Necháváte maso v troubě "uskladněné" déle, jak pár hodin?

  • Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
8.11.21 09:13

Necháváte maso v troubě "uskladněné" déle, jak pár hodin?

Ahoj,

zajímal by mě váš názor - jsem krátce s partnerem, který když vaří, je schopný jídlo nechat v hrncích, maso v troubě, klidně i dva dny. Mně to přijde docela zvláštní, jsem naučená, že jídlo jakmile vychladne, dává se do lednice.
On tvrdí, že se tomu nic nestane a je pravda, že to jídlo pak nijak nesmrdí, ale… mně to přijde prostě divný :nevim:, to že jídlo smrdí nebo změní barvu je přeci poslední ukazatel, jak to máte vy?

  • Citovat
  • Nahlásit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
339
8.11.21 09:15

Po vychladnutí do chladu. Takže jako ty. Nechávat to při pokojový teplotě x hodin a dýl? Za mě znehodnocování jídla. Navíc to pak,,smrdí,,v celý bytě/místnosti

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
28114
8.11.21 09:16

Po vychladnutí do lednice

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
26337
8.11.21 09:16

Fuj to bych nejedla. Jako nechám to v troubě třeba vychladnout pár hodin, ale pak to dávám do lednice. Za dva dny už v tom musí být lecos namnoženo :poblion:

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
993
8.11.21 09:18

Většinou vařím odpoledne někdy až večer takže záleží jakou to má teplotu když jdu spát… :-)

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
7608
8.11.21 09:19

Fuuuj. maso z trouby vychlandout a do lednice. Dusene maso v hrnci skokove zchladim a do lednicky.
Jako tohle je nechute. Uz jsi byla u neho doma, u jeho rodiny, to ti asi hodne napovi.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
27572
8.11.21 09:24

Jako třeba od oběda do odpoledne nebo večeře jo, ale dva dny fakt neee 8o

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
9049
8.11.21 09:28

Jako i létě? 8o

Jaklmile vychladne tak dávám do ledničky.. respektive když dopoledne o vikendu vařím začnu třeba v 9 když je to složitější jídlo a do oběda nechám venku dávám do ledničky až po obědě.-

Příspěvek upraven 08.11.21 v 09:29

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
21825
8.11.21 09:29

Ble, zrovna na maso jsem teda hodně opatrná a i když klidně nechám pečené maso vystydnout v troubě nebo vývar na plotně několik hodin, tak pak jde prostě do chladu. Bála bych se salmonely a podobných lahůdek :poblion:

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
8038
8.11.21 09:35

Jednou jsem zapomněla v létě tři dny sekanou v troubě. To co jsem objevila za ty tři dny, jsem myslela že půjdu koupit novou troubu. :poblion:

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
Anonymní
8.11.21 09:40

Jsem ráda, že nejsem přecitlivělý blázen :lol: díky, díky, díky všem!

  • Citovat
  • Nahlásit
2181
8.11.21 10:01

Občas, když vařím večer, tak nechávám maso v troubě i přes noc, ale druhý den ráno jde hned do lednice a co se nesní, vyhazuji. Měla bych strach to maso jíst ještě další den, natož kdyby bylo celé dva dny mimo lednici 8o :poblion: Že jídlo nesmrdí a není zelené ještě neznamená, že není zkažené…

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
2793
8.11.21 10:03

Od oběda do večeře ano, krom léta asi,,,zrovna včera jsem to tak udělala. Dýl určitě ne.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
1366
8.11.21 10:09

Podle toho, co to je… Třeba guláši nebo indickému jídlu se nic nestane - opětovným provařením se to vyřeší. Riziko je, když to špatně prohřeješ - ale to se týká i toho lednicového/mrazákového jídla. Taky jsem to zažila u polévek. Jedna z mých prababiček to tak dělávala (paradoxně všichni z její rodiny to dotáhli přes 100) - vyrostla bez lednice, dřív se to takhle prostě dělalo běžně, no. Tak mě to nešokuje. Za mlada jsem taky občas něco nechala na plotně a nic mi nebylo.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
11989
8.11.21 10:11

Já max. přes noc, když to večer nestihne vychladnout, tak buď se vzbudím v noci nebo uklízím až ráno.
Babička třeba pečené maso nechávala i déle, ale to bylo ponořené v sádle, které to konzervuje.
Doma nás bylo hodně a lednice malá, tak se často třeba upečené řízky nebo hrnec s gulášem/polévkou apod. nosily jen do sklepa, kde nebyla teplota jako v lednici, ale rozhodně tam bylo podstatně chladněji, než v kuchyni.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další podobná témata podle názvu

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mohlo by vás zajímat