Nechci další dítě!

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9374
27.11.17 11:10

@barcanov Hele a už sis s manželem promluvila? Udělejte to! Teď tě ta myšlenka sžírá, že nemůžeš spát, možná si představuješ různé scénáře. A manžel nemá ani tušení, co se ti honí hlavou. Stejně jako tebe ještě před měsícem ani nenapadlo, co by se tak mohlo honit v té jeho.
I kdyby jsi k dítěti svolila, tak se přece nemusí zadařit hned. A přece byste se nemuseli snažit jen v plodných dnech, ale prostě neřešit ochranu a pokud nesouložíte min. každý druhý den, tak klidně několik měsíců vůbec nemusíš otěhotnět. To jen další úhel pohledu při vzpomínce na tvou zmínku o propíchnutých kondomech :D
Je to ovšem na vás, na čem se domluvíte. Otevřeně si promluvte! ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
27.11.17 12:59

@Petule030 Dneska večer hodlám zavést na dítě řeč a nenechám ho se z toho jen tak vyvleknout… ☺ Všechno je teď tak úžasné a ja mám v hlavě pořád jen mimi jo mimi ne, přestože se mi to daří asi nedávat najevo…nicméně dnes jsem z osmi hodin v posteli spala tři, jinak mi to myšlenky nedovolily…za to to nestojí, už sama nevím, co vlastně chci a nechci a trapim se zbytečně…jak pises, chtěla jsem mu přesně toto navrhnout-necháme to na přírodu, nebudu řešit nějaké plodné a neplodné dny, měření teploty atd…prostě co ma být, to bude…i tím, ze jsem to takhle napsala sem před pár dny jsem si utridila myšlenky a už se opravdu nechci užírat ve věci, která vlastně vůbec nemá přinášet trápení…když ja jsem vychovana i tak, ze by rodiče měli dětem pomoct jednou s financováním bydlení, svatby atd, sice jsme na tom finančně dobře, ale samozřejmě se v budoucnu zaopatruje financne jedno dite lepe než dve…ale asi to nejde takhle přemýšlet, třeba nedostanou tolik peněz ale budou mít sami sebe, což snad pro ne bude znamenat víc…a třeba je zvládneme i zaopatrit a vyřeší se i jiná spousta věcí, co stala na té straně proti, asi nema smysl takto uvažovat dvacet let předem ☺ Dneska jsem se ptala dopoledne dcerky, jestli by chtěla, aby s náma bydlelo miminko jako je xy (ta malá sestrenice)…tak prý mimi mimi a už mi ukazovala, ze bude spinkat v její postýlce, kde bude papat mlicko a přinesla mi plenku…čerstvě dvouleté dítě samozřejmě asi moc nechápe, co jsem ji vlastně řekla, ale když to přijde, tak to s tou moji sikulkou a samozrejme chlapem snad zvládneme ☺ Děkuji ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.11.17 13:04
@terien píše:
To není pritakavani, to je pochopení od těch, co už si výchovu dětí prošly ;) ano, je v pořádku že zvažuje pro a proti, dítě není morče které dáš sousedce když zjistíš ze je to nad tvé síly. A ano, může se stát že další už nebude, ale to se může stát každé z nás, tebe nevyjímaje, tak si dej pozor na to, co komu přeješ ;)

Nikdo jí to nepřeje, nevím, co to tady vykládáš za nesmysly!! Sama psala, že po operaci srdce asi další mít nebude, tak jsem upozornila na tenhle fakt. Aspoň čti pořádně!! :zed:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.11.17 13:11
@barcanov píše: Úplně pretacite to, co bylo napsáno…píšete to, jak kdybych někde psala, ze mi na manželovi nezáleží…záleží a moc, jinak bych to v sobě tak urputně neresila… ale tady neexistuje kompromis a buď naprosto potlacim vědomě svoje pocity ja a nebo budu žít s vědomím, ze jsem psychicky ublížila partnerovi, kterého miluju, tak, ze máme spokojenou rodinu, ale „jen“ s jedním ditetem…otazka ted je, co je pro ty děti horší - maminka, která je sice šťastná, ze je má, ale naprosto posouvá do pozadí samu sebe, tudíž dost často psychicky v háji (znám se) nebo tatínek, který má jedno úžasné dítě, ženu, která ho miluje, pěkný domov atd, ale žije s pocitem, ze si přál velkou rodinu a má nakonec jen to jedno dítě…s dětmi bych byla doma určitě ja. Mě třeba zase mrzí, ze to se mnou nechce řešit a nechává to na me…co by jiného měli manželé řešit když uz mě děti?

Možná to s tebou nechce řešit právě proto, jaký postoj jsi zaujala. Ty zvýrazněné slova jsou právě to - „do pozadí SAMU SEBE“. Neříkám, že se člověk má vzdát úplně všeho, ale upřednostnit samu sebe před dalším dítětem mi přijde egocentrické - promiň. Taky mám ráda svůj klid a pohodlí, ale neposunula bych ho před dítě. Holt to tak je - ženská se stará o děti a chlap vydělává. Všichni poukazují, jak je s dítětem matka, jak je chudina uhoněná, jak musí uklidit, navařit - ale nějak se zapomíná, že třeba ten chlap taky není odvařený z toho stresu chodit do práce a živit rodinu tak, aby neživořili a přežívali, ale žili…A tvůj chlap s itoho vědom je, když chce další dítě, takže by se musel snažit třeba 2× tolik a je ochotný do toho jít před „svým pohodlím a časem na sebe samého“. No, každopádně jak už tady zaznělo, je to VAŠE věc (Vás obou).Já jen chtěla poukázat, že ten chlap se taky může svobodně rozhodnout a třeba i pro někoho jiného, kdo mu další dítě dá a upřednostní ho… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
33
27.11.17 13:33
@Anonymní píše:
Možná to s tebou nechce řešit právě proto, jaký postoj jsi zaujala. Ty zvýrazněné slova jsou právě to - „do pozadí SAMU SEBE“. Neříkám, že se člověk má vzdát úplně všeho, ale upřednostnit samu sebe před dalším dítětem mi přijde egocentrické - promiň. Taky mám ráda svůj klid a pohodlí, ale neposunula bych ho před dítě. Holt to tak je - ženská se stará o děti a chlap vydělává. Všichni poukazují, jak je s dítětem matka, jak je chudina uhoněná, jak musí uklidit, navařit - ale nějak se zapomíná, že třeba ten chlap taky není odvařený z toho stresu chodit do práce a živit rodinu tak, aby neživořili a přežívali, ale žili…A tvůj chlap s itoho vědom je, když chce další dítě, takže by se musel snažit třeba 2× tolik a je ochotný do toho jít před „svým pohodlím a časem na sebe samého“. No, každopádně jak už tady zaznělo, je to VAŠE věc (Vás obou).Já jen chtěla poukázat, že ten chlap se taky může svobodně rozhodnout a třeba i pro někoho jiného, kdo mu další dítě dá a upřednostní ho… :nevim:

Čtěte mezi řádky, toto je taky pretocene…píšete pořád pohodlí pohodlí, ale ja psala třeba to, ze to mám doma az hodne na pohodu a nevím, jestli to vydrzim ještě třeba 5 let „nic nedělat“…vazne nechci jedno dite kvuli tomu abych mohla lezet s nohama nahore, to bych nevydrzela ani pul dne…naopak mi chybí ten pracovní stres atd…ale už je bezpředmětné to řešit, pred chvilkou jsem psala příspěvek, z nějž je to zřejmé…když to bude v pohodě i se dvěma, prihlasim se dálkově na dalsi VS a alespoň to období doma trochu vyuziji ☺

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
27.11.17 13:51
@barcanov píše: Čtěte mezi řádky, toto je taky pretocene…píšete pořád pohodlí pohodlí, ale ja psala třeba to, ze to mám doma az hodne na pohodu a nevím, jestli to vydrzim ještě třeba 5 let „nic nedělat“…vazne nechci jedno dite kvuli tomu abych mohla lezet s nohama nahore, to bych nevydrzela ani pul dne…naopak mi chybí ten pracovní stres atd…ale už je bezpředmětné to řešit, pred chvilkou jsem psala příspěvek, z nějž je to zřejmé…když to bude v pohodě i se dvěma, prihlasim se dálkově na dalsi VS a alespoň to období doma trochu vyuziji ☺

Tak jdi do práce ať je manžel doma na RD. Taky řešení

• Citovat
  • Upravit
34473
27.11.17 14:19
@Anonymní píše:
Nikdo jí to nepřeje, nevím, co to tady vykládáš za nesmysly!! Sama psala, že po operaci srdce asi další mít nebude, tak jsem upozornila na tenhle fakt. Aspoň čti pořádně!! :zed:

No to ses hodná žes ji upozornila, bez tebe by to nevěděla :mrgreen: právě proto ze čtu pořádně mi ten tvůj " tón" vůbec nezní příjemně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.11.17 16:03
@barcanov píše: Čtěte mezi řádky, toto je taky pretocene…píšete pořád pohodlí pohodlí, ale ja psala třeba to, ze to mám doma az hodne na pohodu a nevím, jestli to vydrzim ještě třeba 5 let „nic nedělat“…vazne nechci jedno dite kvuli tomu abych mohla lezet s nohama nahore, to bych nevydrzela ani pul dne…naopak mi chybí ten pracovní stres atd…ale už je bezpředmětné to řešit, pred chvilkou jsem psala příspěvek, z nějž je to zřejmé…když to bude v pohodě i se dvěma, prihlasim se dálkově na dalsi VS a alespoň to období doma trochu vyuziji ☺

No to je nápad!!takhle se mi líbíte :dance: Určitě je spousta věcí, co dělat i při rodičáku. Nějak se určitě zabavíte a vlastně zabijete 2 mouchy jednou ranou ;) A manžel bude štěstím bez sebe a věří, že šťastná budete i vy :dance: Držím palce!!

• Citovat
  • Upravit
6311
27.11.17 16:45
@barcanov píše:
@Petule030 Dneska večer hodlám zavést na dítě řeč a nenechám ho se z toho jen tak vyvleknout… ☺ Všechno je teď tak úžasné a ja mám v hlavě pořád jen mimi jo mimi ne, přestože se mi to daří asi nedávat najevo…nicméně dnes jsem z osmi hodin v posteli spala tři, jinak mi to myšlenky nedovolily…za to to nestojí, už sama nevím, co vlastně chci a nechci a trapim se zbytečně…jak pises, chtěla jsem mu přesně toto navrhnout-necháme to na přírodu, nebudu řešit nějaké plodné a neplodné dny, měření teploty atd…prostě co ma být, to bude…i tím, ze jsem to takhle napsala sem před pár dny jsem si utridila myšlenky a už se opravdu nechci užírat ve věci, která vlastně vůbec nemá přinášet trápení…když ja jsem vychovana i tak, ze by rodiče měli dětem pomoct jednou s financováním bydlení, svatby atd, sice jsme na tom finančně dobře, ale samozřejmě se v budoucnu zaopatruje financne jedno dite lepe než dve…ale asi to nejde takhle přemýšlet, třeba nedostanou tolik peněz ale budou mít sami sebe, což snad pro ne bude znamenat víc…a třeba je zvládneme i zaopatrit a vyřeší se i jiná spousta věcí, co stala na té straně proti, asi nema smysl takto uvažovat dvacet let předem ☺ Dneska jsem se ptala dopoledne dcerky, jestli by chtěla, aby s náma bydlelo miminko jako je xy (ta malá sestrenice)…tak prý mimi mimi a už mi ukazovala, ze bude spinkat v její postýlce, kde bude papat mlicko a přinesla mi plenku…čerstvě dvouleté dítě samozřejmě asi moc nechápe, co jsem ji vlastně řekla, ale když to přijde, tak to s tou moji sikulkou a samozrejme chlapem snad zvládneme ☺ Děkuji ;)

To znie rozumne, tak drzim palce, nech to vyjde tak, aby ste boli vsetci spokojni :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1231
27.11.17 19:14

@barcanov rozhodla ses zpravne :hug:. Drzim pesti at je vsechno jak si prejes

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1313
28.11.17 00:18

@barcanov
Necetla jsem vsechno, ale ja jsem se k diteti dokopala kvuli manzelovi, jsme spolu hodne dlouho, on vzdycky deti chtel. Ja deti nikdy rada nemela a asi ani nechtela. Prastila jsem do toho kvuli nemu, tehotenstvi i porod jsem prekvapive prezila vcelku pohodove - ocekavala jsem vzdy to nejhorsi a pak byla mile prekvapena, ze to tak desny nebylo :D maly je ted mesic a je uzasna, zadna poporodni deprese, zadny konec zivota :-) dulezite bylo, ze jsem se dopredu s manzelem domluvila, ze pece o dite bude na obou stejnym dilem a krasne se ve vsem prostridame :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
12.12.17 12:30

Příroda je mocná

Osud nebo jak to nazvat má někdy opravdu zvláštní smysl pro humor…jak jsem psala, s manželem jsme se domluvili, že vše necháme na přírodu, ale tak nějak jsem si říkala, že si mohu ještě pár měsíců hlídat plodné neplodné dny atd…mno, poprvé, co jsme spolu spali bez ničeho, naprosto mimo plodné dny a přesto to dopadlo tak, že v sobě mám necelé dva týdny naše druhé děťátko…vidím to jako docela paradox, spoustu párů si dítě moc přeje, počítají skoro hodiny, kdy je nejlepší, aby došlo ke styku a nejde to, u mě naopak a je to jak to je…snažím se s tím vyrovnat a přenastavit hlavu na těšení se :) Aspoň mám pro manžela dárek k Vánocům, na lepší bych stejně nepřišla :) :srdce:

Příspěvek upraven 12.12.17 v 15:35

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1231
12.12.17 13:37

@barcanov gratuluju :hug:. Stejne uz jsi v koutku duse stastna ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
12.12.17 15:34

@Citronkalekninka děkuju a asi svým způsobem máš pravdu…nejspíš pro mě bylo strašně těžké hlavně to rozhodnutí, zda ano nebo ne…přemýšlela jsem o tom opravdu nonstop…někomu to přijde samozřejmé, že chce další, někomu že ne a neřeší to, tečka, ale pro mě to bylo fakt strašně náročné a vlastně jsem hlavně ráda,, že to nějak dopadlo, já už ted nemůžu nic ovlivnit (nebo mohu, ale o tom vůbec nechci uvažovat) a nakonec můžu jen děkovat, že nám to jde tak hladce bez jakýchkoli problémů, lék. zásahů atd, to už se dnes asi jen tak nevidí…zatím to beru jako fakt, jak kdyby mi někdo oznámil, že k večeři bude pizza…žádné slzy štěstí jako u dcerky se nekonaly, nemám potřebu hned dneska jít kupovat miminkovské věci a koukat po kočárku jako když jsem to zjistila s ní :D, ale to asi není zásadní…naplno si to asi uvědomím až to řeknu manželovi, ale to doufám vydržím až pod stromeček…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
12.12.17 16:21

@barcanov Moc gratuluji, hlavně, ať miminko hezky roste a správně se vyvíjí. To bude mít manžel hezký dárek pod stromeček :palec: Slzy štěstí a potřeba hned kupovat miminkovské věci by mohla být unáhlená. Tak ať se vám daří :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí