Nechci další dítě!

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5696
24.11.17 14:01
@barcanov píše:
Upřímně…dcerka určitě není takový ten jedináček, kterého všichni obletují a má všechno…v tomhle máme jasno, nechceme ji rozmazlovat (hraček má spoustu, ale řekla bych že mnohem méně než většina ostatních dětí…ne, že bychom ji je nemohli koupit, ale stejně nejradši dělá to, co já - stačí ji na dvacet minut míchat vařečkou piškoty v misce když vařím atd)…když něco dostane od babičky (sladkost, ovoce), dělí se s námi…i doma…mandarinku si rozdělujeme, jablíčko na kousky a jíme ho obě…má nastavena pravidla, která ví, že musí dodržovat…100% času jí také nevěnuji, vzhledem k tomu, že z domova pracuji…ví, že jsou chvíle, kdy jsem tu jen pro ní, ale pak taky chvíle, kdy se musí zabavit sama a maminka pracuje nebo řeší domácnost…babičky máme daleko, ale když občas přijede mamka, hlídá třeba tři dny de facto v kuse (na noc tedy ne, protože ještě kojíme) a malá s tím nemá problém…s časem by také problém nebyl, moje práce není pro nás existenčně důležitá, takže s tím mohu kdykoli přestat…s dcerkou chodíme mezi děti několikrát týdně, občas ji nechávám i na hlídání a jdu si na pár hodin něco pozařizovat nebo sednout s kamarádkou do kavárny především pro to, aby právě nebyla malá stále se mnou, jinak bych to nepotřebovala a nechala si ji doma…čistě mi prostě jde asi o to, že musím nějak překonat fakt, že to druhé dítě by bylo počato z mojí strany z rozumu a to podle mého názoru není správně…pro ten plod je podle mě potřeba, aby cítil, že je milovaný, že se na něj rodina těší (a především tedy ta maminka)…není to nefér vůči němu? O prvním miminku jsem toužila od maturity, bývalý přítel tak brzy nechtěl, tak jsem vystudovala 5 let VŠ, ale dítě strašně moc chtěla…během vš jsme se rozešli a dali jsme se do kupy s nynějším partnerem…a s manželem pak jsme mimi čekali ani ne po dvou letech vztahu, malá se povedla na poprvé a věřím, že i proto, že jsme oba tak moc chtěli… :srdce:

Ahoj, jestli můžu, napsala bych Ti k tomu svůj názor. Hlavně, měli byste s mužem najít kompromis, protože jste prostě dva, jeden chce a druhý nechce. Je mi jasné, že dítě bude mít větší dopad na Tebe, než na něj - těhotenství, porod, kojení atd. Ale přesto nemůžeš říct definitivně ne a jeho nechat plácat se v emocích. To by nemuselo z dlouhodobého hlediska dopadnout dobře. Já když jsem čekala a porodila první dceru, tak jsem myslela, že už druhé dítě nebudu mít nikdy tak ráda, jako ji, zkrátka jsem si to neuměla představit, druhé těhotenství pak bylo velmi komplikované a můj vztah k dítěti v břiše dost rozpačitý, nicméně jakmile se syn narodil, byla jsem z něj totálně odvařená. Vím, že to nemusí nastat okamžitě po porodu, ale ve většině případů si k tomu dítěti cestu najdeš. TO je příroda. Jinak tomu, co cítí plod v břiše bych až takovou velkou váhu nedávala, copak si někdo pamatuje, co dělal těch 9 měsíců v břiše? Naprostá většina lidí si nepamatuje ani nic z prvních 2-3 let života. Zkrátka to zkus vzít racionálně. Jinak jsem pak porodila ještě další 2 holčičky, takže dohromady máme ty Tebou zmíněné 4 děti a řeknu Ti, že ač jsme to úplně neplánovali (nechávali jsme tomu díky mým gyn. problémům volný průběh - bude bude, nebude nebude), tak jsme oba šťastní, že ty děti máme. Jsou to parťáci, to co dá sourozenec sourozenci nemůže nikdy suplovat rodič nebo kamarád. Mám je před očima dnes a denně, tak to vidím. Tvoje holčička je zatím malá, ale myslím si, že jí sourozenec začne chybět. My máme relativně velký dům a 3 dětské pokojíčky a představ si, že děti většinou spávají spolu v jednom pokojíčku, a to jim je v rozmezí 4 - 13 let. Prostě chtějí být spolu. Někdy se i mlátí, nebo se dohadují, ale vesměs to pozitivum jasně převažuje. Ani jeden netrpí tím, že má více sourozenců, mají vše co potřebují, když chtějí, můžou na lyžák, tábor, výlet atd. atd., můžou pěstovat koníčky které chtějí, byť jsou finančně náročnější. Něco jiného by bylo, kdyby bylo dětí moc a peněz málo, ale to nebude Váš problém. Nedělej z dcerky jedináčka a dej tomu šanci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
24.11.17 14:02

@Citronkalekninka Každé dítě chce sourozence, mít doma to miminko…jenže ono to není pořád miminko…a řekla bych jí pravdu, že někteří rodiče se rozhodnou mít více dětí a já, že se rozhodla mít jen jí…nemyslím si, že by se s tím nevyrovnala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1295
24.11.17 14:02
@Bábrdl píše:
Já mám jen jedno své dítě, takže ho mám ráda těch 100% :lol:Ale každá máma ti řekne, že má všechny ráda stejně, ale k jednomu má „blíž“. To je takový korektní opis :lol: :lol: :lol:

Treba ja bych to nerekla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1231
24.11.17 14:04

@barcanov hele to je s nadsazkou ( ten hrich) dobre napisu to jinak ;-) jak to citim…nemit dalsi dite je pitomost :-) lepsi?… A dle meho nazoru i sobeckost. ikdyz to ted tak nevidis. Male bude jednou partak chybet. a treba ti to i vycte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5696
24.11.17 14:05
@MaminkaLucka píše:
Bože!! Opravdu máš jedno dítě radši než druhé?? To je hnus!!!
Mám tři a všechny ráda stejně.

Ale tak to asi není myšleno. Já mám svoje 4 děti ráda všechny stejně, ale k některým mám blíž, to je normání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
@pajaxy píše:
Treba ja bych to nerekla.

tak jasně, že ne v takové diskuzi. Ale když se to jinak napíše, přizná to skoro každá matka, co nemá jedináčka. :jazyk:

https://www.emimino.cz/…uheho-46078/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1295

@Zabatko pekne a presne napsano!
@barcanov dcera odroste a bude ti smutno a mantzelovi mozna jeste vic…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka

@barcanov
jak by ses cítila kdyby to bylo naopak..většinou jsou tady diskuze, chci další dítě, ale manžel nechce..
Co kdyby ty si byla na druhé straně..umíš si to představit? co bys dělala, kdyby si moc toužila po dítěti a muž by nechtěl? Myslím že i toto je velký důvod k rozvodu, případně k životu v trápení..Nenaplněná touha opravdu může znamenat poloviční život..
Samozřejmě zase bych nešla přes mrtvoly jako taky paní anonymní.. :poblion: to je opravdu hrůza..mít takovou matku, která nesnáší vlastní dítě..co z toho chudáka vyroste..emocionální zmetek

• Citovat
  • Upravit
1295
24.11.17 14:07
@Bábrdl píše:
tak jasně, že ne v takové diskuzi. Ale když se to jinak napíše, přizná to skoro každá matka, co nemá jedináčka. :jazyk:https://www.emimino.cz/…uheho-46078/

Ja fakt ne ani v diskusi, ani mimo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6311
24.11.17 14:07
@Bábrdl píše:
Já mám jen jedno své dítě, takže ho mám ráda těch 100% :lol:Ale každá máma ti řekne, že má všechny ráda stejně, ale k jednomu má „blíž“. To je takový korektní opis :lol: :lol: :lol:

Nemyslim si, mam dvoch chlapcov a lubim ich rovnako.

Zakladatelka, aj ked si mozno nevies predstavit, ze by si druhe dieta lubila tak ako prve, tak to pride samo. Proste pride dalsie presne tak uzasne dieta, ako je tvoja dcera.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
24.11.17 14:09

@Zabatko Děkuji moc za názor :)…s penězi problém by nebyl, snad, ale větší bydlení bychom řešit museli…máme jen 3+1 byt, tudíž jeden dětský pokojík…na dvě děti malé OK, ale až budou starší, tak mi přijde lepší, když má každé svůj prostor k žití…sice máme koupen velký pozemek na stavbu, ale vzít si nějaké 4 mil hypotéku, tak to už by bylo finančně hodně na hraně, takže tam máme jen zahradu…nicméně věřím, že to musí být krásné, když jsou 4 a všichni si takhle úžasně rozumí :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1231

@barcanov chapu te. potrebujes si to sama v sobe omluvit. nicmene vuci manzelovi to neni fer.neco jsi mu slibila a ted to sobecky menis a na jeho city neberes ohled.ja bych se i bala ze me opusti. touha po diteti je mocna. nedas ty da jina.zkus si to otocit…jak by ti bylo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5696
@Citronkalekninka píše:
MATERSKA LASKA SE NEDELI ALE NASOBI :srdce:. rekla mi to kamaradka kdyz jsem se bala ze nebudu druhe milovat tolik jak to prvni. a je to svata pravda. miluju to mladsi tolik az mi puka srdce laskou. a uz vim ze bych tolik milovala i treti a kazde dalsi.
:srdce: :palec: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1015
24.11.17 14:10
@Bábrdl píše:

To si dovolím říct, že asi nejsem každá máma.
Musela bych se hanbou propadnout. Nevím, jak to máš ty teda, když jsi porodila jedno, ale já porodila všechny a nemohla bych mít jedno víc ráda než dvě ostatní :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
elot
24.11.17 14:10
@Anonymní píše:
Mimina nesnáším… nemám žádnou fotku z ultrazvuku nezajímá mě to. Manžel bude doma na rodičáku, když to tak chtěl.. Už to máme domluveno

Brr, to je tak studené co píšeš. Taky znám jednu matku, co dítě nechtěla, na mateřské zůstal otec, a chudinka malá je na psychiatrii, protože chtěla v osmi letech skočit z okna. Popřemýšlej nad tím.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky