Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
Je úplně jedno jaké to byly důvody, je to vztah, který ti nesedí. Jak dlouho v tom chceš ještě pokračovat? Tobě se dělá fyzicky špatně z víkendu, který máš s ním strávit…Když uvidí, jak jsi naštvaná bude se o to víc snažit a tobě to poleze ještě víc na nervy. Promiň, že jsem tak přímá, ale zažila jsem něco podobné, čím víc jsem si chtěla držet odstup, tím to bylo horší. Když jsem to ukončila, strašně se mně ulevilo.
@coffewomen píše: Více
To je právě trochu nejasný, jestli ty výdaje za víkend proběhly s jejím vědomím nebo souhlasem, proto se na to ptám.
Ukonči to, nejezdi. Jasně mu řekni své stanovisko. Je to vyderac a zarlivec. I ve vztahu má mít každý svůj prostor. Ptal se tě vůbec, jestli chceš jet?
@KKubula domluvili jsme se pouze na ubytování, jinak dopravu si už platil.. a pak mi postupně začal říkat jak zajistil a zaplatil to a ono.. a každý den bylo něco… podle mě cítí, a vnímá, jak se chovám a jestli mi tim chce vytvořit ještě větší závazek.. netuším.. nebo tim, ze vse naplánuje a udela hezke tak si myslí, ze si me k sobě víc připoutá.. pak mi fotil ze se koupil nove obleceni.. (asi kvuli me)… a jeste mi psal jestli pojedu autem, jestli ho vyzvednu na nádraží.. tak jsem prvně nevěděla, a on ze mi zarezervuje parkování v hotelu.. to prej stalo taky treba 500kc.. ![]()
Nejezdi, ano ublížíš mu, ano stálo to spoustu peněz…ale pokud poješ, ublížíš nejvíc sobě, budeš počítat minuty do návratu a možná to ani nedáš do konce. Je to na poslední chilku, ale promluv s ním.
Tady vidím jasný propad v komunikaci, vy jste spolu neplánovali společný čas jako tým a teď ani neumíš říct, co ve skutečnosti chceš, tak prostě nedělej mrtvého brouka a řekni mu na rovinu, co cítíš a co hodláš dál udělat - a jestli bude objednávat něco bez Tvého souhlasu, je to jeho provar, ne už nic, co by sis mohla vyčítat. Ale tahle nejistota je pro chlapa k vzteku, tak přestaň dělat Zagorku…
okamžitě rozchod, oznámit mu, že mu na účet pošleš úhradu toho, na čem jste byli předem domluvení. co vymyslel a zaplatil sám, na to bych se mu vykašlala. když nepošle číslo účtu, vykašlala bych se i na to první. taky jsem byla kdysi s klukem domluvená na víkendu někde, ale po rezervaci se začal chovat tak, že jsem to během pár dní přehodnotila a zrušila, načež se urazil a beze slova navždy zmizel
peníze v tom tedy nebyly
Zakladatelko opravdu nejezdi, jestli už teď na tebe dělá nátlak, představ si, jaký nátlak bude po tom, co spolu strávíte víkend. Bude si myslet, že tě má ještě víc v hrsti, pokud pojedeš, dáš mu najevo že je vše v pořádku, že s ním chceš být, bude to pro něj jen potvrzení a bude to mnohonásobně horší.
Je to opravdu manipulátor a chce si tě zavázat a vyvolat v tobě pocity viny aby tě měl jistou. Nejezdi, opravdu ne. A připrav se na zcela iracionální reakce z jeho strany.
Pro pobavení, byla jsem jednou na rande s klukem, se kterým jsem si asi 4 dny psala. Po rande - hodinová procházka a jedna limonáda - jsem mu napsala, velmi citlivě a slušně, že to tam nevidím, a dostala jsem brutálně urážlivou a dlouhou zprávu že co si o sobě jako myslím, že jsem namyšlená, že skončím špatně, že vybírám až přeberu atd… strašný výplod a psychologický nátlak…
Byla jsem z toho ještě týden rozhozená a to o nic nešlo.
Takže opravdu, nejezdi s ním prosím nikam, jen ho utvrdíš v jeho šílených domněnkách o velké lásce, co si o vás dvou vykonstruoval.
Ještě jedna věc mě napadla - napiš mu, že jsi se narodila jako kluk, to dá jen málokdo… ![]()
Kolik vám je? Týpek je psycho, nikam bych nejela a ukončila to hned, dovolenou na Bali snad nezaplatil ![]()
Holky, tak ted mi volal a mam uplne úzkosti
byla bych rada za vas nazor.. rekl mi, ze ma pocit, ze mu posledni tyden věnuju malo pozornosti a jestli ma ten výlet zrušit.. přitom včera jsem mu volala jak jsem došla od kamaradky (zadal me o to) a denne s nim stravim na telefonu tak 20min az 1 hodinu (2 telefonáty denně cca)… a ted se me zeptal, co mam vecer v plánu, tak jsem mu rekla, ze se mam potkat s mym kamarádem (vi, ze je gay) a on mi rekl, ze je ze me zklamaný, ze nechápe proč prvne jemu nenapíšu na dobre ráno a tvrdím mu, kolik mam práce, ale ze jako prvni rano odepisu tomu kamarádovi, ktery mi pise jednou za velký čas.. jsem opravdu tak spatna, ze ho neupřednostňuji jakožto člověka, se kterým randím?
Proč mu normálně neřekneš, že v tom vztahu pokračovat nechceš?
No a tys mu na to neodpovedela, ze to chces zrusit? ![]()
Holka ty si zralá na terapii. Máš úplně zkreslený pohled na vztahy a co je normální a není. Vykašli se teď na chlapy a dej se dohromady.
Ježkovy voči, ukonči to s ním a blokace. Tenhle cvok tě bude deptat tak dlouho, až mu uvěříš, že je s tebou něco špatně. Není. Znáte se chvíli, vídáte se relativně málo, tak by to oro tebe snad neměl být problém. Konec a zvonec.