Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, asi se potřebuju jenom nějak se všeho vykecat, třeba mi to pomůže. Před 14 dny prodělal nejmenší z našich tří dětí opravdu výživnou střevní chřipku. Druhý den na to přinesl prostřední ze školky naprosto luxusní virózu s vysokými teplotami a kašlem. V té chvíli jsem už byla zralá na infuzi s Modrým portugalem. Ale to nebyl konec. Druhý den se prostřední ráno nepostavil na nohu a byl mu diagnostikován zánět kyčle. Už podruhé za jeho 4 roky života. Takže nesmí chodit, musíme ho nosit i na zachod. Nejmladšímu skončilo blití a chytil horečky s kašlem. To už abych si do tý infuze nalila rovnou vodku. Jelikož má astma, tak se z obyčejného kašle opět vyklubala obstrukční bronchitida s nutností dexamethazonovych čípku, inhalaci slané vody pětkrát denně, ventolinu po dvou hodinách a zvýšení kortikosteroidů na větší dávky než jsme měli doposud. Jen u toho když to píšu se mi nějak dělá zle
Opravdu jediným zázrakem je, že to nejstarší z dětí odnesl jen s obyčejným kašlem. Ale, ještě není všem dnům konec, že jo. Jo a tu virózu jsem chytla taky, ale to vůbec není důležité, protože na to už opravdu nemám čas. Jen tím chci poděkovat tomu kdo vynalezl paralen, protože bez něj bych zrovna teď opravdu nemohla žít. Díky, že jste mě nechali se vykecat. ![]()
Smutné, ale vtipně napsané. Jen na to nejde nic moc říct, než poslat pozdrav a přát hodně sil tobě a zdraví dětem. A vodkovým kapačkám zdar!
![]()
Joooo
, myslím, že každý s více dětma si takovýmhle obdobím prošel a né jednou
Já se vždycky zavřela na záchod, tam se vyřvala, politovala se, postěžovala si na nespravedlnost světa a pak si pořád omílala, že tohle je ještě prd, oproti tomu co zažívají jiný.
Hlavu vzhůru to zvládnete ![]()
Jak já ti rozumím… my si to užíváme už od zacatku roku, 3× neštovice, 2× covid, laryngitida, pak chvíli klid v podobě obyčejných rymicek a kaslicku, následně hospitalizace, operace, v době rekonvalescence vymknuty kotník jiného dítěte a když už to vypadalo, že bude vše konečně ok, tak si další dítě rozrazilo hlavu. Já jsem kvůli tomu všemu musela odložit svoji léčbu a zhoršení stavu už dost pocituju. No pekelnej rok toto. Ale jo, hůř být pořád může. Doufám, že ale nebude. I když.. místo v blázinci už rezervovaný mam ![]()
Doporučuji ten portugal svařit, přidat rum a kopnout to na ten paralen, spoustu věcí uvidíš optimističtěji
jinak tedy posílám sílu a pevné nervy, dětské nemoci jsou peklo ![]()
@Midaku píše:
Jak já ti rozumím… my si to užíváme už od zacatku roku, 3× neštovice, 2× covid, laryngitida, pak chvíli klid v podobě obyčejných rymicek a kaslicku, následně hospitalizace, operace, v době rekonvalescence vymknuty kotník jiného dítěte a když už to vypadalo, že bude vše konečně ok, tak si další dítě rozrazilo hlavu. Já jsem kvůli tomu všemu musela odložit svoji léčbu a zhoršení stavu už dost pocituju. No pekelnej rok toto. Ale jo, hůř být pořád může. Doufám, že ale nebude. I když.. místo v blázinci už rezervovaný mam
Jezis. Drzim
, at uz jste brzo fit a nic dalsiho dloooouho neprijde.
@DaM2 píše:
Ahoj, asi se potřebuju jenom nějak se všeho vykecat, třeba mi to pomůže. Před 14 dny prodělal nejmenší z našich tří dětí opravdu výživnou střevní chřipku. Druhý den na to přinesl prostřední ze školky naprosto luxusní virózu s vysokými teplotami a kašlem. V té chvíli jsem už byla zralá na infuzi s Modrým portugalem. Ale to nebyl konec. Druhý den se prostřední ráno nepostavil na nohu a byl mu diagnostikován zánět kyčle. Už podruhé za jeho 4 roky života. Takže nesmí chodit, musíme ho nosit i na zachod. Nejmladšímu skončilo blití a chytil horečky s kašlem. To už abych si do tý infuze nalila rovnou vodku. Jelikož má astma, tak se z obyčejného kašle opět vyklubala obstrukční bronchitida s nutností dexamethazonovych čípku, inhalaci slané vody pětkrát denně, ventolinu po dvou hodinách a zvýšení kortikosteroidů na větší dávky než jsme měli doposud. Jen u toho když to píšu se mi nějak dělá zleOpravdu jediným zázrakem je, že to nejstarší z dětí odnesl jen s obyčejným kašlem. Ale, ještě není všem dnům konec, že jo. Jo a tu virózu jsem chytla taky, ale to vůbec není důležité, protože na to už opravdu nemám čas. Jen tím chci poděkovat tomu kdo vynalezl paralen, protože bez něj bych zrovna teď opravdu nemohla žít. Díky, že jste mě nechali se vykecat.
Preji hodne sil, divim se, ze hodne z vas neskonci u p.prof.Nespora na odvykacce fakt. Vzdy si vzpomenu na ten film o sprayerech nevim nazev jak tam maminka Z. Bydzovska co byla na kluky sama, mela ve skrince s taliri vodku a vzdy kdyz byl prusvih, coz byl casto, si mohutne lokla primo z lahve. Byla tak nejak lehce navata porad.
Jaj, zanet kycle uz jsme taky zazili. Ale jinak je to takovy bezny stav pri trech detech, bohuzel. Taky znam. Plynule prechody ze strevni virozy (4 krat) pres Covid (5krat) do vlekle streptokokove nakazy (4 krat) abychom to zakoncili dvema rundami (pro zmenu) strevni virozy (5 krat a pak uz nastesti jen druhe kolo u nejmladsi) - to bylo takovych peknych 7 mesicu na prelomu 2021/22.
Hele, trocha humoru ti jeste zbyla, to je dobre znameni.
![]()
@lilith1 píše:
Preji hodne sil, divim se, ze hodne z vas neskonci u p.prof.Nespora na odvykacce fakt. Vzdy si vzpomenu na ten film o sprayerech nevim nazev jak tam maminka Z. Bydzovska co byla na kluky sama, mela ve skrince s taliri vodku a vzdy kdyz byl prusvih, coz byl casto, si mohutne lokla primo z lahve. Byla tak nejak lehce navata porad.
Gympl
@Janča6 píše:
Gympl
To ne, tam hrala ucitelku. Tohle bylo hlavne o tech sprayrech, tam myslim jeji povolani neresili.
Hele, já vím, že je to blbý, ale nějak mě uklidňuje, že v tom nejsme sami
dík za vaše podobné scénáře ze života 👍
Mno, u nas starsi zanet stredniho ucha, ja zanet stredniho ucha a kdyz jsme se z toho vyhrabali, tak mladsi streptokok s perspektivou marodeni temer do konce mesice. Az najdes ty kapacky, tak se pridam k objednavce ![]()
My si teď předávali střevní chřipku.
Vždycky Ob den někdo strčil hlavu do kýble.
Pračka nestíhala, koše tekli. My se modlili aby nám vystačil toaleťák. (Svátek).