Nemám slov - drzý šestiletý

Napsat příspěvek
Velikost písma:
luciášice
3.6.13 18:05
@Berousik píše:
Asi poznal, že je ti z něj na :poblion: jak jsi psala. Znova opakuju - děti vycítí úplně všechno. A nejvíc, když se na něj někdo dívá skrz prsty, když si o něm myslí špatné věci, atd. atd. atd. Cítí se ohrožený, neví, jak se má chovat, u mámy dobře, u táty špatně…proč? Co udělal špatně? Dává si to za vinu a odrazem je chování, někdy až agresivní. Ale tohle je přece známá věc a furt dokola… :|
:palec:
  • Citovat
  • Upravit
26716
3.6.13 18:05
@luciášice píše:
Asi to má nějakou příčinu, nejspíš v jeho rodině :nevim: Nebo taky mohl ledacos zaslechnout(např. hádku svého otce s tvou sestrou o něm) a nevěří vám :think: Ale určitě to není tím, že by byl zlý nebo nevychovatelný. Spíš bude chyba ve výchově samotné a jeho zážitcích, dojmech, pocitech, niterních věcech. Pokud ti na tom opravdu záleží, tak se zkus poradit s nějakým dětským psychologem(nebo tvá sestra).

Ano přesně tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9577
3.6.13 18:06
@Berousik píše:
@pavlasu asi jo :) Nebo spíš snad jo :) :)

přijde:-) to pak bude její dítě a ne nějaký skoro cizí kluk.. teda já doufám, ž e Ty svoje názory časem upraví, pevně v to věřím:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26716
3.6.13 18:07
@pavlasu píše:
přijde:-) to pak bude její dítě a ne nějaký skoro cizí kluk.. teda já doufám, ž e Ty svoje názory časem upraví, pevně v to věřím:-)

má desetileté dítě :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
3.6.13 18:07
@lujziana píše:
@Berousik nevim proc se trba k nam chova tak odtazite? :nevim:

Vážně to nevíš? Mně třeba stačilo pročíst tady tu diskuzi a je mi to jasný hned.
Nerada bych něco překroutila, ale koukám, že se o něj odmala stará pokaždý někdo jinej, je nucenej harcovat z místa na místo, nikde žádný zázemí, vaše rodina je pro něj vpodstatě cizí, ty se čílíš jen proto, že řekl, že by babku vyhodil do popelnice - ještě ke všemu nevlastní a macecha ho za to mlátí (možná z nátlaku vás jako oklí) než aby mu něco vysvětlila, zeptala se ho, apod. No taky bych se chovala odtažitě - v lepším případě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1143
3.6.13 18:08

@Gina108 8o o. k. tak chtela jsem se snim nak zacit bavit tak sem ho trosku polechtala(to je toho)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6836
3.6.13 18:12
@Kamča.dalmatinka píše:
máš asi jen miminko vid ;)
Prosim tě to bys ho musela zabít. Děti ve školce, na ulici slyší spoustu slov.Jak maj vědět co je špatně? Tim že ho za to zbiješ? Není lepší to dítěti vysvětlit?
Trestat ho za něco za co nemuže?
Taky tě pokaždý někdo zbije za každou chybu co v životě uděláš?

sem
Diskuzi jsem nepročítala, třeba mi něco uteklo, ale…Ne, nebudu mlátit mladší dítě, ale dítě školou povinné? 8o To už by mělo vědět, že se tyhle věci neříkají. Pokud to neví a nerespektuje, je něco špatně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9577
3.6.13 18:13
@Berousik píše:
má desetileté dítě :)

počkej, zakladatelka má desetileté dítě???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1143
3.6.13 18:13

@Gina108 jo jasne ze me to nastvalo kdyz to rek! Bohuzel z jeho chovani je na :poblion: vzdycky kdyz prijedou snazime se aby byl mlady pan co nejvic spokojeny, bohuzel futt mu neco vadi! Me uz to prestava bavit a proto semozna zda zemam na nej alergii :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26716
3.6.13 18:14
@lujziana píše:
@Gina108 8o o. k. tak chtela jsem se snim nak zacit bavit tak sem ho trosku polechtala(to je toho)

kdybys byla na návštěvě u v podstatě cizích lidí (když vás vidí 1-2× do měsíce, tak jste spíš cizí), tam bys něco plácla, co normálně před mámou říkáš, všichni by na tebe koukali jako na hroznýho spratka, macecha by Ti dala před všema těma cizíma lidma na zadek aniž bys chápala proč, nejspíš by ses za ten výprask styděla, pak by přišla nějaká teta a začala Tě lechtat, tak by ses hned smála a hrála si s ní… :?: :?: já teda ne, já bych Tě odstrčila a řekla Ti, ať mi dáš pokoj. To vím na 100%.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26716
3.6.13 18:15
@pavlasu píše:
počkej, zakladatelka má desetileté dítě???

Jo, první příspěvek na straně č. 5

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1143
3.6.13 18:15

@pavlasu ten 6lety neni muj syn :roll: ano mam 10tiletyho a 19mesicniho kluka

Příspěvek upraven 03.06.13 v 18:20

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26716
3.6.13 18:16
@Berousik píše:
Jo, první příspěvek na straně č. píše: Více

teda 6 :lol: soráč

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
3.6.13 18:17
@lujziana píše:
@Gina108 jo jasne ze me to nastvalo kdyz to rek! Bohuzel z jeho chovani je na :poblion: vzdycky kdyz prijedou snazime se aby byl mlady pan co nejvic spokojeny, bohuzel futt mu neco vadi! Me uz to prestava bavit a proto semozna zda zemam na nej alergii :nevim:

Njn, ale ty jsi dospělá, ty by ses měla nějak popasovat s tím, že tě to přestává bavit. Však kluk u vás snad není pořád. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7631
3.6.13 18:22

Nečetla jsem celou diskusi. V šesti letech by sice mě chlapec vědět, co si ke komu dovolit může a co nemůže. Na druhou stranu bych v tom nehledala nic hlubšího. Dítě žije tou onou situací. A pokud ho babička něčím naštvala (třeba zákazem), tak to bylo skratovité jednání šestiletého kluka na aktuální situaci. Spíš bych viděla zakopaného psa v autoritě babičky - což taky nemusí být hned špatně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí