Neklidný spánek dvouměsíčního miminka

13046
25.1.12 14:40

neklidný spánek dvouměsíčního miminka

Ahoj holky. Mám problém, můj syn kterému jsou dva měsíce a dva týdny mi neklidně spinká. Poprvé jdeme spát kolem deváté večer, někdy vydrží spinkat do půlnoci někdy míň, poté nakojím, a hned usne znova, ale pak už nespí dýl jak půl hodiny v klidu, pořád se mrňouskuje, šahá si ručkama po obličeji, protahuje se a je hrozně neklidný, přitom se zdá ale že spí, nebo aspoň napůl, protože má zavřené oči, po probuzení nechce pít ani přebalit, i když to zkouším.. a takhle to jde do 3 do rána a pak už prostě nespí.. přes den si schrupne tak na hodinku dopoledne v kočárku a pak po obědě tak na dvacet minut.. polohuji na záda a na bok. přes den spinká normálně a klidně
Zavinování nám nefunguje navíc je na to už nejspíš velký…noční světýlko taky nepomáhá, nepomáhá ani společné spaní v postely ani dudlík…
už začínám být zoufalá, pak funguju od tří ráno až do devíti do večera, kdy vyloženě padám na hubu, a v noci mi nedá ani 4 hodiny spánku v kuse.
Děkuji za každý tip a radu… :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1366
25.1.12 14:43

no první mě napadlo, že ti poradim zavinovačku, ale ta vám nefunguje no :think: . nemusíš do zavinovačka, stačí plenku složit do trojúhelníku a použít tu. naše malá taky spala neklidně a přešlo jí to skoro v roce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3636
25.1.12 14:46

naše malá mi dělala to stejné. U nás to byly prdíky. Vždycky se kroutí, šmudlá se v obličeji nebo cupuje peřinu a pak si prcne a je klid. Někdy to dělá opravdu po půl hodině. Někdy to zaspí, jindy jí to vzbudí. Největší katastrofa to byla právě od toho druhého měsíce a to až do třetího. Asi tě to nepotěší, ale já opravdu celý měsíc vstávala prakticky po hodině (ale ona chtěla vždycky prso na uklidnění) Teď už je to dobré, občas jí to ještě potrápí, ale kojím po třech hodinách :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1885
25.1.12 14:49

tak mi začali zavinovat právě kvůli šmrdlání ručiček až ted- vážu do látkové osušky a spokojenost :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13046
25.1.12 14:57

no prdíky už taky nemáme, on si prdí jak starej hclap, s tím jsme si ale taky užily, dřív mi ale spal několikrát i 6 hodin, nevím proč teď ne..hlad nemá to bych poznala, vždycky se napije a pak pěkně usne, zavinování jsem dělala do deky.. no asi mi nezbyde než to zkoušet, ale mě se pak právě zavinutý budí a je na něm vidět že mu to vadí a chce ty ručky dát ven.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4326
25.1.12 15:00

Tak právě řeším to samé…jen malý mi docela od půlnoci spí klidně, ale přes den je to to samé. Usne tak na 5-15min a je vzhůru, neklidný a umručený. Aby spal tak bud jezdím kočárem a nebo zkouším všechno možné. Ale mít třeba hodinu klidu je zázrak. Už nějak nevím co s tím a na staršího není čas.

Zeptám se jak jsi zavinovala? jen zavinovačkou? nebo pevné zavinutí. Nemusí se jim to hnedka líbit, ale za chvíli si zvykne. Tohle přesně dělá můj mrnousek v noci pokud se ze zavinutí dostane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13046
25.1.12 15:09

zavinovala jsem čtvercovou dekou, a myslím že dobře protože se ze zavinutí sám nedostal, ale dostal se z něj hysterickým řevem a škubal sebou jak kdybych ho tím zuavinutím chtěla zabít, nejdřív zavinutý usnul ale po hodině se právě vzbudil a začlo rodeo, pak sem ho vymotala a usnul ale začal kolotoč s mrněním se a fňukáním…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
25.1.12 15:59

A nebylo mu v tom horko? Zkus tu plenku nebo tetra plenu :kytka:

Gabrielaaa píše:
zavinovala jsem čtvercovou dekou, a myslím že dobře protože se ze zavinutí sám nedostal, ale dostal se z něj hysterickým řevem a škubal sebou jak kdybych ho tím zuavinutím chtěla zabít, nejdřív zavinutý usnul ale po hodině se právě vzbudil a začlo rodeo, pak sem ho vymotala a usnul ale začal kolotoč s mrněním se a fňukáním…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13046
25.1.12 16:00

horko mu určo nebylo.. to bych poznala… tetraplenu jsem taky zkoušela… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
25.1.12 16:39
Gabrielaaa píše:
no prdíky už taky nemáme, on si prdí jak starej hclap, s tím jsme si ale taky užily, dřív mi ale spal několikrát i 6 hodin, nevím proč teď ne..hlad nemá to bych poznala, vždycky se napije a pak pěkně usne, zavinování jsem dělala do deky.. no asi mi nezbyde než to zkoušet, ale mě se pak právě zavinutý budí a je na něm vidět že mu to vadí a chce ty ručky dát ven.. :think:

Musíš zavinout pevně, aby se ručičky nehýbali nebo jen minimálně. Velký na to není, my zavinujem furt :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí