Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj, proti alergiim se da ‚ockovat‘. Vic o tom ale nevim, podstoupila to kamaradka…
Já se s kortikoidy smířila. jsem šťastná, že můžu normálně dýchat. jsou horší nemoci.
Mě pomáhá na sennou rýmu akupunktura.
Ale teď taky řeším své děsné pláce. Spiro zatím dobrý. Skončila jsem na 14 dni na kortikoidech.
Ale k tomu jsem si sehnala Vironal a brala B-komplex, pila vincentku.
Jedu to teď v pátek řešit k psychosomatikovi. Rozhodně nechci, aby se mi to zvrtlo v astma.
Btw. alergici mívají i horší tlusté střevo
Já bych to zase tak černě neviděla. Já mám astma, alergii na roztoče, kočku a prach. Na alergologii mě dohnal neustálý kašel trvající dost dlouho. Hlavně teda noční kašel několik hodin trvající. Člověk by z toho až
Teď jsem ve fázi, kdy využiji dejchadlo jen při potížích a ty se už moc nestávají ![]()
@omites psychosomatik je kdo? Já koukala po nějakých alternativách, ale zatím nevím kudy kam…
Já spiro měla až nadpůrměnrou - prý. Ale vím, že od astmatu jsem jen krůček. Má ho mamka, ale taky ze životního stylu… já s tím prostě chci bojovat.
Díky
@Anonymní píše:
Ahoj všem,
jdu se k vám „vyplakat“. Před asi dvěma měsíci jsem byla na alergologii. Dohnal mě tam šílený zdravotní stav - jedna viroza za druhou. Udělali mi klasické alergologické vyšetření a našli alergii na roztoče, kočky a další drobnosti. Zánět na plicích - následek nelečené alergie. Už delší dobu jsem se jakoby dusívala. Astma zatím ne, ale asi je otázka časuDostala jsem Claritine a nějaké kortiody na vdechování.
Objednaná jsem za dva týdny, ale došli mi léky. Nevím, co se bere dlouhodobě, jak to funguje… a včera, po asi 2 týdnech nebraní sotva dýchám. Dneska jsem blba s děckama, běhali jsme a já to pak asi půlhodiny dodýchávala. Fakt děs. Životní styl nemám ideální, ale určitě není katastrofální. Vyvážená strava, pohybu by mohlo být víc, uznávám…
A teď se ptám - doktroka říkala, že po dvou porodech se to často stává a že se to někdy spraví. Vy, co máte alergii, dá se z toho nějak „dostat“? Jsem z toho dost špatná a šílím z představy doživotního braní kortikoidůJak to máte vy, co s něčím podobným bojujete?
Vím, že jsou horší nemoci, ale já teď prostě bojuju s tímto… navíc by jsme rádi třetí dítě a to brzy a mám strach, že mě to totálně dorazí.
Díky všem.
Zdravím
Já bych to neviděla tak tragicky. Jsem taky alergik, hodně silný. Mám alergii na potraviny - na všechny mléčné výrobky, na rajčata, česnek, cibuli, kakao, čokoládu, citrusy a vitamín C, špenát… Reaguju anafylaktickým šokem. Minulá návštěva na alergologii mi připsala na seznam ještě astma, alergii na psy (jorkšírci mi neva), kočky, roztoče, pyly, spoustu trav a prach. Jsem dýchavičnější, ale kortikoidama to neřeším, ty jsem inhalovala dohromady jeden rok, ale díky Bohu nemám silné astma a dá se to i bez nich.
Není jiná možnost, než se s tím naučit žít, pořád je to jen alergie.
Co mě trápilo hodně, byla alergie na kondomy a zároveň i na sperma, jakmile se mi sperma dostalo dovnitř, skončila jsem na pohotovosti. Ale změnila jsem partnera a všechno je ok.
Me zname temer uplne vylecil alergie a tezke astma prechod na veganskou stravu. Primarka z plicniho pry koukala na jeji stav jak blazen a napsala ji do zpravy, ze organismus je procisten veganskou dietou. Ale asi ne kazdy ji dokaze dodrzovat..Preji hodne stesti!
Já pořád tak nějak doufala, že ty kortikoity jsou jen na výlečení toho zánětu a ono asi jo, jak píšete… ale asi to chce delší dobu… nebo nevím.
Zítra musím za sestrou, jestli mi aspoň něco do termínu napíše, jinak se zblázním. V noci jsem nemohla dýchat.
zakl.
Pokud máš alergii na roztoče, budeš se nejspíš muset smířit s tím, že budeš brát léky doživotně. Má to tak můj syn a třeba teď ho neuvěřitelně trápí to vlhké počasí. Jakmile začne flakat léčbu objeví se dušnost, zánět a pod. Takže pokud teď nebereš nic, jako bys začínala pořád znovu.
@Anonymní píše:
@omites psychosomatik je kdo? Já koukala po nějakých alternativách, ale zatím nevím kudy kam…
Já spiro měla až nadpůrměnrou - prý. Ale vím, že od astmatu jsem jen krůček. Má ho mamka, ale taky ze životního stylu… já s tím prostě chci bojovat.
Díky
je to odborník, který hledá, co z psychiky ti dělá to, co tě trápí, ve tvém fyzickém těle
Zásadní je udělat opatření proti alergenům- vyhodit koberce, záclony, čalouněný nábytek, zbavit se zvířat v bytě. Neberu léky, dávám to.
@majki.r píše:
Taky je fajn parní čistič na čalouněný nábytek…
To je na nic
@omites píše:
je to odborník, který hledá, co z psychiky ti dělá to, co tě trápí, ve tvém fyzickém těle
Správně by měl každý lékař začít psychosomatikou, tatínek byl chirurg a vždy se ptal i na psychiku…a teď jsem byla příjemně překvapená, když jsem si našla gynekologa, který se mnou hodinu probíral moje úzkostné stavy. Třeba se toho jednou dočkáme ![]()
Ahoj všem,
Dostala jsem Claritine a nějaké kortiody na vdechování.
Jak to máte vy, co s něčím podobným bojujete?
jdu se k vám „vyplakat“. Před asi dvěma měsíci jsem byla na alergologii. Dohnal mě tam šílený zdravotní stav - jedna viroza za druhou. Udělali mi klasické alergologické vyšetření a našli alergii na roztoče, kočky a další drobnosti. Zánět na plicích - následek nelečené alergie. Už delší dobu jsem se jakoby dusívala. Astma zatím ne, ale asi je otázka času
Objednaná jsem za dva týdny, ale došli mi léky. Nevím, co se bere dlouhodobě, jak to funguje… a včera, po asi 2 týdnech nebraní sotva dýchám. Dneska jsem blba s děckama, běhali jsme a já to pak asi půlhodiny dodýchávala. Fakt děs. Životní styl nemám ideální, ale určitě není katastrofální. Vyvážená strava, pohybu by mohlo být víc, uznávám…
A teď se ptám - doktroka říkala, že po dvou porodech se to často stává a že se to někdy spraví. Vy, co máte alergii, dá se z toho nějak „dostat“? Jsem z toho dost špatná a šílím z představy doživotního braní kortikoidů
Vím, že jsou horší nemoci, ale já teď prostě bojuju s tímto… navíc by jsme rádi třetí dítě a to brzy a mám strach, že mě to totálně dorazí.
Díky všem.