Nechci přestat kojit

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26583
7.8.18 10:04
@Klopotkova píše:
To jsou takové kecy v kleci, ať si každý dělá to, co chce, já nejsem žádná kojofilka, nekojila bych ani 5 minut.
Pro dítě jsou daleko důležitější věci než nějaké mm a kvůli tomu se omezovat a kazit si postavu, ne-e. :lol:

Ty si delas srandu, ze jo? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klopotkova
7.8.18 10:07
@Lenka_Hal píše:
Ty si delas srandu, ze jo? :D

Nedělám.

• Citovat
  • Upravit
29436
7.8.18 10:26
@Klopotkova píše:
Bych nekojila vůbec, um je dnes takové kvality, že nač se tím zatěžovat.

Jo, srovnávat chemický výrobek z mléka pro telata s mlékem pro lidi, které se notabene tvoří na míru miminku podle toho, co přesně v daný okamžik potřebuje, to je jako srovnávat Trabanta s Mercedesem. :P Zakladatelka kojit chce, takže tvůj příspěvek je naprosto mimo mísu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
7.8.18 10:28
@MarieP píše: :zed: a kolik máš dětí? Jako když to nejde, dobrá… Ale zatěžovat se? :roll: Taky zatěžovat se porodem, výchovou, láskou…proč, že?

Nemá žádné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
7.8.18 10:43
@Klopotkova píše:
To jsou takové kecy v kleci, ať si každý dělá to, co chce, já nejsem žádná kojofilka, nekojila bych ani 5 minut.
Pro dítě jsou daleko důležitější věci než nějaké mm a kvůli tomu se omezovat a kazit si postavu, ne-e. :lol:

Přesně, at si každý děla, co chce. Zakladatelka chce kojit. Tak si jdi ta svá moudra publikovat jinam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4473
7.8.18 11:53

Pokud malý přibírá, vykašlala bych se na dokrmování a hodila se do klidu. Přibírá podle dr. ani moc, ani málo = přibírá normálně. Některé děti prostě nikdy nebudou buřti i kdyby snědly mámu. Mám doma 2 kousky. :mrgreen: Hlavně nebreč. Dej si malé černé pivo - to je i na mléko i na nervy :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4473
7.8.18 11:58
@Beckyttine5 píše:
Děti často preferují leve prso, je blíže k srdicku - nemá to tak tvé miminko taky tak? Jinak holky mají pravdu, kojit se dá klidně i jedním prsem. Někde jsem četla, že pokud nejde kojit jedním prsem, bývá za tím něco nevyreseneho z minulosti v hlavě matky… často problém s někým blízkým

No, tyto báchorky o nevyřešené minulosti asi čerstvé mamince moc klidu nedají. Některé děti prostě preferují víc jdnu stranu - radějí spí na levém boku, raději otáčí hlavičku na jednu stranu a stejně tak raději se kojí z jednoho prsu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Verun83
7.8.18 13:45
@Saarka_O píše:
Homeopatika v žádném případe dlouhodobě. Berou se tak týden na rozjezd laktace a pak už jsou bez efektu. Zkus pískavici - dvě tobolky ráno a dvě večer - to mi pomohlo hodně ( objednala jsem si je přes Benu eshop) Hlavně žádný strach, mléka máš hodně! Já bojovala s kojením a dokrmovala do pulky třetího měsíce. Od te doby jen kojím. Prsa se nenalevaji a ani moc neodsaju, ale mala přibírá, takže mléka vypije dost - zrovna jako u TebePři kojení začni tim slabším prsem (to deláš dobře,), ještě jednou bych ho k tomu prsu vrátila v průběhu kojení z toho silnějšího :palec: Ono by to utahlo i jedno prso, kdybys mela dvojčata, taky by bylo jedno prso na dite :D

Ja brala homeopatika dlouhodobe na kojeni a bez efektu opravdu nebyly.

Jinak jsem jedla plnotucny tvaroh, pila caro. A hlavne byt v klidu, spat.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.8.18 13:56

Všem vám moc moc děkuju za vaše názory, rady, tipy a hlavně podporu nevzdat to.

V noci ho vždy jako první dávám k tomu horšímu - levému. A jak v noci dýl spinká (první vstávání od vykoupání za 4 max 5 hod, pak další za cca 2,5 - 3 hod) tak ho mám i víc nalité (tvrdé), takže v noci mu to levé horší stačí na jedno nakrmení a opravdu myslím, že vypije v noci dost, neb pak je prso úplně měkké a ještě když ho zkusím „pomačkat“ , tak i mlíko ještě „teče“. Jinak v hnízdečku vedle sebe ho na posteli mám :srdce: . Pak přes den z něho pije efektivně tak ty 2-3 min, že slyším jak hltá, až se někdy zakucká . Vždy ho nabízím jako první.
Ale asi bych se měla naučit z něho odsávat i v noci, když je opravdu prolaktin nejvyšší.
Takže mi přijde, že to levý - horší prso spíš potřebuje více času na tvorbu mlíka, že se tam tvoří pomaleji (pokud je to možné).

Jinak když dokrmuju, tak stříkačkou po prstě. Když nemám odsáto, tak dám trošku Nutrilonu (30ml) , jinak dávám své mm. Nedokrmuju každý den, ale jen občas a to třeba 1-2× denně. Jen opravdu když vidím, že je nespokojený a ještě by si dal. Tak pak po vystřídání prsou mu tedy dám .....

Vím, že když maminky z nějakého důvodu kojit nemůžou, že miminko musí být na um, ale já tak nějak věřím, že to dáme, proto to nechci vzdát a scháním info právě tady u vás u maminek, které měli třeba podobnou zkušenost s daným „problémem“ ..... Kdybych si byla jistá, že malý nepřibírá, a že um je jediným řešením, aby prospíval, tak mu ho dám. Ale zatím se mi to nezdá, že by měl mít flašku s um.

• Citovat
  • Upravit
Ariadne
7.8.18 14:01

Jasne,jdes na to dobre :D delam to stejne. Prsa mas mekky,ale ony se nastartuji rychle. Asi bych ani nutne nedokrmovala. Zkus ho uhoupat,dudlik,plinku na zuzlani. Treba chce spat a ne se nutne kojit. Si vezmi,jak malinky ma zaludek,jako svoji dlan,mizna o neco vetsi,kdyz se roztahne.

Hlavne jez a pij a ono se to ustali.

• Citovat
  • Upravit
3115
7.8.18 14:02
@Anonymní píše:
Ještě jsem zapoměla dodat, že piju kojící čaje, asi 5 hrníčků denně. Mám od hippu (2 hrníčky za den) a Bio kojící čaj (3 hrníčky za den).
A samozřejmě jsem přečetla spoustu článků na zvýšení tvorby mlíka a potřebovala bych i podpořit psychiku, neb dnes jsem z toho k.o., že toho mlíka je tam opravdu málo v tom jednom prsu :,( .Děkuji

Toho čaje se mají vypít 2-3 hrnky denně, jinak to může mít opačný efekt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ariadne
7.8.18 14:03

Pred chviki jsem kojila z toho spatnyho a chvili se rozciloval,nez se mu to spustilo a pak zase nestihal. Oni si miminka poradi.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.8.18 14:06

Děláš to dobře, řiď se sebou a miminkem :) .

@Ariadne píše:
Pred chviki jsem kojila z toho spatnyho a chvili se rozciloval,nez se mu to spustilo a pak zase nestihal. Oni si miminka poradi.

To máš dobrý, mně u toho neoblíbeného předstírá spánek :mrgreen: .

anonym P.

• Citovat
  • Upravit
Ariadne
7.8.18 14:14
@Anonymní píše:
Děláš to dobře, řiď se sebou a miminkem :) .

To máš dobrý, mně u toho neoblíbeného předstírá spánek :mrgreen: .

anonym P.

Tak to je ta lepsi varianta. Ja uz u naseho cekala,ze zacne jecet.ale mliko se spustilo za vterinu 12

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.8.18 15:11
@Ariadne píše:
Tak to je ta lepsi varianta. Ja uz u naseho cekala,ze zacne jecet.ale mliko se spustilo za vterinu píše: Více

No rozhodně je tišší :lol: .
Ale špatně se „spící“ dítě motivuje ať to zkusí.
Takže v rozporu se všemi doporučeními to dělám naopak nebo to neoblíbené prostě vynechám.

Teď už slunečnice :)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová