Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Napadá mě jít se umyt do bazénu na plovcu. Ty bývají bezbariérove. ![]()
@Krčka nějaký štokrle by nešlo přistavit, abys vlezla do vany jako po schůdkách?
@Martinik píše:
@Krčka nějaký štokrle by nešlo přistavit, abys vlezla do vany jako po schůdkách?
to mě taky napadlo… ale nejsem si uplně jistá, jestli jsem pochopila dotaz správně…
@Krčka já nevím, ale i spodek se dá umýt u umyvadla, blbě ale dá. Strávila jsem jako malá hromadu času u babičky na zahradě, kde jsme se myli v lavoru a babička se prostě myla u něj.
Nezvládneš si ani sednout na kraj vany, pak se toho kraje chytit a manžel tě přidrží, až budeš sedat. Nebo teda vzít nějaký lavor, velkou mísu a opatrně za pomoci manžela se osprchovat nad ní? Hadici od sprchy máte snad dost dlouhou
holky, po schůzkách nevylezu, v podstatě vubec nemuzu používat jednu nohu. Vlacim ji v temer nataženyma stave bez došlapu
A lavor bych si musela nejak dat na židli a zmacet obývák, protoze do koupelny se nevejde ani prd natož lavor
To je situace tohleto ![]()
@Krčka píše:
Holt dam asi lavor do kuchyně na plovoucku a bude potopa no
vem pytel na odpadky, rozpárej ho a dej si ho pod lavor. V koupelně se s tím lavorem nevlezeš? Co třeba postavit lavor na židli a zkusit si opět s pomocí manžela sednout?
Nebo spíš nějakou stoličku
@lleennttiillkkaa Taky znám mytí u umyvadla, jde to v pohodě. Sice se taky trochu nacáká, ale než se připravovat s lavorem v kuchyni, tak se opláchnu rukou a je to.
@Krčka Stejně asi moc nechodíš ven, tak se prostě napatlej deodorantem, vlasy hoď do drdolu a nestresuj se. Na pár dní nemytí ještě nikdo neumřel, naopak se doporučuje sprchovat mnohem méně než je v dnešní době zvykem.
Ber to jako příležitost obnovit přirozené bakteriální osídlení. ![]()
@lleennttiillkkaa hadice do sprchy je dlouhá standardně.
Tzn ze je mi k ničemu, protoze lavor vedle vany nepostavím - nevejde se tam a pokud bych ho dala do místa kde konci krátká část vany, Tzn do dveří, tak tam uz zase nedosáhne hadice. Vede totiž z toho nejvzdálenějšího místa vany u stoupacek ![]()