Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Ba-stet píše:
Ale může zabírat zrovna to lůžko, které potřebuje teda mroe
Nemuze. Tech neni vic, ti tam lezeli vzdycky, tech ted nahle nepribylo, kvuli nim by ji termin nezrusili. Zrusi ho kvuli covidakovi.
@Margery píše:
@mroe Covid ovlivňuje přímo nebo nepřímo úplně celou společnost. Takže bud se s tím můžeme smířit nebo se budeme vztekat. Nic víc s tím stejně neuděláme
Jo, to zkus vysvetlit moji tchyni. Aby se ostatni nemuseli omezovat ve svych pravech a narocich, stale ceka…na zazrak?
@Popeladym píše:
Hm, já jsem to nechtěla psát.Klid nebude. O čtvrté dávce už zprávy jsou. A to potřebné procento proočkovanosti taky stoupá. A co teprve jakási ta nová mutace, kterou testy neodhalí. Proti tě se bude muset očkovat rozhodně, když se nedá odhalit… Tady jsou prostě možnosti nekonečné.
Takže od teď až do konce věků, nás každý půlrok budou očkovat proti jiné mutaci
A jedna dávka samozřejmě stačit nebude, takže pokaždé alespoň ty dvě, tři, aby měla vakcína alespoň 50 % účinek..
A než se se stihnou všichni naočkovat, bude tu zase jiná mutace a očko naprosto neúčinné.. Hezké vyhlídky… ![]()
@mroe píše:
Jo, to zkus vysvetlit moji tchyni. Aby se ostatni nemuseli omezovat ve svych pravech a narocich, stale ceka…na zazrak?
Třeba čeká na účinnou vakcínu.. ![]()
Kdyby alespoň někdy…lidi nepindali a leccos se vyzkoušelo hned, tak by třeba ani ty mutace nebyly. To je pořád dokola s některýma a vysvětlit to není možné. Takže jestli někdo něco potřebuje dostat příkazem, jak malé děcko, tak se jistě dočká…
@mroe s cim ma jit na operaci? Mimochodem odkladaji se ted operace i na TEP, ale ne ze jsou plne nemocnice, ale protoze neni material.
@Sonarka píše:
Moji rodiče očkovaní nejsou… Ani nebudou. Jen babička, ale ta se taky dlouho zdráhala…
Já si nemyslím, že je někdo hloupý.. Ani očko ani neočko… Jen nechápu ty, co se očkují kvůli tomu, aby směli tam a tam…to pro mě není důvod.
Někde jsem četla trefné přirovnání, že je to jako kdysi se vstupem do KSČ, buď vstupuješ z přesvědčení nebo aby ti dali pokoj. ![]()
Svedska studie, ochrana po ockovani pada po 4 mesicich na 48% u symptomatickeho covidu, budou se deti ockovat kazdych 5, nebo 6 mesicu, aby je chranilo pred vaznou formou, kdyz deti vazne formy nemavaji??? (Vyjimky jak vzdy potvrzuji pravidlo.)
U BNT vakciny ochrana proti infekci padala z 92% 15 - 30 den na 47% v 121 - 180 den a v den 211 uz nemaji temer ochranu. Ty cisla jsou daleko od reklamnich kecu, ktere udavali vyrobci vakcin.
preprint : https://papers.ssrn.com/sol3/papers.cfm?…
Je zajímavé, že ti lekari, na které tahle studie odkazuje, říkají také tohle v další studii.
Vzhledem k tomu, že vektorová vakcína společnosti Astra Zeneca proti Covid-19 byla ukončena pro osoby mladší 65 let, lidem, kteří již dostali první dávku, byla jako druhá dávka doporučena vakcína mRNA. Studie ukazuje, že riziko rozvoje covid-19 v průměru do 2,5 měsíce od očkování bylo o 67 procent nižší u kombinace Astra Zeneca + Pfizer a o 79 procent u Astra Zeneca + Moderna ve srovnání s neočkovanými. U lidí, kteří dostali vakcínu Astra Zeneca jako první i druhou dávku, bylo snížení rizika o 50 procent. A to poté, co vědci vzali v úvahu, kdy byli lidé očkováni, stejně jako rozdíly ve věku, pohlaví, socioekonomickém postavení a dalších rizikových faktorech.
Účinnost se také vztahovala na infekci delta variantou, která během studie dominovala.Závažné nežádoucí účinky byly u všech kombinací vakcín velmi vzácné. Počet případů covid-19, které byly tak závažné, že vedly k hospitalizaci, byl však příliš malý na to, aby výzkumníci mohli spočítat účinnost proti tomuto. Předchozí studie prokázaly dobrou imunitní odpověď při kombinaci dvou různých vakcín. Nebylo však jasné, jak tyto kombinace ovlivňují riziko skutečného onemocnění. Právě tuto mezeru zaplňuje tato nová studie na univerzitě v Umeå. Studie je založena na údajích z registru Švédské agentury pro veřejné zdraví, Národní rady pro zdraví a sociální péči a statistiku Švédska a hlavní analýza zahrnovala celkem téměř 700 000 lidí.
@Venetia píše:
A kdybych je mela vysoke?
Podle odborníků to nevadí, prostě se naočkuj a basta
Ti to doporučí, i kdyby tě to mělo stát život. Já třeba protilátky po covidu mám a dokud je mít budu a nezakážou mi chodit do práce, tak se očkovat nenechám.
@Manon_Anonyme píše:
Já sedím v open space, jsme tam čtyři. Jsme všichni naočkovaní, jelikož můj šéf naznačil již na jaře nulovou toleranci (jinak bychom asi nebyli naočkovaní všichni 4, ale jenom 3).Kdyby se kterýkoliv z kolegů nenaočkoval, zatáhl to tam a nakazil mě, tak by veškeré kolegiální vztahy z mé strany skončily, prostě bych s tím člověkem nechtěla už mít nic společného. A to přesto, že mi těžký průběh nejspíš nehrozí a protilátky mám po očkování relativně vysoké. Já prostě nechci schytat velkou dávku toho svinstva od někoho, kdo sedí v kanclu x hodin vedle mě, nechci ani " úplně lehoučký průběh" se ztrátou čichu, nechci nakazit rizikového partnera a dítě, které se očkovat nemůže, nechci pokud možno ani zůstat trčet zavřená v karanténě s celou rodinou 2 týdny ve dvoupokojovém bytě. Proto se jiným potenciálně rizikovým kontaktům vyhýbám, jak můžu, ale do práce prostě občas musím.
Kdyby mi to náhodou předal někdo očkovaný, tak s tím nemám nejmenší problém. Prostě udělal, co mohl, a nevyšlo to, to je život.
Tohle je další zajímavý fenomén dnešní doby. Ještě před dvěma lety lidi říkali: někde jsem chytil chřipku…někde jsme se nakazil… A teď to je: on mě nakazil, on to sem zatáhl. Jaksi vymizela osobní zodpovědnost za vlastní zdraví. Já se snažím žít tak, abych se nenakazila (ničím) - sportuju, zdravě jím, otužuju se. Dělám všechno proto, abych měla vlastní silnou imunitu, ale lidem se rozhodně nevyhýbám. A nikdy bych si nedovolila svádět svou vlastní nemoc (jakoukoliv) na někoho jiného.
@Sonarka píše:
Třeba čeká na účinnou vakcínu..
Jako vtip trapny. Na tu zrejme cekaji ti neockovani.
@Anonymní píše:
@mroe s cim ma jit na operaci? Mimochodem odkladaji se ted operace i na TEP, ale ne ze jsou plne nemocnice, ale protoze neni material.
Ona termin ma. Ale jestli ji ho opet odlozi, bude to kvuli Covidu( tam, kam jde, zatim nikdy nechybelo nic, maji vseho dost). Poprve ji operaci zrusili tesne pred nastupem, uz mela i predoperacni a sbalenou tasku. Kvuli Covidu. A pak jeste dvakrat, to uz s vetsim predstihem.
@My Melody píše:Nam lekar rekl presny opak.
ATB makrolidy maji i antiviralni ucinek, druhak se ATB leci nasledna bakterialni infekce.Kdyz chces neco k tomu vic a kdyby se ti chtelo proluskat timhle, paci se
https://www.nature.com/…es/srep28698
J. H. Poupaert, B. Aguida, C. Hountondj, Study of the Interaction of Zinc Cation with Azithromycin and its Significance in the COVID-19 Treatment: A Molecular Approach, The Open Biochemistry Journal, Volume 14, (2020)
https://benthamopen.com/…OBIOCJ-14-33
Li, H.; Liu, S. M.; Yu, X. H.; Tang, S. L.; Tang, C. K. Coronavirus disease (COVID-19): Current status and future perspectives. Int. J. Antimicrob. Agents, 2019., http://dx.doi.org/….2020.105951Cocito C., Giambattista M. D., Les antibiotiques inhibiteurs de la synthèse protéique, médecine/sciences, 1990, Vol6, pp 46-54
http://www.ipubli.inserm.fr/…990_1_46.pdf?…Codjo Hountondji, Gilles Besnaïnou, Eugène Gaudet, Jacques Poupaert, The Open Biochemistry Journal, (2020), In press.
Příspěvek upraven 27.10.21 v 22:53
Už jsem několikrát přemýšlela nad tím, jestli těch mrtvých by nebylo mnohem míň, kdyby zavčas dostali antibiotika, namísto telefonického doporučení, až budete lapat po dechu, zavolejte si sanitku.
@Sonarka píše:
Já doufám, že vydržíme a až si naočkují těch svých 80 procent, bude klid… Podle mě je to otázka jednoho roku max… Já zatím nemám důvod, o tom uvažovat, nejsem ten typ, který by pálil zadek a musel pořád někde být… Jsem ráda doma, případně na návštěvě u rodiny, či přátel… Mamka ta je zapřísáhlá anticoviďačka očkování u ní nehrozí.. U táty si jistá nejsem, tomu je to asi jedno… Jeho to taky nijak zatím neomezuje. Je Živnostník, práce má dost. Jen říkal, že když po něm budou chtít test v hospodě, kam každý pátek chodí, tak tam chodit přestanePokud se někdo z nás nechá očkovat kvůli restrikcím, tipuji 16 letou dceru… Ta je přeci jen v tom věku, kdy by tahle omezení, mohla být opravdu omezující… Ale zatím zájem o očko neprojevila.
No, zahlídla jsem někde článek s Vojtěchem a jeho názorem 90%. A pak se vrhneme na mimina, to dodávám já.
@Trojlístek píše:
Zcela reálně, je to lidská přirozenost, tahle škodolibá radost. Mě nepohoršují neočkování, kteří to nedávají do placu, jako tady zakladatelka. Vadí mi neočkovaní, kteří razí konspirace a ostatním se posmívají. To potom cítím zadostiucineni, když se vůči těmto vymezením v něčem přitvrdí. Ve výsledku je to vlastně to stejné, co se tobě nelíbí, jen slušně řečeno.
Jenze ta škodolibá radost, to je právě blbě. To dělají někteří z obou táborů. Jedni se těší, že se těm neočkovaným pritvrdi a budou na tom biti a druzí se zas radují pri každé zmínce o tom, že covid chytil i očkovaný atd. A to je hrozný, jak jedno očkování dokáže rozdělit lidi. Já mám naštěstí okolo sebe lidi, kteří to respektují ať jedno nebo druhý, ale jak je vidět, všude to tak nefunguje a to je přece škoda.