Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@popina no vidíš to, už se mi to plete, všechny ty zkratky, díky za opravení
@xsaleen to mi je jasný, taky jsem ze začátku měla velké problémy to rozlišit ![]()
Je toho moc ![]()
Jo a holky vy jste podepsali všechny ty papíry z natu a až v daný okamžik jste se rozhodovali jestli tu či onu metodu použít? Může se stát že máte vše podepsáno a nakonec metody nepoužijete?
Nebo když to podepíšu, tak automaticky ty metody udělají?
@kapyka ne, podepíšeš si to doma, ale stejně pak se budou ptát, jestli to chceš uplatnit, není to tak, že si všechno podepíšeš, tak to udělaj, bylo by třeba plno zákroků zbytečné a spíš na škodu, než k užitku
je to spíš o tom, abyste si to doma přečetli, promysleli, co by jste chtěli, co ne.. aby i oni měli představu, co tak asi budete chtít
@xsaleen díky a ty máš jen icsi a mražení? já se rozhodnuju nad mražením, to určitě a pak AH a kultivace. ICSI ne manžel je o. k. se spermiema ![]()
@kapyka jj máme zatím ICSI a mražení.. zatím nám bylo doporučeno ICSI jen
navíc, co tak různě pročítám diskuze, tak dost dr doporučuje raději neprodlužovat, že i jedinec, který by prodlouženou nepřežil, se může krásně v děloze uchytit ![]()
myslim, že mi to říkal i sám Bouše.. přece jen přežití v miskách je náročnější, přece jen je to chemie
chlap má ty spermie hodně špatný, mi bychom se bez ICSI nechytali, byl by to zmařenej pokus
@xsaleen Ty jo, tak teď si mi zamotala hlavu, co si tedy vybrat? A poradíš mi, kde je možné sehnat více info o prodloužené kultivaci a asistovaném hatchingu? Díky
@kapyka to jsem rozhodně nechtěla ti zamotat hlavu. jen si myslím, že míň je někdy víc ![]()
já to dočetla tu různě na diskuzích, co psaly svoje zkušenosti
o AH nic nevím ![]()
každé centrum to dělá jinak, každé doporučuje jiné postupy.. Říkal mi Bouše, že jsou centra co třeba při stimulaci po odběru všechny vajíčka zamrazí, nechají tělo 2-3m vyčistit a pak teprve transferují.. je to opravdu různé
jedna holčina dokonce psala, že jí v caru řek dr že šance že se to povede na poprví je mizivá
tak si vyber
Holky jak vám bylo po IUI? Ja mam dneska neskutečné křeče v podbřišku
@pajisek90 taky se mi to jednou stalo. Nevim proc. Ostatni iui bez problemu.
@Adenka84 @pajisek90 @xsaleen @popina ahoj holky tak jak se vám všem daří?
@kapyka žiju, žiju, stimuluju od neděle, včera se mi po fraxíku udělala perfektní modřina ![]()
v čt jdu na kontrolu
a co ty, jak se máš?
OPU - odběr vajíček
ET - přenos embrya
KET přenos zamraženého embrya