Nechci přestat kojit

Napsat příspěvek
Velikost písma:
18304
7.8.18 16:25
@Klopotkova píše:
Nedělám.

Kazit postavu..probůh..já popravdě znám tuny tlusťošek, co nikdy nekojily a potom štíhlé krásné ženy, které kojily třeba 2 roky.
Toho bych se teda fakt nebála..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
7.8.18 16:28
@Anonymní píše:
Všem vám moc moc děkuju za vaše názory, rady, tipy a hlavně podporu nevzdat to.

V noci ho vždy jako první dávám k tomu horšímu - levému. A jak v noci dýl spinká (první vstávání od vykoupání za 4 max 5 hod, pak další za cca 2,5 - 3 hod) tak ho mám i víc nalité (tvrdé), takže v noci mu to levé horší stačí na jedno nakrmení a opravdu myslím, že vypije v noci dost, neb pak je prso úplně měkké a ještě když ho zkusím „pomačkat“ , tak i mlíko ještě „teče“. Jinak v hnízdečku vedle sebe ho na posteli mám :srdce: . Pak přes den z něho pije efektivně tak ty 2-3 min, že slyším jak hltá, až se někdy zakucká . Vždy ho nabízím jako první.
Ale asi bych se měla naučit z něho odsávat i v noci, když je opravdu prolaktin nejvyšší.
Takže mi přijde, že to levý - horší prso spíš potřebuje více času na tvorbu mlíka, že se tam tvoří pomaleji (pokud je to možné).

Jinak když dokrmuju, tak stříkačkou po prstě. Když nemám odsáto, tak dám trošku Nutrilonu (30ml) , jinak dávám své mm. Nedokrmuju každý den, ale jen občas a to třeba 1-2× denně. Jen opravdu když vidím, že je nespokojený a ještě by si dal. Tak pak po vystřídání prsou mu tedy dám .....

Vím, že když maminky z nějakého důvodu kojit nemůžou, že miminko musí být na um, ale já tak nějak věřím, že to dáme, proto to nechci vzdát a scháním info právě tady u vás u maminek, které měli třeba podobnou zkušenost s daným „problémem“ ..... Kdybych si byla jistá, že malý nepřibírá, a že um je jediným řešením, aby prospíval, tak mu ho dám. Ale zatím se mi to nezdá, že by měl mít flašku s um.

Hele super, myslím, že máš dobrý přístup.
Být tebou, tak se na Nutrilon vykašlu úplně, to dáte, podle toho, co píšeš, i bez něj v pohodě. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
7.8.18 16:31
@Anonymní píše:

V noci ho vždy jako první dávám k tomu horšímu - levému. A jak v noci dýl spinká (první vstávání od vykoupání za 4 max 5 hod, pak další za cca 2,5 - 3 hod) tak ho mám i víc nalité (tvrdé), takže v noci mu to levé horší stačí na jedno nakrmení a opravdu myslím, že vypije v noci dost, neb pak je prso úplně měkké a ještě když ho zkusím „pomačkat“ , tak i mlíko ještě „teče“. Jinak v hnízdečku vedle sebe ho na posteli mám :srdce: . Pak přes den z něho pije efektivně tak ty 2-3 min, že slyším jak hltá, až se někdy zakucká . Vždy ho nabízím jako první.
Ale asi bych se měla naučit z něho odsávat i v noci, když je opravdu prolaktin nejvyšší.
Takže mi přijde, že to levý - horší prso spíš potřebuje více času na tvorbu mlíka, že se tam tvoří pomaleji (pokud je to možné).

Jinak když dokrmuju, tak stříkačkou po prstě. Když nemám odsáto, tak dám trošku Nutrilonu (30ml) , jinak dávám své mm. Nedokrmuju každý den, ale jen občas a to třeba 1-2× denně. Jen opravdu když vidím, že je nespokojený a ještě by si dal. Tak pak po vystřídání prsou mu tedy dám .....

Vím, že když maminky z nějakého důvodu kojit nemůžou, že miminko musí být na um, ale já tak nějak věřím, že to dáme, proto to nechci vzdát a scháním info právě tady u vás u maminek, které měli třeba podobnou zkušenost s daným „problémem“ ..... Kdybych si byla jistá, že malý nepřibírá, a že um je jediným řešením, aby prospíval, tak mu ho dám. Ale zatím se mi to nezdá, že by měl mít flašku s um.

Jo jinak jak se říká, že po rozkojení se má kojit jen z 1 prsa - tak to jsem nepraktikovala nikdy, oběma holkám nikdy jedno prso nestačilo. Vysály obě a pak jsem to třeba ještě jednou otočila - tzn. třeba jsem začínala levým, vypila levé, pak jsem dala pravé, vypila pravé a když by si ještě dala, strčila jsem zase levé a potom zase pravé, ono zas z těch prsou něco málo na „doražení“ pak vyteče = u tebe by to bylo místo těch 30 ml dokrmu Nutrilonem.
Myslím, že takto by dítko rozhodně nemělo mít nedostatek mléka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
7.8.18 16:34

Jinak toho čaje kojícího tak 2 hrnky, vysokým dávkováním se lepšího efektu nedocílí.
Přidala bych kdyžtak ještě Caro s mlíkem. Plus pít dostatek vody, kór teď v těch vedrech. Po kojení vždy doplnit dostatek tekutin.
A polívky - ty jsou taky výborný na podporu kojení. Zeleninové, luštěninové (pokud kvůli prdíkům malý snese), vývary..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3745
7.8.18 16:38
@cverunka píše:
No, tyto báchorky o nevyřešené minulosti asi čerstvé mamince moc klidu nedají. Některé děti prostě preferují víc jdnu stranu - radějí spí na levém boku, raději otáčí hlavičku na jednu stranu a stejně tak raději se kojí z jednoho prsu.

Zakladatelka psala, že z jednoho prsa má toho mléka výrazně méně. .proto jsem uvedla, co jsem o tom četla..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
7.8.18 19:46
@Anonymní píše:

To nedělej. Zvykne si, že když to nejde, stačí být nespokojený a máma dá mléko, které teče snáz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.8.18 09:12

Maminky, vím, že to bude znít asi hloupě, ale ty z vás, kteří o tom „něco“ ví, mohli byste mi prosím napsat jak se tvoří mléko? Když se tvoří v průběhu kojení, tak proč mi v tom „línějším“ prsu „dojde“ a netvoří se dál při kojení? A přibližně kolik je mléka předního, které mi přijde, že teče samo a kdy začne téct mlíko zadní?

Ale zase si říkám, že kdybychom na tom byli zas tak úplně špatně a malý měl hlad, že by se určitě ozval, ne? Vlastně když občas 1× za den dokrmím, tak na něm taky poznám, že ještě hlad má ..... Ale on je po nakojení spokojený, směje se, povídáme si a nebo hned usne. Ale zase pravdou je, že nevydrží spát nějak extra dlouho přes den. Když spí hodně, tak ty dvě hoďky a pak se hned hlásí na jídlo, občas to ani dvě hodiny nejsou (třeba 1:45 hod) , ale zase to moc neřeším - to, že jí častěji. I když podle LP by měl prý 3 hodiny vydržet :nevim: . podle dětské sestry má jíst vždy, když si řekne (to dělám já - když si řekne - kojíme).

Ještě moc děkuju za odkazy, které jste mi poslali. V jedné otázce, kteou nějaká maminka pokládala, tak jsem se v tom úplně viděla. Přesně jako bych to psala já.

Jo, a ještě - včera jsem si v lékárně koupila bobulky na podporu kojení LACTIL , myslíte, že bych k tomu mohla koupit i tu pískavici? Nebo to bych toho už měla moc? Na tu jsem četla jen samá pozitiva, a co prý po ní maminky měly mlíka :palec: .

Děkuju a přeju hezký den :kytka:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová