Nemocenská zaplacena pouze za 1 den
- Fotoalbum (0)
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
A lístek na peníze jsi měla vystavený kdy a k jakému datu? Tam nesmí být rozdíl víc jak tři dny.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@PapeJ blbý dotaz ale kde to zjistím? Ja byla u lekáře naposledny 11.2., na kontrolu po 14 dnech jsem nešla, protože lékař čerpal dovolenou…bylo mi řečeno že to pošlou sami.. a mam prijit az 11.3…
- načítám...
- Citovat
- Nahlásit
Aha, ono je to možná teď už jinak, díky tomu Covidu a elektronickým neschopenkám. Dřív se vystavoval lístek na peníze, že jsi stále neschopná a datum k jakýmu jsi neschopná nesmělo být víc jak tři dny od data vystavení. TAkže, když ti třeba napsal, že jsi k 28.2. stále neschopná, ale vystavil to 24.2., tak se vyplácelo jen do toho 24.2. Tak třeba u té elektronické neschopenky záleží, kdy to lékař odeslal. Je možné, že to poslal o ty čtyři dny dřív, tak proto máš vyplacený jen ten 1 den. Ale to se ti doplatí v další dávce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Podívej se u detailu platby jaké je tam datum. Je možný že fakt nemáš celý měsíc. Platí se podle úseku jak je člověk na kontrolách nebo jak to lékař pošle.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Řešila jsem to nedávno. U mě posílali první lístek na peníze az po
2 tydnech. Takže jsem měla 14 dni zaplacené od zaměstnavatele a 1 den ze
socialky(To byl ten poslední den co poslali listek). A pak mi posilali další
lístek na peníze k 25. dni v měsíci, takže mi pak socialka platila ty
dny mezi oběma listky. Snad jsem to napsala trošku pochopitelně taky jsem z toho měla nervy, než mi všechno
postupně přišlo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Cenarius v platbě je
- Nemocenské 25.2.21-25.2.21, denní dávka od 15.dne a pak částky… takže
je možné že by to lékař poslal 25. 2. A za ten zbytek dní to dostanu
v další dávce, teda po tom datu 11.3. Kde potvrdí ze jsem stále práce
neschopná?
- načítám...
- Citovat
- Nahlásit
Tak dostaneš zaplaceno jen do data, kdy máš PN potvrzenou od lékaře. Další dny ti budou proplaceny až doktor odešle další potvrzení.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Anonymní píše:
@Cenarius v platbě je - Nemocenské 25.2.21-25.2.21, denní dávka od 15.dne a pak částky… takže je možné že by to lékař poslal 25. 2. A za ten zbytek dní to dostanu v další dávce, teda po tom datu 11.3. Kde potvrdí ze jsem stále práce neschopná?
Přesně. Toho 26.2. a dal bude v další dávce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Další podobná témata podle názvu
- 1. trimestr
- Druhý den mě pálí žáha
- Gastroskopie na konci 1. trimestru
- Pozdější ovulace, v den termínu ms test negativní
- Men1 syndrom (Wermerův syndrom) - máte někdo zkušenosti?
- Nutriční terapie na 1. LF UK
- Ohýbání v pase při úklidu v 1. trimestru
- Skryté číslo 1x zazvonilo
Ahojte, zdravím všechny.. nenašla jsem nikde takovou diskuzi, proto zakládám novou.
…
Potřebovala bych se zeptat, zda-li se setkal někdo s tímto způsobem jak mi byla vyplacena nemocenská?
Prvních 14 dní hradí zaměstnavatel, a od toho dne byly další 4 dny do konce měsíce co má platit ČSSZ. Ale zaplatili mi pouze 15. den, a další dny nic
Než budu volat na sociálku, nesetkali jste se s tím někdo? Jestli čekat, nebo je to normální postup? Jsem doma na rizikovém, k lekaři jdu až 11.3…