Nechci se smířit s doživotním braním léků - alergie

Anonymní
23.11.14 21:49

Nechci se smířit s doživotním braním léků - alergie

Ahoj všem,
jdu se k vám „vyplakat“. Před asi dvěma měsíci jsem byla na alergologii. Dohnal mě tam šílený zdravotní stav - jedna viroza za druhou. Udělali mi klasické alergologické vyšetření a našli alergii na roztoče, kočky a další drobnosti. Zánět na plicích - následek nelečené alergie. Už delší dobu jsem se jakoby dusívala. Astma zatím ne, ale asi je otázka času :( Dostala jsem Claritine a nějaké kortiody na vdechování.
Objednaná jsem za dva týdny, ale došli mi léky. Nevím, co se bere dlouhodobě, jak to funguje… a včera, po asi 2 týdnech nebraní sotva dýchám. Dneska jsem blba s děckama, běhali jsme a já to pak asi půlhodiny dodýchávala. Fakt děs. Životní styl nemám ideální, ale určitě není katastrofální. Vyvážená strava, pohybu by mohlo být víc, uznávám…
A teď se ptám - doktroka říkala, že po dvou porodech se to často stává a že se to někdy spraví. Vy, co máte alergii, dá se z toho nějak „dostat“? Jsem z toho dost špatná a šílím z představy doživotního braní kortikoidů :zed: Jak to máte vy, co s něčím podobným bojujete?
Vím, že jsou horší nemoci, ale já teď prostě bojuju s tímto… navíc by jsme rádi třetí dítě a to brzy a mám strach, že mě to totálně dorazí.
Díky všem.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1726
23.11.14 21:53

Ahoj, proti alergiim se da ‚ockovat‘. Vic o tom ale nevim, podstoupila to kamaradka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1187
23.11.14 21:56

Já se s kortikoidy smířila. jsem šťastná, že můžu normálně dýchat. jsou horší nemoci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
23.11.14 21:57

Mě pomáhá na sennou rýmu akupunktura.

Ale teď taky řeším své děsné pláce. Spiro zatím dobrý. Skončila jsem na 14 dni na kortikoidech.
Ale k tomu jsem si sehnala Vironal a brala B-komplex, pila vincentku.

Jedu to teď v pátek řešit k psychosomatikovi. Rozhodně nechci, aby se mi to zvrtlo v astma.

Btw. alergici mívají i horší tlusté střevo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.11.14 21:59

Já bych to zase tak černě neviděla. Já mám astma, alergii na roztoče, kočku a prach. Na alergologii mě dohnal neustálý kašel trvající dost dlouho. Hlavně teda noční kašel několik hodin trvající. Člověk by z toho až :poblion: Teď jsem ve fázi, kdy využiji dejchadlo jen při potížích a ty se už moc nestávají ;)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.11.14 22:00

@omites psychosomatik je kdo? Já koukala po nějakých alternativách, ale zatím nevím kudy kam…
Já spiro měla až nadpůrměnrou - prý. Ale vím, že od astmatu jsem jen krůček. Má ho mamka, ale taky ze životního stylu… já s tím prostě chci bojovat.
 Díky

• Citovat
  • Upravit
12550
23.11.14 22:01
@Anonymní píše:
Ahoj všem,
jdu se k vám „vyplakat“. Před asi dvěma měsíci jsem byla na alergologii. Dohnal mě tam šílený zdravotní stav - jedna viroza za druhou. Udělali mi klasické alergologické vyšetření a našli alergii na roztoče, kočky a další drobnosti. Zánět na plicích - následek nelečené alergie. Už delší dobu jsem se jakoby dusívala. Astma zatím ne, ale asi je otázka času :( Dostala jsem Claritine a nějaké kortiody na vdechování.
Objednaná jsem za dva týdny, ale došli mi léky. Nevím, co se bere dlouhodobě, jak to funguje… a včera, po asi 2 týdnech nebraní sotva dýchám. Dneska jsem blba s děckama, běhali jsme a já to pak asi půlhodiny dodýchávala. Fakt děs. Životní styl nemám ideální, ale určitě není katastrofální. Vyvážená strava, pohybu by mohlo být víc, uznávám…
A teď se ptám - doktroka říkala, že po dvou porodech se to často stává a že se to někdy spraví. Vy, co máte alergii, dá se z toho nějak „dostat“? Jsem z toho dost špatná a šílím z představy doživotního braní kortikoidů :zed: Jak to máte vy, co s něčím podobným bojujete?
Vím, že jsou horší nemoci, ale já teď prostě bojuju s tímto… navíc by jsme rádi třetí dítě a to brzy a mám strach, že mě to totálně dorazí.
Díky všem.

