Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Podle kalkulacky mi vychazi plodne od 13,14. A ovulace 15.,16… Jen pak nechapu jak je mizny ze jsem na mamatestu nasla carku ne dusika uz 26.? Je mozny abych mela hladinu hcg treba vyssi nez jiny?
Když toto je těžký říci, koho ta spermie byla
Ona totiž sice ovulace mohla být toho 15., ale mohly tam být uchovány spermie kámoše a jak se vajíčko uvolnilo a putovalo, tak do něj mohla vniknout jako první tak kamarádova spermie ![]()
@Efulka no uvidime…me kdyz ma prijit ms tak me strasne boli kolena nevim proc… kolena a podbrisek jak kdyby me nekdo tahal… a ted me boli kriz a podbrisek jen trosicku…no co z tohohle se vyvrbiiii nevim…
@eeelliii píše:
Ahoj vsichni,
Gratuluji novym maminkam:)
Dnes jsem byla na kontrole a jsem 6tt+4, bylo videt i srdicko. Pritel o nevere uz vi, takze ted se rozmyslim nad nim, nebo ditetem. Takze takze bud potrat a nove snazeni, nebo mimi.
To myslíš vážně s tím, že se máš rozhodnout jestli miminko nebo přítel?
Jako promiň ale z tvé hlouposti to odnese nevinné miminko. Takže podle tebe dáš pryč kvůli tvé hloupé nevěře miminko (které ani nevíš, jestli není tvého přítele) a jen tak si uděláte za 2-3 měsíce nové? Promiň, ale z tohoto názoru je mi
. Klidně mi nadejte, ale když už chci dítě, tak pro něj mám být pevně rozhodnutá a nechám si ho, i kdybych na něj měla být sama. Dítě je dar, to není jen taková věc, kterou odstraníš, když se ti náhodou něco nedaří. Je mi líto toho dítěte jestli se rozhodneš pro potrat. Je to tvá věc, ale asi je těžké nevěřícím vysvětlovat, jaké zatížení pro karmu je takový potrat.
@micha.bello píše:
To myslíš vážně s tím, že se máš rozhodnout jestli miminko nebo přítel?Jako promiň ale z tvé hlouposti to odnese nevinné miminko. Takže podle tebe dáš pryč kvůli tvé hloupé nevěře miminko (které ani nevíš, jestli není tvého přítele) a jen tak si uděláte za 2-3 měsíce nové? Promiň, ale z tohoto názoru je mi
. Klidně mi nadejte, ale když už chci dítě, tak pro něj mám být pevně rozhodnutá a nechám si ho, i kdybych na něj měla být sama. Dítě je dar, to není jen taková věc, kterou odstraníš, když se ti náhodou něco nedaří. Je mi líto toho dítěte jestli se rozhodneš pro potrat. Je to tvá věc, ale asi je těžké nevěřícím vysvětlovat, jaké zatížení pro karmu je takový potrat.
Naprosto chapu Tvuj nazor. Nekdy si veci uvedomis pozde a ja vim ze miminko chci, ale moc si preju aby byl otcem pritel. Vim ze ted uz nic zpatky vzit nejde, ale to je bohuzel tak. Rozhodnuti je na me a obe dve budou mit dopad na mimco. At uz do budoucna bude chtit kamarad uplatnovat narok ma dite, atd.
@Efulka píše:
@eeelliiiKdyž toto je těžký říci, koho ta spermie bylaOna totiž sice ovulace mohla být toho 15., ale mohly tam být uchovány spermie kámoše a jak se vajíčko uvolnilo a putovalo, tak do něj mohla vniknout jako první tak kamarádova spermie
Ze b vydrzela 5dni? Radeji bych vzala v potaz hypotezu, ze pritelova spermie byla rychlejsi a dobehla k vajicku jako prvni, protoze nebyla unavena. A z toho hlediska to bude chlapecek:))
@Efulka píše:
@eeelliiiKdyž toto je těžký říci, koho ta spermie bylaOna totiž sice ovulace mohla být toho 15., ale mohly tam být uchovány spermie kámoše a jak se vajíčko uvolnilo a putovalo, tak do něj mohla vniknout jako první tak kamarádova spermie
No a taky mi doktor rekl, ze ten zanet nevytvari dobre prostredi na preziti spermii, takze bychom se museli trefit rovnou do ovu… Ted jde jen o to kdy byla… Mela jsem i spatny vytok na preziti spermijku, takze by tak dlouho nejspise mevydrzely..
Aha, tak to fakt záleží jen na té ovulaci.. Každopádně je to asi jedno. Snoubenec nechce aspoň zkusit, jestli nejdou nějaké testy otcovství, když je mimi v bříšku? Kdyby to fakt bylo jeho, tak by byla škoda jít na potrat ![]()
@eeelliii AHoj no je to těžké rozhodování, ale mě by nejvíce mrzelo kdybych to mimi dala pryč a přítel se se mnou nakonec stejně rozešel, pak si to budeš celý život vyčítat. Tohle já bych asi neriskovala ![]()
@Efulka píše:
@eeelliiiAha, tak to fakt záleží jen na té ovulaci.. Každopádně je to asi jedno. Snoubenec nechce aspoň zkusit, jestli nejdou nějaké testy otcovství, když je mimi v bříšku? Kdyby to fakt bylo jeho, tak by byla škoda jít na potrat
Jde to z plodove vody… Ale prijde mi to riskantni. Nechapu, ze jeste medicina neni schopna zjistit takovy podrobnosti:)
@sisi33 píše:
@eeelliii AHoj no je to těžké rozhodování, ale mě by nejvíce mrzelo kdybych to mimi dala pryč a přítel se se mnou nakonec stejně rozešel, pak si to budeš celý život vyčítat. Tohle já bych asi neriskovala
Mas krasny deti!! Vim, ze by se nerozesel, ale musim si to nejdrive srovnat v sobe.. Pak to bude jednodussi se rozhodnout
Tak pokud to jde z plodovky, tak to sice riskantní je, ale ne až tak moc. Běžně se dělají odběry plodovky, když vyjdou třeba nějaké hraniční hodnoty u NT screeningu nebo u tripple testů..
Jako asi bych to podstoupila a dozvěděla bych se čí to mimi je. Pokud je to opravdu přítelovo mimi, tak třeba zabráníte možnému potratu jen proto, abyste byli spolu. ![]()
Jen je blbé, pokud by se zjistil opak, tak tím vlastně pozbylo mimi nárok na život ![]()
Eeelliii jde to zjistit i z tvé krve. Zkus se na to zeptat, od určitého týdne těhotenství koluje i v tvé krvi DNA miminka a lze to porovnat s otcem ![]()