Nebylo by lepší plnotučné mléko?

144
1.7.13 13:39

nebylo by lepš íplnotučné mléko?

Ahoj holky,

tak jsem si na dovču koupila instatní ovesné kaše a zjistila jsem, že ve složení je odtučněné mléko a rostlinný tuk. Nebylo by lepší, kdyby do nich výrobce dával pouze mléko? I třeba plnotučné? Vím, že je to zase živočišný tuk, že ty rostlinné jsou asi lepší, ale v tomto případě mě to docela zaráží, protože bych si v kaši přeci jen přirozeněji představovala jen to mléko.
Co si o tom myslíte vy?

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
26617
1.7.13 13:43

Já bych zase řekla, že je lepší ten živočišný tuk než nějaký rostlinný co tam dávají oni. Nejlepší si je uvařit si ovesnou kaši sama.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
144
1.7.13 13:49

Určitě, není nad domácí kašičku, ale na dovolené se mi tahle hodí mnohem víc. ;)
Je to skladné do batohu a v polních podmínkách raz dva hotové. :dance:

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
26617
1.7.13 13:51

Pokud nedržíš dietu a nebudeš to jíst stále, tak bych to neřešila. Ona všeobecně tahle instantní kaše je plná cukru a jiných srágor.. Je to prostě pro výrobce snažší a levnější než to udělat normálně aby to byly jen vločky a mlíko ;)

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
50730
1.7.13 13:54

Lepsi by to asi bylo, ale zisk je zisk :mrgreen:

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
1000
1.7.13 13:54

Na dovolené to vydrž a pak to vyhoď. :mavam:

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
144
1.7.13 14:01

Nene, žádná dietka se nekoná :lol:
Na dovču je to super. Skladný a za chviličku hotovo. Jen mi tohle prostě vrtá hlavou.
Nejsem žádný technolog, ale lupnout tam rovnou plnotuč. mléko mi přijde jednodušší než dvě složky. :think:

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
1174
1.7.13 14:28

Já si rovněž myslím, že je mnohdy lepší živočišný tuk, než rostlinný. Samozřejmě existují velice kvalitní rostlinné tuky, ale předpokládám, že o ty zrovna ovesné a jiné instantní kaše obohacované nejsou. Ono je pro výrobce levnější tam dát odtučněné mléko a dotáhnout to jiným tukem.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
9159
1.7.13 14:32

Mě zase vadí zmrzliny plné rostlinných tuků. Vždycky to u těch mrazáků půl hodiny studuju…A zase, lepší si to udělat doma. Jenže ne vždy je čas a chuť. Výrobci s náma pěkně vyjebávaj :cert:

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
1174
1.7.13 14:45
@Paoloska píše:
Mě zase vadí zmrzliny plné rostlinných tuků. Vždycky to u těch mrazáků půl hodiny studuju…A zase, lepší si to udělat doma. Jenže ne vždy je čas a chuť. Výrobci s náma pěkně vyjebávaj :cert:

Tak tak. U mléčných výrobků hodně sleduji, jestli tam nejsou rostlinné tuky. U všech výrobků pak koukám na to, zda tam nejsou ztužené rostlinné tuky, tyhle potraviny ignoruju zcela. Kvůli tomu si už nekupuju svůj oblíbený croissant 7days :,(

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
144
1.7.13 14:45

Jj, asi se budeme muset ozvat přímo jim a dát jim podněty pro lepší výrobu. Pak by mohli ušetřit i za reklamu. Prodávalo by se to samo :nevim:

Vadí mi i glukózový sirup. Prostě ať to osladí cukrem a hotovo. Jenže sirup má jáksi větší sladivost…
Naštěstí ty kaše zase tak sladké nejsou a jde si vybrat, zda si koupit sladší nebo míň. Ty s tím méně cukrem jsou fajn.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
41
1.7.13 14:50

Ahojky,

já bych teda dala rozhodně přednost jen tomu mléku. Potom by určitě byla lepší i chuť.
Kam se totiž podíváme, jen samý tuk a jak jsem četla nedávno tak strašně rádi všude dávají palmový. Ten je prý nejhorší a výrobce nemusí do složení udávat, o jaký rostlinný tuk se jedná. :pocitac:

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další podobná témata podle názvu

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mohlo by vás zajímat