Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
S tím zavinovám, doporučuji zavinovačku kiddopotamus!
Vynikající věc, navržená odborníky. Když mi bylo zle (z nemoci), tak jsem ho svázala i přes den a spal 5 hodin vkuse! Jinak samozřejmě jen na noc. Od 3. týdnů v noci ani nezabrečel! Do té doby jen 1× na jídlo.
@Verunka.T málo kdy zabera zavinout ho, spíš se tak vzteká ještě víc..
@Anonymní píše:
@jayjayka nevím, podle mě se jen bezdůvodně vzteká, když ho třeba bolí bříško, jde to poznat..
Takhle malé dítě se nevzteká bezdůvodně, buď ho něco bolí, nebo chce pochovat. jdi k psychiatrovi, nejsi v pořádku, taky jsem nervák, ale nerozbila bych ani hrnek, natož pračku. Chybí ti hranice za kterou jít a s dítětem bude jenom hůř. Tak by nebyly prášky od věci, budeš klidnější. A může to jenom pomoct
Zakladatelka: Já jsem si taky myslela, že se jen vzteká a nebylo to tak
Měla k tomu řevu dost pádný důvod, chudinka malá. tak malé mimi nebrečí bez důvodu, si myslím.
Pokud nechceš k psychologovi či psychiatrovi, zkus klidně obvoďáka, i ten má možnosti napsat určité uklidňující léky. popiš mu situace tak, jako jsi to napsala nám a poradí ti, zda je to v jeho silách či je třeba řešit jinde.
ty nemůžeš za takovéto chování, může za to tvé tělo a s nejvyšší pravděpodobností „splašené“ hormony, ale rozhodně tu jako laik nechci stanovovat diagnózu ![]()
ale můžu tě ujistit, že tvé dítě časem okouká tvé reakce a agresivitu a bude své problémy řešit naprosto stejným způsobem - toť má zkušenost. když bude mlátit věci doma, tak budiž, ale až začne ve školce a na návštěvách, tak z toho nadšeni nebudou…
ze mně se stal chodící magor až tak rok po porodu vždy okolo menstruace a při ovulaci a bylo nutné řešit (přesně jako ty, návaly nekontrolovaného vzteku a ničení věcí takového kalibru, že jsem musela párkrát dát dítě k prarodičům, neb jsem se bála, že mu ublížím)…prozatím zobu něco slabšího na zkoušku, ale s nejvyšší pravděpodobností skončím na slabých antidepresivech. a není to ostuda. průšvih je neřešit to a biju se do hlavy, že jsem neřešila dříve.
jooo, a vyspání či vypnutí od děcka mi nepomáhalo, ale to je též třeba jakožto bonus k těm práškům.
a fakt začni u chlapa a řekni mu to, většinou mají více pochopení, než bychom čekaly ![]()
když nám se to dobře kecá…bod číslo jedna je, že si připustíš, že je třeba problém řešit, mně to trvalo taky dlouho ![]()
@Anonymní píše:
@Verunka.T málo kdy zabera zavinout ho, spíš se tak vzteká ještě víc..
V té jak jsem psala má volné nožičky..
Jako zkusit to můžeš, za to nic nedáš.
A k tomu odborníkovi si zavolej!
@jayjayka píše:
Zakladatelka: Já jsem si taky myslela, že se jen vzteká a nebylo to takMěla k tomu řevu dost pádný důvod, chudinka malá. tak malé mimi nebrečí bez důvodu, si myslím.
Nevrací se vám třeba taky mlíčko? koukni do krku. Svěř se doktorce že prcek tak brečí. Třeba poradí, napíše sirup, kapičky. Když se sklidní mimi, sklidníš se i ty, vím to ![]()
@micelinka píše:
Prožila jsem si to samé. Když na to tak koukám zpětně, tak by mi pomohlo to, kdyby mi s malou a s domácností někdo pomáhal. Kojíš? Zkus přestat. Pomáhá ti s ní nekdo? I to mrně vycítí, jak se cítíš, a pak ječí.
naprostý souhlas, taky jsem to měla a se vším souhlasím
![]()
Mě pomohlo přestat kojit a odjet na týden za svojí rodinou, protože v bytě jsem byla sama, přítel byl v práci… Každé zaplakání - tehdy jsem říkala zařvání mě úplně vytáčelo, byla jsem nervozní a na malého nepříjemná, dětičky to vycítí, proto řval ještě víc… Teď bych toho svého broučka za nic nevyměnila.
@Anonymní píše:
@jayjayka nevím, podle mě se jen bezdůvodně vzteká, když ho třeba bolí bříško, jde to poznat..
taky mi to tak přišlo a opravdu pomohlo to skákání na míči. Myslím že za to nic nedáš vyzkoušet to, stojí kolem 100,–
Ještě p. s. k tomu mému elaborátu:
teď jsem si ještě přečetla v diskuzi…o kojení to není, neb nekojíš, chlap o tvém stavu taky ví, což znamená, že i sobě i jemu jsi to už přiznala, když si od prcka den odpočineš, tak ti to nepomůže, nevyspalá se necítíš…hele, prď na okolí a šupito presto k dr.
držím palce ![]()
Příspěvek upraven 31.01.13 v 13:23
Bod číslo jedna, takto male dítě fakt nedělá naschvaly. Ma problém, proto křičí, vola o pomoc. Křičí víc, pokud pomoc neprijde, to jsou praveke pudy. Muže ho dřít plena, tlačit žaludek, cítí se opustene, atd.
Zakladatelko, přimlouvala bych se také za konzultaci s odborníkem nebo třeba obvoďákem. Když tvrdíš, že jsi vyspalá a nekojíš, zdá se mi tvůj stav neadekvátní a měla bych strach, aby jsi mimču třeba neublížila v afektu. Vůbec se není za co stydět, protože porod někdy spustí skryté problémy v těle i duši.
Hodně štěstí a drž se!
Jako, může malému pomoci zavinovačka, míč, jiná poloha…
Ale tvůj problém není v tom, že brečí, ale v tom jak TY se k tomu stavíš!
V tom ti nepomůže ani míč, ani zavinovačka, bohužel…