději se jim snažili najít novou pozici.

Ano, důvod, proč mi tu práci nabízejí, je, že jsou tam stále lidé, kteří mě znají, a vědí, že i když je to práce, kterou jsem nikdy nedělala, budu se snažit se ji co nejrychleji naučit a být v ní dobrá, takže mě tam asi dost prostrčili.
Nicméně management je zcela jiný, který bere lidi jako kusy, takže neosvěčí-li se jeden, vezmeme jiný, zkusíme ho, třeba bude lepší…
Je to tedy tak, že mám nastoupit na dodatek k pracovní smlouvě? Pak bude pokračovat RD a dá se „bez problémů“ odejít do konce RD - s novou smlouvou to nejde, nebo to jde hůř? Možná mi stačí nějaký odkaz, kde to všechno nastuduju.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.11.11 10:59

V podstatě když to shrnu:
Můžu počítat - bez jakéhokoli soustředění na detaily smlouvy - že nastoupím-li od ledna, a nebude mi to vyhovovat (prostě ucítím, že na to nemám), můžu zas odejít ze dne na den na RD a v březnu si nechat dát výpověď?
Tj. mám na rozhodování, jestli do toho jít nebo ne ještě skoro 4 měsíce a ne jen 2?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.11.11 11:12
Anonymní píše:
Můžu počítat - bez jakéhokoli soustředění na detaily smlouvy - že nastoupím-li od ledna, a nebude mi to vyhovovat (prostě ucítím, že na to nemám), můžu zas odejít ze dne na den na RD a v březnu si nechat dát výpověď?
Tj. mám na rozhodování, jestli do toho jít nebo ne ještě skoro 4 měsíce a ne jen 2?

Teď mi to přijde vlastně jako nesmysl. Jakmile nastoupím na jinou pozici, i třeba jen dodatkem ke stávající smlouvě, a vrátím se z něj zpět na RD, tak už pak v březnu přece nikdo nemůže říct, že moje místo bylo zrušené, když tahle pozice zrušená být nemůže…

• Citovat
  • Upravit
101702
6.11.11 15:06
Anonymní píše:
Anonymní píše:
Tj. mám na rozhodování, jestli do toho jít nebo ne ještě skoro 4 měsíce a ne jen 2?
Teď mi to přijde vlastně jako nesmysl. Jakmile nastoupím na jinou pozici, i třeba jen dodatkem ke stávající smlouvě, a vrátím se z něj zpět na RD, tak už pak v březnu přece nikdo nemůže říct, že moje místo bylo zrušené, když tahle pozice zrušená být nemůže…

Tak říct ti to může, pokud tě tam nebude chtít i když to nebude pravda, pokud to ty nenapadneš, tak to nikdo jiný řešit nebude.
Na druhou stranu, když tam nastoupíš na dodatek ke smlouvě, tak pokud ty budeš spokojená, tak tě nijak jednoduše vyhodit nemůžou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.11.11 15:29

No právě. Já bych tam chtěla, aby se to dál tvářilo, že jsem na RD a buď v březnu nastoupím nebo ne… což nevím, jestli je dohodnutelné.

• Citovat
  • Upravit
101702
6.11.11 17:13
Anonymní píše:
No právě. Já bych tam chtěla, aby se to dál tvářilo, že jsem na RD a buď v březnu nastoupím nebo ne… což nevím, jestli je dohodnutelné.

Dohodnutelné to určitě je, ale k dohodě musí být dva a jinak než se zaměstnavatele na rovinu zeptáš to nezjistíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
465
25.10.16 21:53

Oživuji téma: Prosím o radu. Mám ukončení prac. poměru k 15.11. ale nový zaměstnavatel požaduje nástup 14.11. Je to problém, nebo mohu do práce v pořádku nastoupit? 14.11.a 15.11. budu čerpat zbytek dovolené.
Děkuji za radu!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101702
25.10.16 22:47

@zumari Ne, problém to není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
465
25.10.16 23:02

@j.a.n.i1 Opravdu? I když jsem stále zaměstnaná u předchozího zaměstnavatele? Nebude problém v sociálním a zdravotním, když budu mít 14.11 nového zam ale i stávajícího? Mám v tom hokej :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101702
26.10.16 00:11

@zumari Můžeš mít prací kolik chceš a kolik stihneš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
465
27.10.16 08:17
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat