Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@hranolka97 Tyhle stavy mam taky, navaly horka a zimy…nikdy jsem nepremyslela nad nad tim, jestli to je nebo nebo normalni..jsem.rok po porodu a je to 100 x horsi, je mi porad hrozne vedro, v noci se hrozne potim a kdyz dostanu MS, zensky v prechodu jsou na tom lépe…miluju leto, ale letos jsem z tech veder fakt nestastna…hrozne se potim
Já tedy nemám přímo návaly horka, ale stává se mi někdy, že mám pocit horečky nebo zvýšené teploty, jdu se změřit, ale teploměr ukáže maximálně 37 stupnů, přitom mi přijde, že fakt mám horečku…většinou to přejde třeba za hodinu, ale někdy si fakt beru paralen nebo ibalgin a jdu se zakutat do peřin a všimla jsem si, že se mi to stává třeba v půlce cyklu nebo pár dnů před MS…doktorka mi řekla, že to může být ze stresu, únavy a vyčerpání organismu, takže to tak beru často, ale nevím, v tvém případě to možná bude z něčeho jiného ![]()
Taky mívám návaly horka a pocit zvýšené teploty/horečky a teploměr ukazuje buď 37 jak zmiňovala @Malaika1234 nebo naopak kolem 35,5
![]()
Myslím si, že je to prostě těmi hormony, které si dělají co dělají a tělo na to reaguje:)
@Marti.eM jo, přesně, zrovna tak 2 měsíce zpátky úplně pocit horečky, bolest hlavy, tak řeknu mamce, že mám asi horečku, změří teplotu a tam 35,9…
a mamka jen - no tak to asi horečku nemáš, ne?
ale může to být hormony, nebo u mě se to někdy objeví i fakt při delším stresu nebo vyčerpání…
Holky prosím o radu, protože už jsem zoufalá. Snažíme se o miminko, takže antikoncepci neberu. Posledního půl roku mám vždycky před menstruací návaly, ale jakžtakž se to dalo přežít. V nejbližších dnech (dnes mám 31 den cyklu a menstruaci mívám 30-36 den cyklu) a mám nehorázný návaly horka, ale takový že už se to fakt nedá kord teď v těch vedrech. Návaly mám celý den i v noci s tím, že chvilkami naštěstí ne. V noci na dnešek jsem měla takové návaly že jsem nemohla ani usnout a dneska od rána to je nanovo. Nemáte prosím někdo nějakou radu jak se toho zbavit nebo co by aspoň trochu mohlo pomoc?