Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@myskalucka píše:
Já slyšela v radiu super názor: Ježíšek se přeci narodil v chlive
@Burj Chalifa píše:
všechny děti milují domečky, z čehokoli. Takový domeček by měly mít i matky, hermeticky a akusticky izolovaný
to bych brala vsema deseti ![]()
@socina : klid, já si letos na jaře koupila ve vyprodeji Slámová věnec, ze letos udělám domácí adventní věnec a jak to dopadlo? Mám na talíři dané 4 svíčky ![]()
Cukrovi sem koupila domaci, uklizim dost i pres rok a darky jsem kupovala od zacatku listopadu. A stromecek mi bylo oznameno, ze chteji zdobit uz dnes. Takze me uz ceka jen nakup jidla tesne pred vanoci
Co se stihne, to se stihne (3 druhy cukroví lepší než nic, alespoň toho člověk nesežere tolik, v nejhorším se dá něco koupit). Úklid neřeším.
Jinak doporučuju spustu věcí nadelegovat na ostatní rodinné příslušníky, pokud jsou na tom časově lépe, než ty (manžel třeba zajišťuje předvánoční nákupy, nákup části dárků, pomáhá při zdobení cukroví).
Hlavní je, že jsme zdraví a máme se rádi. ![]()
@Anonymní píše:
Drahé matky a manželky, blíží se Vánoce a já se trápím myšlenkou, že letos nic nestíhám. Změnila jsem práci, která je docela časově náročná a k tomu studuju. Za pár týdnů jsou Vánoce a já nemám nic, napečeno, naklizeno. Prostě nic! Ještě mi toho tolik zbývá a já nevím, kde začít. Z dětství mám zafixováno, že vždy bylo naklizeno, upečeno, maminka se starala. Připadáte si taky někdy úplně neschopně, jako nejhorší matky a manželky? Případně prosím o radu, jak z toho ven? Děláte si nějaké seznamy?? Omlouvám se za anonymitu, ale raději
ASi takhle, před hospodyňkou budeš vypadat jako neschopná líná. Jestli doma máš bordel tak i přede mnou.
Osobně nemám vůbec nic, tím myslím ani jeden dárek! Cukroví nemám ani mouku koupenou. Uklid běžný, okna nemyju, myju je průběžně celý rok. Nejsem magor abych se před svátkama strhala, přesto se to doma všem líbí, pokud by se jim něco nelíbilo. Můžou se angažovat. Máme výzdobu, cukroví mám za den, dva hotový. Neberu vánoce jako svátky obžerství a nechápu to. Nějaké dárky koupím teď v týdnu, a velký dárek pro dceru má na starosti manžel. Pro mě to jsou dny kdy fakani nechodí do školy, jsou tu pořád a prudí, stejně jako prázdniny a víkendy PEKLO.
@socina píše:
Holky já nebyla schopná koupit/udělat adventní věnec. Dárky z většiny mám nakoupené, nějaké cukroví mám taky. Jinak je tu bordel jak komunustické pokladně, uklízí se průběžně ale znáte to, malé dítě, takže hračky jsou všude
rozházené hračky nejsou bordel. Bordel je zasraná kuchyň, záchod, opatlané podlahy a vrstva prachu.
Ja treba nechapu ty pocty cukrovi, babicka vzdycky pekla tri, tudiz mi lamentovani, ze letos budou „jen“ ctyri druhy prijde trochu z jineho sveta. Moje mama tusim nikdy neupekla ani rohlicek, mozna jedny vanoce, kdy byla babicka v zahranici.
Takze ja upecu rohlicky, linecky a na rozdil od babicky (ta pekla pracny) jeste plnene orechy a tim koncim a budu si pripadat jako superschopny king
zjevne je to vsechno relativni
Cukrovi máme zatím jen 2 druhy, ale peče chlap, já dělám jen cukroví nepečené, zbytek jde mimo mě, dnes jsem vygrurgovala ložnici cca 2. hodiny práce. Od pondělí do soboty jsem makala v práci jak šroub 7,5 hod. denně. Ještě pristí týden do práce a pak už nastupuju na dovolenou, takže pak to bude otázka 2 dnů než uklidim a po večerech budu dělat výzdobu. Co stihnu to stihnu, děti stejně dělají binec permanentně ![]()
@jane-e píše:
to bych brala vsema deseti
K tomu ještě mateřská centra, kam nesmí děti. Matky by zde měly izolované odpočívací jednotky, měkká lůžka, dobré jídlo pod nos a nařízený spánek. Provozní řád by přísně zakazoval hovořit o dětech a domácnosti.
@Burj Chalifa píše:
K tomu ještě mateřská centra, kam nesmí děti. Matky by zde měly izolované odpočívací jednotky, měkká lůžka, dobré jídlo pod nos a nařízený spánek. Provozní řád by přísně zakazoval hovořit o dětech a domácnosti.
ANO ANO ![]()
Uklízím denně, stejně je tu denně bordel, pecu minimálně 1× týdne, stejně to do druhého dne sežerou
, na dárky je čas
, výzdobu nedělám protože by to stejně zničilo dítě ci kočka, no co ještě, nic, ať už je po Vánocích ![]()
@Blackova.K píše:
ANO ANO
samozřejmě se to dá ještě dobrými nápady vylepšit ![]()
Dárky je vždy to první, co mám. Nakupuji průběžně. Strašně moc se mi nechce nakupovat v davu, ohavném počasí, pod masáží koled a vlezlých obchodníků. Jinými slovy, je nakoupeno, zabaleno už nyní.