Neotáčí se na bříško

12
2.5.14 10:53

Neotáčí se na bříško

Dobrý den, malá má 7,5 měsíce a stále se neotáčí na bříško a přijde mi, že ani moc nechce zvedat nožky :nevim: Když jí pomůžu tak už se pak dotočí, ale sama se ani nepokouší. Po narození nosila skoro 2 měsíce Frejkovu peřinku, takže to jsem jí dávala na bříško minimálně. Cvičily jsme chviličku Vojtovku, ale do toho se u ní před dvěma měsíci objevila po očkování epilepsie :-(,takže jsme cvičit přestali. Máte někdo podobný problém??A řešíte to nějak?? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
myšák1187
2.5.14 11:03

@Kebovka a co na to dětská doktorka?? Moje malá se začala přetáčet na bříško ve čtyřech měsících, přetáčela se 14 dní a pak najednou zjistila že si dosáhne na nožičky a naprosto se přestala přetáčet, max na bok a to je vše, ale s nožičkama si hraje pořád, myslím že pediatr ti k tomu určitě řekne víc

• Citovat
  • Upravit
11565
2.5.14 11:17

@Kebovka Jako s doktorkou to asi prober, pokud má i jiný problémy v pohybu - ale třeba moje dcera nenáviděla polohu na břiše vždycky. Asi v 5m mi ukázala, že se umí otočit tam a zpět, ale sama to nikdy dobrovolně nedělala… Jinak sedla si v 11m, první kroky udělala asi ve 13m a čistě jen chodila od 15m, čili pomalejší, ale v normě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
myšák1187
2.5.14 11:34

@Slečna Ferka jů ona se ti otočila i zpět?? To ta naše ne, ta teda polohu na bříšku milovala vždycky, ale teď prostě stávkuje :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.5.14 11:41

Tak naše malá taky nosila od narození frejkovu peřinku a také jsme měli problém, že se jí nechtělo otáčet, byli jsme i u neurologa a vše naprosto v pořádku, takže lenoch :) nakonec nám dali doporučení na rehabky, to jsem odkládala, všichni říkali, že na to příjde sama, nakonec jsem teda šli a tam mi řekli, že byla imezena v pohybu, že to všechno příjde, na rehabkámch jsme byli asi 3× a začala se sama otáčet všechno, dneska už péruje na kolínkách. Nám nedali přímo vojtovku, a le měli jsme jen motivační cvičení na baloně, válci který podporuje lezení a tak, jenom jsme jí tam váleli dopředu, dozadu, doboku, jo a na hraní jsem jí ten válec dávala taky, to jí nutilo, aby měla nožky ve vzduchu

• Citovat
  • Upravit
2.5.14 11:48

@Kebovka malý je nedonošený a v 7m korigovaně se také neotáčel. Doktorka také pořád nechtěla nic řešit, nakonec jsme se dostali na rehabilitace. Díky cvičení na balónu a různým motivačním cvičením (žádná Vojtovka) se začal otáčet. Teď už se točí na obě strany a někdy z zpět z břicha na záda.
Ta cvičení nejsou nijak drastická, spíš to je hra, neměj strach. :kytka:

Mohu se zeptat na to očkování a epi? Co to bylo za očkování a opravdu se to objevilo po očkování? Omlouvám se, že se takhle ptám, ale právě řeším synovo očkování, tak mne to dost zajímá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
2.5.14 12:09

Dětská lékařka by to prý nehrotila, že si na to přijde sam. Že od neuroložky nic hroznýho ve zprávě nemáme. Mírné nedostatky ve vzpřímení šíje, naklání se při pasení trochu víc na levou stranu-kvůli tomu začala to Vojtovka, ale na neurologii jsem šla ze své strany, ne na doporučení. V pondělí mám schůzku s rehabilitační sestrou tak uvidím, ale kvůli té epilepsii už se k Vojtovce bojím vrátit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
2.5.14 12:19

Jinak paní Králíčková vše bylo naprosto ok. Malá je taky teda o 3 týdny dříve narozená, ale podle zákona donošená. Takže byla nachlazená, po čtrnácti dnech jsme šli na očkování a do deseti dnů začala být šíleně spavá, přestala se smát, broukat, celkově nezájem o nás, o hračky, prostě najednou úplně jiné dítě. Přikláněla jsem se k únavě po očkování a třeba růst zoubků. Volala jsem i obvodačce, prý to odezní. Pak jí začali záchvatky( bez doktorky neuroložky bych nevěděla co to dělá, ale volala jsem jí co to může být) a od té doby byla 3× na EEG, bere kapky a naštěstí je zcela bez záchvatů, vrátil se jí vývoj snad do normy, akorát otálí s tím otáčením. Ale obnovení Vojtovky se bojím jak čert kříže, protože si ty cviky ten mozeček zpracovává a ukládá, takže to na to nějaký vliv má.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
2.5.14 12:21

Jo a neuroložka řekla, že to je tutovka, že to byla reakce na očkování. Půl rok je prý na to strašně rizikový a je spouštěčem. Hlavně že se to ví a očkují děti jak na běžícím páse, takže radím z vlastní zkušenosti-odkládejte očkování pokud možno co to jde!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.5.14 13:39

@Kebovka děkuji!
Já nejsem odborník, ale myslím že Epi je pro Vojtovu metodu kontraindikace. Ale jak říkám, jsou i jiné „cviky“, spíše motivace a hraní, které mohou podpořit správný pohybový vývoj - je to spíš o posílení těch správných svalů.
Je dobře, že malá se dává do pořádku. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
2.5.14 17:53

Děkuji, pevně doufáme, že jí to odezní úplně. Ve většině případů kdy se vyskytla epilepsie v kojeneckém věku se tak děje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2844
27.2.19 07:47

Ahoj!
Obnivuji diskuzi, syn měl minulý týden 6 měsíců a pořád se sám neotáčí, je teda obrovský, v 6 měsících přes deset kilo, všichni mě uklidňují, že je to tím, ale me to začíná trápit. Otočí se, jen když ho namotivuji za ručičku, takže princip chápe, jde mu to někdy hůř, někdy hned, ale jde. Na bříško ho dávám hodně, taky s ním posiluji na balonu, ale doktorka říkala, že je zpevněný hezky. Koníčky pase moc pěkně. Sám se zatím otočil jen jednou, ale to byl pod hrazdičkou a jak se natahoval asi pro hračku, tak mu to seplo a zabral a otočil se sám,a le od té doby zase nic. Někdy se otáčí na bok, někdy leží jak placka…Dávám ho hodně bez plínky na pěnové puzzle, právě kvůli tomu. Doktorce jsem to nejen říkala, ale opravdu zdůrazňovala, že mě to už trochu stresuje (první dítě se samo otáčelo od 4.5 měsíců, ale pravda, byla dcera drobná). A doktorka, že prý norma je 9 měsíců 8o a do té doby se to neřeší…Co si myslíte? Asi potřebuji hlavně uklidnit, že má opravdu čas…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76681
27.2.19 07:55

@Pety2 norma je 9 měsíců? to se mi moc nezdá, ale já už mám dceru trošku větší, já jsem s malou chodila do cvičení pro matky s dětmi, jestli to někde u vás je, hodně nám tam poradili, jak děti motivovat k otáčení a dalším dovednostem, nejlíp se mi otáčela za svítícím mobilem, to byla motivace jako hrom

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
27.2.19 08:02

@Pety2 Klid, syn byl taky větší, poprvé se otočil JEDNOU před půlroční kontrolou pak do osmi měsíců ležel jako placka, pak to šlo všechno ráz na ráz, doktorka to okomentovala slovy, no co tak se mu nechtělo, neměl potřebu. Zato teď mi dcerka dává zabrat, otáčí se od půlky pátého měsíce, pláží se pozadu a teď v 7 měsících nevím jestli sidřív sedne, začne lézt nebo si rovnou stoupne, poctivě se snaží o všechno a to jsem s ní od 8 týdnů musela cvičit protože měla výrazně slabší jednu stranu a kvůli tomu hodně sploštělou hlavičku. Teď jsem s ní byla na kontrole u neurologa kde jsme dostali výsledek že je všechno v pořádku a doporučení že když se na holku tak kouká ať si do lékárničky podřídíme mašličkové stehy, prý se budou hodit. Mít ty děti v obráceném pořadí tak asi taky vyšiluju, ale ty větší opravdu bývají pomalejší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
390
27.2.19 08:04

Zkus se domluvit s dětskou lékařkou, aby vám napsala rehabilitace. Syn může být jenom pomalejší, ale aspoň bys viděla, jak s ním cvičit, jak ho motivovat. Pokud by tě to trápilo hodně, tak ho můžeš nechat zkontrolovat na neurologii. Nevím, jaká je norma, ale i můj předčasně narozený syn se v této době už obracel. My na neurologii chodit museli a pan doktor nám ukazoval nějaká cvičení a polohování, moc nám to pomohlo. Jinak to, že je syn velký, nic znamenat nemusí. Náš starší syn měl také v šesti měsících 10 kg a v pohybovém vývoji byl spíš napřed. Ale je to dítě od dítěte. Zase je zbytečné se nechat odbýt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí