Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@paaajinkaaa Jééé, Motiv panny jsem měla místo svatebního pochodu, tu skladbu miluji. Měli jsme na ní mít nástup teda všichni (ženich, svědkové, družičky i já), no a všichni mi utekli, tak hrála jen chvilinku ![]()
Nemam v umyslu se tady do nekoho navazet, ale asi kazdy soudny clovek vi, ze kdyz spolu ti dva ziji uz nekolik let, je nejvhodnejsi jim darovat vkusne nebo vtipne zabalene penize. Sama jsem takto pribuznemu darovala cca 5 tis kc, ackoliv jsem tehdy nemela na rozdavani. Ale byla to svatba tradicni, s obedem, veceri, kapelou a hlavne jsem si nepripadala trapne, jako vyzirka. Byl tam dokonce domluveny i odvoz a se mnou jel ten odvoz 50km. Bylo mi to trapne, ale zenich s nevestou me presvedcili, at si z toho nic nedelam. Citila jsem se tam moc dobre a o te svatbe se vsichni (asi 60lidi) shodlo, ze to bylo strasne pekne a vsichni se bavili.
Kdyz uz delam svatbu, tak pro sve blizke a chci, aby se tam citili fajn. Rict si o penize na svatebnim oznameni a pak se tvarit jako kakabus, ze jsem dostala vecny dar, to by me hanba fackovala. A mit tam jeste svedka, co obchazi s prasatkem podnapile hosty a skemra o prispevek na libanky, to uz je vubec vrchol. Nevim, kde se vzala „tradice“ s tombolou, jen rikam, ze to hodne vypovida o urovni dotycnych lidi. Na takove svatbe se asi vetsina lidi citi trapne. Jestli nekomu prijde normalni delat tombolu o kondomy, tak jsem asi mimo realitu. Protoze ono je hezke tvrdit, ze kdyz listek nechci, tak si ho nemusim kupovat, ale kdyz vas svedek premlouva a vykrikuje, te jste skrt, tak to je uz na povazenou. Ja penize dam rada, ale nenecham se do toho nutit.
Anonym M.
@Anonymní píše:
@kajano to asi bylo mirene na me - jsem anonym M.K tomu bych podotkla to, ze nevesta i zenich maji cisty mesicni prijem celkem skoro 60 tisic a nemaji deti, jen splaci mesicne 7 tisic hypoteku. Nehlede na to, ze oba znam a jejich pristup byl zkratka ten, ze nechteji za nikoho utracet penize, hlavne at maji co nejvic financnich daru a krasne svatebni fotky. Proto se fotil ten svatebni spalir asi pul hodiny. Protoze tyto informace meli vsichni pozvani, hlavne pribuzni se vazne citili urazeni. Zejmena kdyz jejich svatby byly pro vsechny s obedem i veceri a poradnou vysluzkou a to i presto, ze sami meli hluboko do kapsy a vetsinu platili rodice. Jen pro zasmani, rodice nevesty prispeli pouze napecenymi buchtami i kdyz sami vydelavaji mesicne celkem kolem 80 tisic cisteho. Ale jak uz to byva, jablko nepada daleko od stromu a vrana k vrane seda, tak se vsichni domluvili, ze se vyplati na svatbe vydelat.
Kuprikladu ma kamaradka mela obrad na urade a skromny obed u tchanovcu, ja ji byla za svedka a krome zenichova svedka tam nikdo nebyl. Saty mela z bazaru za 1500,– a nenapadlo by me ji pomluvit, protoze byla rada, ze prijedu. Jako svatebni dar jsem ji dala sadu rucniku a byla rada, protoze to necekala. A byla to hezka svatba.
Zati nevesta, o ktere pisu, akorat lidi pomluvila, byla nastvana na ty, co neprijeli a vadilo ji, ze dostala treba ten mixer nebo povleceni, kdyz jasne napsala, ze chce penize. Ono to neni o tom, jestli jsem materialne zalozena, ale o tom, ze je treba mit k pozvanym hostum trochu ucty a nemit trapne kecy jaktoze jste neprijeli na obrad. Prijet na obrad a pak 4 hodiny nekde zabijet cas, nez muzes jit na oslavu s jednim prasetem, to se fakt malokomu chce.
jejda, ty máš přehled ![]()
Holky sice jsem psala že naši svatbu jsme si i s hosty užili, ale nepochlubila jsem se taky našema zadrhelama ![]()
1.zenich zapomněl doma cd s hudbou, kterou vybíral celý týden a to jediné měl na starosti
takže nám hrálo Petře petricku…no comment ![]()
2. Čekala na nás úplně jiná fotografka než jsme si zamluvili
aniž by nám to ta čů. a racila oznámit ![]()
3.manzeluv bratr při odchodu ze sálu dál manželovi okovy a zahodil klíč
zdržení jak pra. e a to nám dělali i zátah u nás ve vesnici…mě to taky štvalo, ale pak už vše ok..jen mě dalo práci se nad tím povznést a zbytek si nuz užít.. ![]()
@matkabagristy ano, mam. Dotycni se svymi prijmy netaji. Prijem ze svatby ovsem neznam ![]()
Anonym M.
@Anonymní píše:
ne nejsem vdaná, na pár svatbách jsem byla a tahle pro mě bohužel byla nejhorší. Ona trvala na tom, že musíme jít na hostinu, dokonce chtěla abychom přespali. Nevím jak si to představovala, ale bylo to opravdu nereálné. Jinak jak píšeš, blbě se to seběhne a proto jsem čekala, že se ozve, když při loučení řekla, že zajdeme na jídlo a pokecáme. To se nestalo. Ozvala se až dneska chlapovi s tím, že potřebuje něco nafotit. On jí to nafotí, jasně že zadarmo, je to moje nej kamarádka - teda já si to aspoň myslím no. Bohužel nevím jak to má ona
Opravdu to vypada, ze nej kamosku ji delas jen ty. A to zamrzi ![]()
Anonym M.
@Maiiia Je krásná, bohužel u nás nezazněla!
nastupovala jsem na skladbu ze Statečného srdce, měli jsme svatbu na hradě. Při obřadu měly hrát skladby pro klavír, předtím třeba Yiruma, ale ty varhany.. no to bylo něco, nenapadlo mě, že by to někoho napadlo pustit při obřadu
![]()
Nevěstě padal špatně utažený a ušitý korzet, prsa venku neustále.
Zatím je to v jednání… Chlap by chtěl příští léto. To víš, snaží se. Ale já se do toho zatím moc hrnout nechci teda…
No některé máte hezké zážitky, avšak zkusím vás trumfnout svatbou, kterou mám teď živě v paměti ![]()
Svatba se odehrávala u nevěsty na zahradě, přijeli jsme tam, nikdo nás neuvítal, nepozdravil… První, co jsem viděla, byly nazdobené stoly, na kterých byly černé organzy a hřbitovní svíčkou s černou páskou. Nevěsta celá v černém. Nastal obřad, místo svatebního pochodu jim hrál tvrdej metal. Po 5 minutách řeči starostky jí nevěsta dost nevkusně řekla, jestli to může zkrátit. Po obřadu chtěla nevěsta hodit kytku a chtěla ji hodit své těhotné kamarádce..Ta kamarádka jí oponovala, že jsou tady i jiné svobodné a nevěsta na to řekla „Na ostatní serem, chytej!“. Pak nás nevěsta pozvala ke stolu se slovy „Jdem se nažrat“
Sedli jsme si ke stolu a čekali nějaký proslov, přípitek, vůbec nic se nedělo. Měli jsme už hlad, ale ani jídlo nikdo nepřinesl…pak se nevěsty strana začala trousit k rautovým stolům, tak jsme si šli taky dát - dost trapný, že nás nikdo nevyzval, ať se tedy sami obsloužíme…jako svatební menu jsme tedy měli mini řízečky, chleba a okurku na papírovém tácku. Kromě řízků tam byly salámové a sýrové talíře a pár kousků ovoce…toť vše až do večera… Mezitím, co jsme obědvali, tak šla nevěsta nakrájet dort - dort byl také černý, ozdobený pavoukama a lebkama (ale abych jen nehanila, tak chuťově byl moc dobrý). Na pití bylo pivo, víno a nealko..tvrdý alkohol žádný…Když se vypil sud piva, tak nevěsta měla zase nemístnou poznámku, že jsme pěkní ochlastové… Celé odpoledne pak hrála nějaká metalová hudba a nic už se nedělo - žádné hry, čtení blahopřání, vůbec nic
Takže tam byla nuda, hlad a černo jak na pohřbu ![]()
My jsme loni na bráchově svatbě prokleli fotografa, co měli pozvaného. V těch největších vedrech nás honil kolem zámku kvůli společným fotografiím snad hodinu.
Naštěstí jsme byly 2, koho napadlo vzít s sebou na obřad i vodu…
Ještě před svatbou jsme prokleli půjčovnu svatebních šatů - vůbec se nestyděli půjčit nevyprané šaty a pak ještě tvrdit, že si je nevěsta ušpinila sama.
Naštěstí byly půjčeny 2 dny dopředu a byla ta vedra
, tak jsme je vyprali ve vaně a celou noc a celý den na ramínku u otevřeného okna sušili v koupelně.
Nevěsta sice trochu voněla po marseillském mýdle, ale šaty byly konečně sněhobílé.
Myslím si, že spíše než chtít platit za půjčení šatů jim naopak půjčovna měla zaplatit za vyčistění. ![]()
Příspěvek upraven 19.07.16 v 22:10
Tedam musím zaťukat… všechny svatby na kterých jsem byla, včetně té naší, se vydařily
Ta naše se vydařila hlavně proto, že byla velmi komorní a nesezvalo se příbuzenstvo z širokého dalekého okolí ![]()
Příspěvek upraven 19.07.16 v 22:11