Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Lizinka3 mě vyhrožoval doktor, že mě fikne až po ukončeném 39tt a to je tedy 39+0, takže držím palce, aby tě tak dlouho nenechali, to musí být už fakt dlouho s tím břichem.
Jé okolo 2. roku jsem dítě málem zabila, jak byl vzteklý, to byl masakr, snad budou dvojky lepší, jinak vyskočím z okna dobrovolně sama. ![]()
@vendikknapik
To ale pan doktor nemyslela vážně, že ne?
To je snad fyzicky i nemožný
Pro mě teda spíš psychicky
No zejtra jdu do poradny, tak jeslti z nich vypadne něco podobnýho, tak už tam asi začnu hejkat a prostě jim tam zůstanu dokud neporodim. Jako děcka už maj ke 3 kg, tak jak dlouho by je ve mě chtěli nechat? ![]()
No my taky, přesně mezi rokem a půl a teď dvěma rokama. Už ho to teď trochu přechází, že si nechá plno věcí vysvětlit (ťuk ťuk). ![]()
Si myslim, že to dopracujem tak, že s dvojčatama už to řešit nebudem. Prostě hlavně aby se nepozabíjeli děcka mezi sebou a zbytek je nadstandart ![]()
@Lizinka3 u nás se to zklidnilo přesně ve 3 letech, už jsme prosila o kontakt na nějakého psychologa, že už nevím co s ním, že furt řve, vzteká se, válí se a tak. Ve 2,5 letech začal mluvit, zjistil, že se dá s námi domluvit, že už víme coc chce a pak to bylo o mnoho lepší.
Tak na zítra držím palce, aby jsi dostala brzký termín. Škoda, že se do pátku nedostanu na net a pak nevím, ajk to dám, ale pokusím se hned číhnout, určo písni, jak jsi dopadla!!!
@vendikknapik jééé ty jsi šikulka. No jo, ale to jsi na zadkem neměla 2 aktivní dítka. S nima nic neudělám, protože v obýváku je to už nebaví - není co zkoumat, tak když nechám vrátka od zábrany otevřený, tak už šupajdí. Tudle Ema honila kocoura po bytě a já jí hledala v kuchyni a ona s nim v ložnici. Na návštěvách jsou zlatíčka a každý říká: jéé, to jsou tak hodný děti…
@Lizinka3 no pokud nejsou hlavičkama dolu, tak ti je třeba už příští týden vyndají, ale připrav se na to, že třeba „nebudou připraveni“ jít ven jako Matěj-ten měl problém s dýcháním, ale i třeba ne. Já třeba byla hrozně ráda, že jsou na JIPu a že si všechno osahám a pak až mi je dali na pokoj, tak jsem už věděla co a jak… - na tuhle dobu hrozně ráda vzpomínám a i na ty super doktorky a sestřičky, co tam byly…
Tak holky, my už jdeme taky zítra asi naposled do poradny a pojedem…Nebo, že by nás taky ještě nechali, zítra písnu. Jo a jak máte starosti s dortíkama…tak naše to budou mít vyřešený, dokud babča nenatáhne brka, jsem cukrář amatér a peču širokému okolí…Už se těším až upeču našim bedrunkám. Děvčátka, vše dobré a netrpělivě čekám na další vývoj situací. babča Jana
Jéé babčo, vy jste hotový poklad pro ty vnoučátka-těšíte se, upečete, určitě ráda pohlídáte… Nechcete zajet i do Prahy - my takovou babičku budeme na rukách nosit ![]()
@Pétik80 Nejsou. Tonda stále KP a Peťan je příčka, takže snad ju
Já už si každej večer dávám horký lázně a přemejšlim i nad maliníkem, i když nevim jestli je to něco platný.
A tak ono jedno dvojče na tom stejně bude hůř ne? Protože o tom kdy půjdou ven rozhoduje to dominantnější, takže většinou to druhý ještě připravený neni. Tak snad by to už nějak zmákli ![]()
A můžu se zeptat, jak dlouho jste byli v nemocnici? Já už se možná někdy ptala ale už nevím ![]()
Babčo - vy jste teda vážně zlatá
Snacha z vás musí bejt vyprdlá co?
Já bych taky brala takovou tchýni
Ta moje je hrozně hodná, má mě ráda, svym způsobem jí mam ráda taky ale hrozně mi vadí její způsob vyjadřování a přístup k výchově ![]()
Ale dorty peče taky
Příští tejden nám bude pro Honzulu dělat dortovou Avii
Tu my totiž milujem ![]()
Tak dejte zítra určitě vědět, jak snacha dopadla. Jsem zvědavá, když máme stejný termíny, tak jestli dříve vykouknou naši rošťáci nebo vaše princezny ![]()
Jo a @vendikknapik děkuju a určitě dej vědět hned jak budete doma
Jak jsem včera viděla ty fotky tak na vás pořád myslim, jak už to máte fakt za pár ![]()
Teď jsme zjistila, že mi zpoplatnili i parkoviště před nemocnicí a já potřebuji někde nechat auto, to jsem zvědavá, kde něco najdu, když ani nejsem z Písku a žádné velké sídliště poblíž. ![]()
No musi to byt sok ale zase co by za to jini dali…zkus to brat jak to je…dvojnasobne stesti ![]()
@Lizinka3 ám to 30km a pak si musím dovézt prcky, že mám doma jediná řidičák a taťka ten den dorazí vlakem nebo busem až nás budou propouštět.
Tak jsem si umyla hlavu, dobalím a vyrazím. Mějte se tu dobře a já pak hned nakouknu. ![]()
@Lizinka3 no není to pravidlo, že to druhý není připravený. Můžeš porodit ve 37. týdnu a děti máš hned u sebe. Uvidíš sama, ale jestliže budeš po narkoze, tak budeš mít „chvilku“ času se zregenerovat na drobečky.
Já jsem rodila ve středu a pustili mě až další týden v pátek, takže jsem byla v porodnici 10 dní. V sobotu jsem už měla Emu u sebe a Matěj za námi přišel v úterý a nechali nás dojet 37.týden.
Tak dneska v poradně prý vše O. K.Holky mají okolo 2,5 kg, ani se mi to nechce věřit…Tak další týden trpělivého očekávání, no aspoň ještě něco ušiju. Mějte se a informujte, mě zajímá všechno, už je to fakt docela dávno, co jsem měla děti, vlastně v minulém století, chacha.Tak teď to prožívám znova jako prvorodička a jsem zvědavá, zda je budu umět aspoň přebalit. babča Jana
Babčo, tak já se přiznám - já v životě dítko nepřebalovala a až v porodnici mi to ukázala sestřička. Ta ovšem byla na pěst a samozřejmě jsem to udělala 2× za sebou špatně, ale pak jsem se to naučila a je to v poho…
Jé, tak to mají holky už pěkný váhy, ale moc tomu nevěřte - mě den před porodem řekli, že oba mají 2.7 kg a výsledek byl jiný…
Ahojky, tak máme dneska po tý poradně a byl to teda nářez, z baráku jsem odstartovala v 7 a vrátila se ve třičtvrtě na 12
Děsný, děsný! Monitor mi natáčeli 45 minut a ta sestra to nepřepla na dvojčata, takže se jim ta křivka kryla, což jsme teda zjistili až na vyšetření. Pak jsem půl hodiny čekala na UTZ, kde přede mnou museli vzít ještě dvě rodičky, takže skoro hodinu, pak teda utz dobrý, Peťa nám přerostl Toníka, odhady jsou T-2969 g a P-3208 g. Jinak jsou v pořádku, odpovídají tomu stáří a prej Peťa bude pupkatej
Tak jsem si řikala, že když jsou tak velký, tak už se dozvim ten termín ne? No a ono prd, na vyšetření mi řekla doktorka to co ty @Pétik80 a to, že teď by ještě mohli mít problém s dýcháním, že nemusej bejt úplně připravený no
Takže za tejden se prej ten termín dozvim
Pod tíhou hormonu jsem fakt myslela, že se jim tam rozbrečim, už jsem byla načatá po tom, co jsem stoupla na váhu a ona ukázala rovných 100kg. A aby toho nebylo málo, tak mi sdělili, že mam jít monitor natáčet znova kvůli tomu, že se tam překrejvá ta křivka. Tam jednoho nemohli chytnout a pak mě měřili 20 minut v leže a to jsem myslela, že se jim tam poblinkám
Vážně radost
Babčo, můžu se zeptat odkud jste? Dneska tam se mnou byly dvě maminky, které byly ve stejném týdnu a s dvojčaty, tak jsem si na vás vzpoměla, jestli to třeba nemůže být vaše snacha
Vim, že by to byla náhoda ale tak svět je malej ![]()