Zdravím :-) Já bych to neviděla tak tragicky. Jsem taky alergik, hodně silný. Mám alergii na potraviny - na všechny mléčné výrobky, na rajčata, česnek, cibuli, kakao, čokoládu, citrusy a vitamín C, špenát… Reaguju anafylaktickým šokem. Minulá návštěva na alergologii mi připsala na seznam ještě astma, alergii na psy (jorkšírci mi neva), kočky, roztoče, pyly, spoustu trav a prach. Jsem dýchavičnější, ale kortikoidama to neřeším, ty jsem inhalovala dohromady jeden rok, ale díky Bohu nemám silné astma a dá se to i bez nich.
Není jiná možnost, než se s tím naučit žít, pořád je to jen alergie.
Co mě trápilo hodně, byla alergie na kondomy a zároveň i na sperma, jakmile se mi sperma dostalo dovnitř, skončila jsem na pohotovosti. Ale změnila jsem partnera a všechno je ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
93
23.11.14 22:02

Me zname temer uplne vylecil alergie a tezke astma prechod na veganskou stravu. Primarka z plicniho pry koukala na jeji stav jak blazen a napsala ji do zpravy, ze organismus je procisten veganskou dietou. Ale asi ne kazdy ji dokaze dodrzovat..Preji hodne stesti!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.11.14 22:03

Já pořád tak nějak doufala, že ty kortikoity jsou jen na výlečení toho zánětu a ono asi jo, jak píšete… ale asi to chce delší dobu… nebo nevím.
Zítra musím za sestrou, jestli mi aspoň něco do termínu napíše, jinak se zblázním. V noci jsem nemohla dýchat.
 zakl.

• Citovat
  • Upravit
19609
23.11.14 22:04

Pokud máš alergii na roztoče, budeš se nejspíš muset smířit s tím, že budeš brát léky doživotně. Má to tak můj syn a třeba teď ho neuvěřitelně trápí to vlhké počasí. Jakmile začne flakat léčbu objeví se dušnost, zánět a pod. Takže pokud teď nebereš nic, jako bys začínala pořád znovu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
23.11.14 22:07
@Anonymní píše:
@omites psychosomatik je kdo? Já koukala po nějakých alternativách, ale zatím nevím kudy kam…
Já spiro měla až nadpůrměnrou - prý. Ale vím, že od astmatu jsem jen krůček. Má ho mamka, ale taky ze životního stylu… já s tím prostě chci bojovat.
Díky

je to odborník, který hledá, co z psychiky ti dělá to, co tě trápí, ve tvém fyzickém těle

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66859
23.11.14 22:08

Zásadní je udělat opatření proti alergenům- vyhodit koberce, záclony, čalouněný nábytek, zbavit se zvířat v bytě. Neberu léky, dávám to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
23.11.14 22:09

Taky je fajn parní čistič na čalouněný nábytek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66859
23.11.14 22:11
@majki.r píše:
Taky je fajn parní čistič na čalouněný nábytek…

To je na nic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
23.11.14 22:13
@omites píše:
je to odborník, který hledá, co z psychiky ti dělá to, co tě trápí, ve tvém fyzickém těle

Správně by měl každý lékař začít psychosomatikou, tatínek byl chirurg a vždy se ptal i na psychiku…a teď jsem byla příjemně překvapená, když jsem si našla gynekologa, který se mnou hodinu probíral moje úzkostné stavy. Třeba se toho jednou dočkáme :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí